November 16, 2024Nov 16 On 16. 11. 2024. at 20:53, dunja said: Zoran Paunović je za Uliksa jednom na predavanju rekao da je to najveći nepročitani roman XX veka. Ne znam dal je to sad opšteprihvaćeni opis ili samo njegov, ali evo na tvom primeru vidimo da je to tačno Paunovic je 1 plagijator , ta konstatacija, jedna od mnogih na tu temu, pripisuje se koliko znam 1 americkom profesoru, izdavacu, tako nekako, da sad ne trazim, otprilike: the most purchased and least read book in the world... Cini mi se da je i Fitzgerald imao nesto slicno na temu... A vala i jes' dosadan...
November 16, 2024Nov 16 Ma pre će i biti da Zoki nije to rekao kao svoju umotvorinu već je nekoga citirao, a i ko će se više sećati Edited November 16, 2024Nov 16 by dunja
November 22, 2024Nov 22 On 22. 11. 2024. at 9:25, bags said: @burekdzija Dzaba sam pregledao sve nigde strucnih knjiga. To samo elektronski. Ali ove "prave", ove za dusu, samo papir, nisam u zivotu procitao mozda 2 knjige na kindlu. Zao mi je amazonskih kisnih suma, ali za mene je knjiga samo papirna knjiga.
November 23, 2024Nov 23 za mene je stan samo stan od 100m2, ali pošto mi je zapao ovaj od 54 držaću se moje calibre biblioteke od preko 8.000 knjiga, and counting
November 24, 2024Nov 24 Evo moje, imam i kindl i citam i sa njega a ovo sve planiram da procitam kad odem u penziju.
February 22Feb 22 Nije OCD. U stvari nije bilo mnogo sta da se razmislja sta ce gde, ta japanska dzepna izdanja su super, stvarno sva kao za dzep, mogu cesto da stanu i u policu za diskove, a po potrebi i da se redjaju u dva reda u delu bez kosine, tako da su idealna za takve prilagodjene police. Ostatak je manje-vise tematski, pa se tako zadesilo.
March 8Mar 8 Pohvatala sam neke popuste, pa da podelim sa vama, da obogatite police vaših biblioteka: Arhipelag popust na knjige, 40% do 9. marta Makart, popusti na knjige do 9. marta Prolećna akcija: 20% popusta na sve Arete knjige u Makart Store u Čumićevom sokačetu Makart popust na sve Plato knjige Popust na sva SKZ izdanja, od 5. do 9. marta Geopoetika: popusti na sva izdanja, do 8. marta