Jump to content

Trump - drugi dio

Featured Replies

• Author
3 minutes ago, Radoye said:

Ne treba Kanadjanima puno:

Kad sam emigrirao ovamo mislio sam da znam sta je amtiamerikanizam, ali nigde nisam video taj nivo prezira koji Kanadjani gaje prema njima. Barem ovde kod mene u Ontariju, i to kroz ceo politicki spektar.

Ja ovo nikad nisam osjetio (za razliku od Njemacke, Svicarske i Francuske), a veoma cesto sam u Kanadi. Samo ove godine bio u Edmontonu, Calgariju i Torontu.  

Inace, ovo me bas pogadja i lichno i poslovno. Ne mogu da vjerujem koji je ovo kabadihijski nivo i izostanak najelementarinije diplomatije. Vise sam imao razumijevanja sa Slobin bojkot slovenske robe (a nisam imao mnogo) nego za ovu svinjariju.

Gde ode ovih 1,5 M :(

2 minutes ago, Peter Fan said:

Ja ovo nikad nisam osjetio (za razliku od Njemacke, Svicarske i Francuske), a veoma cesto sam u Kanadi. Samo ove godine bio u Edmontonu, Calgariju i Torontu.  

Koliko si Amerikanac? Tj. koliko se "cujes" da si sa Balkana? (ja se poprilicno cujem)

Ljudi su ovde tolerantni prema imigrantima. A i imigrante - kojih ima jako puno - uglavnom zabole za kanadsko-americka prepucavanja. Nadrkani su ovi staaaari Kanadjani sto vuku korene od lojalista proteranih iz 13 kolonija nakon revolucije i ciji su preci ratovali 1812 (a to je velika vecina Anglosa u Ontariju i Kvebeku). Oni citav svoj identitet gaje na rezentmanu prema Amerikancima.

2 minutes ago, Peter Fan said:

Inace, ovo me bas pogadja i lichno i poslovno. Ne mogu da vjerujem koji je ovo kabadihijski nivo i izostanak najelementarinije diplomatije. Vise sam imao razumijevanja sa Slobin bojkot slovenske robe (a nisam imao mnogo) nego za ovu svinjariju.

Sve nas pogadja. I glupo je i nepotrebno.

CDN media

Comrade Trump spreading class consciousness, liberating the oppressed workers of Africa :hail: 

• Author
1 hour ago, Radoye said:

Koliko si Amerikanac? Tj. koliko se "cujes" da si sa Balkana? (ja se poprilicno cujem)

Mnogo, plus sam vise puta u Meksiku bio percpiran kao "njihov" ( i to ne zasto sto govorim shpanski :D )

1 minute ago, Peter Fan said:

Mnogo, plus sam vise puta u Meksiku bio percpiran kao "njihov" ( i to ne zasto sto govorim shpanski :D )

That explains it :)

Guess what.

Bananaman povecao carine Meksiku na 27%. Bas se pitam zasto.  :laugh:

4 hours ago, Weenie Pooh said:

CDN media

Comrade Trump spreading class consciousness, liberating the oppressed workers of Africa :hail: 

Da ti prevedem: prica o belim farmerima koji drze vecinu zemlje u JARu i cija su ubistva cesta od strane lokalnih crnaca. Uz to EFF (koji je van vlasti doduse) preti nacionalizacijom te zemlje a ANC koji drzi vlast od pada aparthejda gleda kako da se to redistribuira mada nikako da smisle model.

Smrdi na Elona Maska.

Navodno, Tramp nije znao za postojece kanadske mere bezbednosti na granici, saznao je za njih tek jutros u prvom razgovoru sa Trudoom. A takodje nije ocekivao ni frku na berzama pa se zbog toga u drugom razgovoru slozio da odlozi tarife. Dag Ford je vratio americki alkohol na rafove LCBO i javio Masku da Starlink dil ipak nece biti raskinut. Puj pike ne vazi.

Ali narod je popizdeo. Ovde ce ozbiljno krenuti bojkot americkih roba i usluga bez obzira na dalji razvoj situacije. Kod mene na poslu ljudi odjavljuju Netflix i tako to, prave se liste brendova za izbegavanje i onih koji su kosher, zvizdanje americkoj himni na sportskim dogadjajima nece prestati.

Evo kako je to Ford danas sumirao, pre zakopavanja ratnih sekira:

https://www.cbc.ca/news/canada/toronto/ford-trump-win-comments-tariffs-1.7449512

"Election day, was I happy this guy won? One hundred per cent I was," Ford said. "But then the guy pulled out the knife and f--king yanked it into us."
...

"It's just so disappointing. I'm sure there's millions of Canadians that thought 'OK, this might be a good change down in the U.S.' — [but] it's been a disaster," Ford said. "I'd never support that guy in my entire life.

"He goes up and just stabs you right in the heart. Forget that. We're supposed to be his closest allies, his closest friend. It's terrible."

Steta je napravljena i bice je tesko ispraviti.

Narativ MAGA pokreta: "look how fast Canada & Mexico bent the knee"

Gi7VGs6XMAEHXB5?format=png&name=large

https://archive.ph/QYBhK

The Young, Inexperienced Engineers Aiding Elon Musk’s Government Takeover

Nema potrebe za taxe na alkohol, automobile i druge dzidza bidze, samo sankcionisati USA bankaraski sektor i big tech, da vidis kako ce da cvile.