Venom Posted February 3 Posted February 3 40 minutes ago, Radoye said: US alkohol je vec nestao sa rafova prodavnica u Ontariju... Znači otrežnjenje 1
Peter Fan Posted February 3 Author Posted February 3 50 minutes ago, ObiW said: Brt, mi to ovde govorimo još od njegovog prvog mandata. Nego… bilo bi jos smjesnije da je umjesto gusana, neki nakostreseni moose
braca Posted February 3 Posted February 3 12 minutes ago, Roger Sanchez said: Fiii ovo su tek prvi dani Ne vidi se na isečku poslednji i najvažniji paragraf : antifa, BLM and thugs with guns trashed our capital… 6. januar ništa, pomilovani i ne spominju se više
Roger Sanchez Posted February 3 Posted February 3 Konačno je neki od vajnih Demokrata senatora dobio dopuštenje od Šumera da republikancima radi ono što su oni radili njima
Radoye Posted February 3 Posted February 3 https://globalnews.ca/news/10995622/mexico-tariffs-donald-trump-president-claudia-sheinbaum/ Quote Mexican president says tariffs delayed after ‘good’ talk with Trump
Radoye Posted February 3 Posted February 3 https://abcnews.go.com/Business/wireStory/ontario-premier-ripping-contract-musks-starlink-response-trump-118394700 Quote The leader of Canada’s most populous province of Ontario says he’s ripping up a contract with Elon Musk’s Starlink internet services in response to Donald Trump’s sweeping tariffs on Canada, as well as banning American companies from provincial contracts 1 1
Roger Sanchez Posted February 3 Posted February 3 (edited) Lol, odoše i kanadske carine Sheinbaum mu je poslala transkript razgovora, tu je i čuvenih 10 000 vojnika Quote Nearly 10,000 frontline personnel are and will be working on protecting the border. In addition, Canada is making new commitments to appoint a Fentanyl Czar, we will list cartels as terrorists, ensure 24/7 eyes on the border, launch a Canada- U.S. Joint Strike Force to combat organized crime, fentanyl and money laundering. I have also signed a new intelligence directive on organized crime and fentanyl and we will be backing it with $200 million. Proposed tariffs will be paused for at least 30 days while we work together. Nego kako sada, ostade External Revenue Service poluprazna, preživješe samo kineske carine Edited February 3 by Roger Sanchez
Ivo Petović Posted February 3 Posted February 3 (edited) Moram priznati da sam prijatno iznenadjen kurčevitošću Kanadjana. Očekivao sam neke gej liberale ili minimum nesposobne korumpirane gerantokrate, ali ovo je bila adekvatna reakcija svih kanadskih partija. Za to vreme se američke demokrate bave ključnom problematikom koliko kojeg identiteta treba da bude u odborima i medju delegatima DNC. Korumpiranost je jedno, ali ovoliki nivo odsečenosti od realnosti je nešto sasvim drugo. btw, postoji tumačenje i da je ovo izazvano namerno da bi Trampovi drugari iz hedž fondova zaradili koji dolar na padu stock marketa. Uopšte nije za otpisivati. Jedina šteta odustajanja od tarifa je što bi MAGA fašovski bulšit bio sahranjen vrlo brzo, ovako će štetu naneti na neki drugi način. Edited February 3 by Ivo Petović 6
Ivo Petović Posted February 3 Posted February 3 Uzgred, Radoye može to da prokomentariše, ali mislim da je sa kanadske strane šteta već načinjena...verujem da veliki broj ljudi neće kupovati američke proizvode dosta dugo... Ne znam da li na tim velikim jezerima postoji neka magija koja uzima čoveku racio...ali ovako no bulšit sadržajan odgovor nikad nisam čuo od jednog američkog političara. 2 2
Radoye Posted February 3 Posted February 3 Smak sveta se odlaze do daljnjeg https://www.cbc.ca/news/politics/trudeau-trump-speak-trade-war-1.7448805 Quote Prime Minister Justin Trudeau said Monday U.S. President Donald Trump will hold off on levying tariffs on Canada for at least 30 days after Canada made a series of commitments to improve security along the border. 21 minutes ago, Ivo Petović said: btw, postoji tumačenje i da je ovo izazvano namerno da bi Trampovi drugari iz hedž fondova zaradili koji dolar na padu stock marketa. Uopšte nije za otpisivati. Jedina šteta odustajanja od tarifa je što bi MAGA fašovski bulšit bio sahranjen vrlo brzo, ovako će štetu naneti na neki drugi način. Drugar mi radi za jedan hedge fund i jos pre jedno dve nedelje mi je rekao da se sprema neka pizdarija, da veliki igraci shortuju sve zivo. Inace mislim da je bitan deo motivacije oko celog ovog cirkusa ovo: Quote In a social media post after his call with Trudeau wrapped, Trump also chastised Canada for not allowing U.S. banks to "open or do business there." ... Personal banking in Canada is largely the domain of Canadian-based banks, due to stringent federal regulations designed to protect against bank failures. According to government figures, Canada's large banks hold more than 93 per cent of all domestic banking assets. Canadian banks are routinely ranked among the safest in the world. ... "Canada's been very abusive of the United States for many years. They don't allow our banks. Did you know that? Canada does not allow banks to go in. If you think about it, that's pretty amazing," he said. Jbg ako se umiju i upristoje moci ce da udju bez problema, niko im ne brani to. Ali free market, down with regulations mantra jbg. 1
Peter Fan Posted February 3 Author Posted February 3 10 minutes ago, Ivo Petović said: Uzgred, Radoye može to da prokomentariše, ali mislim da je sa kanadske strane šteta već načinjena...verujem da veliki broj ljudi neće kupovati američke proizvode dosta dugo... Ako drzava ne krene sa konkretnim koracima da smanji zavisnost o razmjeni sa SAD, potrosac ce to sve da zaboravi. Cijene i marketing ce to da izglade. 10 minutes ago, Ivo Petović said: Ne znam da li na tim velikim jezerima postoji neka magija koja uzima čoveku racio...ali ovako no bulšit sadržajan odgovor nikad nisam čuo od jednog američkog političara. Pa i Kanada je na istim jezerima.
Budja Posted February 3 Posted February 3 6 hours ago, Roger Sanchez said: Claudia zna poso Claudia je mama, tj. ja imam utisak da je tako "iskolovala" Trampa kao brizna majka koja smiruje svog sina. Ali je mrze desnicar ko da je sam Fidel Kastro.
Radoye Posted February 3 Posted February 3 4 minutes ago, Ivo Petović said: Uzgred, Radoye može to da prokomentariše, ali mislim da je sa kanadske strane šteta već načinjena...verujem da veliki broj ljudi neće kupovati američke proizvode dosta dugo... Ne treba Kanadjanima puno: Kad sam emigrirao ovamo mislio sam da znam sta je amtiamerikanizam, ali nigde nisam video taj nivo prezira koji Kanadjani gaje prema njima. Barem ovde kod mene u Ontariju, i to kroz ceo politicki spektar. Prijateljica koja je card carrying member Konzervi rutinski Amerikance naziva zivotinjama, ono bez nekog konkretnog povoda, samo tako. 4 minutes ago, Ivo Petović said: Ne znam da li na tim velikim jezerima postoji neka magija koja uzima čoveku racio...ali ovako no bulšit sadržajan odgovor nikad nisam čuo od jednog američkog političara. Lik je iz NDP, za njih glasam, oni su "radikalni marksisti" (ustvari socijaldemokratija skandinavskog tipa, nesto najblize Sandersu u USA)... 4
Recommended Posts