Jump to content
IGNORED

Trump - drugi dio

Peter Fan

Recommended Posts

Posted

5% BDP za NATO.Koja drzava u Evropi ce dostici tu lestvicu bez da utotali socijalna izdavanja? 

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vememah

245

• Roger Sanchez

99

• Weenie Pooh

94

• Mel

84

Posted
6 minutes ago, Budja said:

James je 50% u pravu.

Kanada izvozi sirovine i to je tako. Meksiko izvozi automobilie sa americkim uvoznim materijalom te stoga nije tacno.

Osim ako Meksiko ne nadje nove dobavljače van Amerike. Ili ako vlasnici u Meksiku nisu takodje iz US autoindustrije - jer tako sami sebi pucaju u nogu i gube na marži.

Posted
12 minutes ago, Budja said:

James je 50% u pravu.

Kanada izvozi sirovine i to je tako. Meksiko izvozi automobilie sa americkim uvoznim materijalom te stoga nije tacno.

Ali je u pravu i za američki izvoz, tako da je u pravu 75%

Posted
5 minutes ago, askeladden said:

5% BDP za NATO.Koja drzava u Evropi ce dostici tu lestvicu bez da utotali socijalna izdavanja? 

Ove koje se granice sa Rusijom. Al zato razne Portugale zabole stojko, sa pravom. Nego volela bi USA da njeni saveznici sami odradjuju sav bezbednosni posao dok ona odredjuje sta ce da se desava u njihovom dvoristu. Nesto mi tu ne stima :rolleyes:

20241130_EPC002.png

Posted

Lol

Sad još Kanada

• +1 1
  • Haha 1
Posted

Litvanija Estonija sto bi rekao Bob Rock,2% od nista je i dalje nista

• +1 1
Posted

Claudia zna poso

Posted
Tech billionaire Elon Musk said Monday that he and President Donald Trump were in the process of shutting down the U.S. Agency for International Development, escalating their war on the federal bureaucracy and defying the constitutional power of Congress to determine how money is spent.
"We're shutting it down," he said. At another point, he said "we're in the process" of "shutting down USAID."

Musk did not say what legal authority he believed the White House has to shut down a federal agency without congressional approval, or how quickly the administration planned to act. He said the idea had "the full support of the president" and that he had spoken with Trump on the matter several times.
"With regard to the USAID stuff, I went over [it] with him in detail, and he agreed that we should shut it down," he said. "I actually checked with him a few times [and] said, 'Are you sure?'" he said. He said that Trump responded, "Yes."

https://www.nbcnews.com/politics/politics-news/elon-musk-says-trump-are-shutting-usaid-rcna190388

• Haha 1
Posted

Framing je najvažnija stvar danas. Problem je u tome što nju niko u MAGA klanu ne sluša, oni slušaju samo jednu osobu, a ona će da objavi da je neko drugi popustio. Pričao sam za vikend s nekim o Trumpu, rekli su ono što je i meni u glavi sve vreme. On je Vučić 1/1 - budi non stop prisutan i laži kako si najbolji i najveći i niko ti nije ravan.

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 3
Posted
On 2. 2. 2025. at 10:51, Venom said:

Kako ja to vidim ceo svet može da se sakriva i čeka da bully dođe po njih ili se možda izvuku. Ili mogu da klepe bullya po labrnji dok se ne opameti.

Amerika je najveća ekonomija na svetu, ali sigurno nije veća od celog sveta.

Vidiš, nije ti loša ta ideja, moglo bi da se oformi jedno nadnacionalno telo koje bi regulisalo pomahnitale siledžije, nazovimo to Liga nacija npr, sa sedištem u recimo Njujorku...

21 hours ago, Budja said:

Udarilo u srce americke soft power, ovde u Juznoj Americi je panika medju primaocima pomoci.

Ima li vesti izbosne, kako će se snaći tamošnjih 25,600 NGOs?

Idemo na uključenje naše reporterke sa terena, @Midžeta., alarmantno stanje u prekodrinskom nevladinom sektoru?

• +1 2
Posted
3 minutes ago, Weenie Pooh said:

Idemo na uključenje naše reporterke sa terena, @Midžeta., alarmantno stanje u prekodrinskom nevladinom sektoru?

Kako nije, stigla vest i u pasivne krajeve, ali za sada nemam nista konkretno, ukljucicu se opet cim dodjem do nekih info

Studio

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
10 minutes ago, Venom said:

Framing je najvažnija stvar danas. Problem je u tome što nju niko u MAGA klanu ne sluša, oni slušaju samo jednu osobu, a ona će da objavi da je neko drugi popustio. Pričao sam za vikend s nekim o Trumpu, rekli su ono što je i meni u glavi sve vreme. On je Vučić 1/1 - budi non stop prisutan i laži kako si najbolji i najveći i niko ti nije ravan.

Brt, mi to ovde govorimo još od njegovog prvog mandata.

Nego…

• +1 1
Posted

IMG_1831.thumb.jpeg.a4572da3337f7ce10e2c80461e8f60fb.jpeg

ovaj je bolji, sa Floridom kao kitom :D 

• +1 1
  • Haha 4
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Trudo jutros pricao sa Trampom, planiraju jos jedan razgovor predvece. Mozda padne neki last minute deal.

Navodno Tramp trazi otvaranje kanadskog bankarskog sektora za US banke kao uslov za skidanje tarifa. Americke banke nemaju filijale i u Kanadi, njihova predstavnistva rade samo investment i corporate banking. Dakle nista fentanil, bezbednost granice, 5% za NATO i ostalo s cime mase u javnosti.

US alkohol je vec nestao sa rafova prodavnica u Ontariju...

• +1 1
  • Create New...