Jump to content
IGNORED

Trump - drugi dio

Peter Fan

Recommended Posts

Posted
31 minutes ago, garcia said:

gde su kopnene invazije

Evo saće u Panamu za koju sedmicu, do prvih par lijesova :violina:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vememah

245

• Roger Sanchez

99

• Weenie Pooh

94

• Mel

84

Posted
1 minute ago, radisa said:

Evropa :(

Svi zajedno, a ne samo Evropa. Evropa je odlicno zivela na americkoj zastiti i finansiranju odbrane od 1945. 

Nekoliko % GDP-a su mogli da trose na druge stvari. Sada vise nece moci. Ali, to dolazi sa cenom i za SAD - ako Evropa bude morala da trosi na odbranu, SAD ce izgubiti uticaj kao i svuda drugde, prodaja oruzja, prodaja energije, strateske investicije, itd. Moc dolara ne dolazi samo zato sto imaju veliku armiju (inace bi rublja ili juan bili takodje rezevne valute), nego zato sto se verovalo americkom ekonomskom i administrativnom sistemu. Ko ce da im veruje sada kada su ove simpanze usle u tenk ili kad Mask ima prilaz svim podacima administracije. Ja recimo planiram sledecih nedelja da sve licne i poslovne podatke kao i servis, softver itd., prebacim sa americkih kompanija, servera, i slicno. Verujem da necu biti jedini.

• +1 4
Posted
4 minutes ago, Anduril said:

Ja recimo planiram sledecih nedelja

Tek sad? :D Nedelje....? :lolol: Što si dosad čekao, arhanđela Gabrijela da siđe s nebesa i na inauguraciji sasiječe Tramparu & Elonaru? :laugh:

• Haha 2
Posted
23 minutes ago, Anduril said:

Ja recimo planiram sledecih nedelja da sve licne i poslovne podatke kao i servis, softver itd., prebacim sa americkih kompanija, servera, i slicno. Verujem da necu biti jedini.

Tesko do skoro nemoguce. Zalosno ali je tako.

Na nekom licnom nivou jos se mogu izbegavati ovi veliki ali ce te negde kad tad docekati.

• +1 1
Posted
52 minutes ago, radisa said:

Ja sam, iskreno, razočaran što USA nema neku agenciju za zaštitu ustavnog poretka, nad kojom predsednik nema nikakvu nadležnost i što ovi prevaranti što su zajahali USA i uništavaju kakav-takav poredak u svetu, nisu po zatvorima... :fantom:

Kazes to kao da je lose da se unisti ovaj poredak :fantom:

37 minutes ago, radisa said:

Evropa :(

Zasto bi Evropa izvisila. Ja bas imam osecaj da ce Evropa da izadje najmanje okrnjena iz svega ovoga, mozda postane i novo utociste kapitala dok se USA samounistava fajtom sa svima. 

• +1 1
Posted

Dosta zanimljivo. S jedne strane već godinama plaču zbog širenja kineskog uticaja kroz Belt and Road, s druge sad se svojevoljno potpuno povlače svuda.

Posted

Stiže ChinaAid, ne znam kako će anti-komunisti to podneti. Idem sutra po zalihe kokica.

6 minutes ago, bags said:

Na nekom licnom nivou jos se mogu izbegavati ovi veliki ali ce te negde kad tad docekati.

Samo Youtube, a i to sve manje. Od velikih samo Cloudflare da se ne glupira i dovoljno je. A oni u tročlanoj komisiji imaju Kanađanku (i Engleza)

3 minutes ago, Shan Jan said:

Zasto bi Evropa izvisila. Ja bas imam osecaj da ce Evropa da izadje najmanje okrnjena iz svega ovoga, mozda postane i novo utociste kapitala dok se USA samounistava fajtom sa svima. 

To bi mogli da ima pameti u vrhu njihovih političkih institucija i administracije. A koliko je ima vidimo u poslednjih desetak godina

Posted (edited)

Edited by vememah
Posted

Nego, maglovito se sjećam nekog lika koji se mislim zvao Vivek nešto

Gdje je u zemlju propo? 

Posted

Sad mi najžalije stručnjaka koji su pisali tomove i predviđali pad imperije upoređujući je sa istorijom i padom Rima, Mongolije, Britanije, Rusije... A na kraju se ispostavi da je uzrok "majmun ušao u tenak", i da nije trebalo nekoliko decenija već nekoliko meseci

Posted
17 minutes ago, bags said:

Da, ali, minimizacija je moguca i potrebna. Nisam ja tu bitan, ali, ovi su tek poceli i napravice rusvaj tako da ce diverzifikacija usluga, robe i kapitala postati strategija za svaku ozbiljnu zemlju, organizaciju i kompaniju globalno. Samo budale ce sada da nastave sa strateskom zavisnoscu od jedne zemlje sa ovakvom vlascu.

Posted

Detaljnije iz WSJ-ovog redakcijskog uvodnika:

GitpSOJWEAA6bQi?format=jpg&name=large

Mr. Trump sometimes sounds as if the U.S. shouldn’t import anything at all, that America can be a perfectly closed economy making everything at home. This is called autarky, and it isn’t the world we live in, or one that we should want to live in, as Mr. Trump may soon find out…

None of this is supposed to happen under the U.S.-Mexico-Canada trade agreement that Mr. Trump negotiated and signed in his first term. The U.S. willingness to ignore its treaty obligations, even with friends, won’t make other countries eager to do deals. Maybe Mr. Trump will claim victory and pull back if he wins some token concessions. 

But if a North American trade war persists, it will qualify as one of the dumbest in history.

Posted
12 minutes ago, Roger Sanchez said:

Nego, maglovito se sjećam nekog lika koji se mislim zvao Vivek nešto

Gdje je u zemlju propo? 

Trejdovao zajebanciju sa Elonom za mesto, recimo, guvernera u valjda Ohaju ... 

Posted
19 hours ago, Shan Jan said:

564rxs.png?a482856

Dear customer... 

• +1 1
  • Create New...