Jump to content
IGNORED

Trump - drugi dio

Peter Fan

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Anduril said:

Ovo je zanimljivo u kombinaciji sa Kanadom, UK, itd. Pretnjama kojima se ni Putin ne bi postideo, polako ali sigurno gura ostale drzave Zapada u novi blok.

Tu moze da se nadje i Juzna Amerika (vec je pocelo sa Merkosurom), koja isto kao i Evropa ima istoriju kao zona interesa izmedju americkih, ruskih, a sada i kineskih autoritaraca/fasista. Jedina sansa za male i srednje drzave u ovom novom svetu imperijalnih sila jeste da sto brze formiraju svoje blokove i da se ti blokovi

sto brze naoruzaju atomkama.

Nije da se nije probalo slično, nema tome ni 120 gidina, sa sličnom idejom... Završilo se baš finom klanicom...

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vememah

148

• Weenie Pooh

65

• Mel

49

• Shan Jan

47

Posted
1 hour ago, radisa said:

Nije da se nije probalo slično, nema tome ni 120 gidina, sa sličnom idejom... Završilo se baš finom klanicom...

Sve se slažem, ali da li se onda treba povinovati američkom kolonijalisti?

Ja sam za jaču i nezavisniju EU - i od jednih i drugih.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
Just now, dragance said:

Sve se slažem, ali da li se onda treba povinovati američkom kolonijalisti?

Ja sam za jaču i nezavisniju EU - i od jednih i drugih.

I ja sam, ali za to da treba svi da budu naoružani do zuba je bullshit...

Tako je i WWI počeo jer su svi bili naoružani do zuba i samo čekali priliku da započnu kalnicu... Englezi da spreče Nemce da grade flotu, Nemci da pokušaju da se dočepaju bliskog istoka, Austrijanci da pokušaju da se dočepaju celog Balkana...

Misliš da bi sad toliko naoružavanje dovelo do mira? teško...

Posted

Ne mislim na naoružavanje, već za nezavisnu ekonomsku politiku. Naoružavanje u nekom globalnom sukobu nema smisla, jer će svi da izginu (a i mi sa njima) svakako. Za UK nisam siguran kojem će se carstvu privoleti, ali Francuska takodje ima nuklearke, tako da je sudbina zapečaćena svima nama. 

UK se trza izmedju približavanja EU ili ka SAD, a većina javnosti želi da se ide ka EU. Naravno, to će biti teško sprovesti. Ekonomski rat Amerike prema Evropi je odavno u toku, što se da videti kroz svakodnevne destabilizacije od strane Trampa, Elona i ekipe.

• +1 2
Posted

Ali kako je imperijalizam bio demokratija uz hiljadu puta objasnjavanje kako ne niko ne krade nikome naftu dok im ubija pola miliona eto tako jer se zajebao da neko ima oruzje za masovno unistenje, a kad fasizam nastupi kao jedan od finalnih ishoda imperijalizma onda je od ocistite svoje dvoriste galantno otislo na napravite svoju atomsku bombu.

Ljupko, ljupko.

• Haha 1
Posted
7 minutes ago, dragance said:

Ne mislim na naoružavanje, već za nezavisnu ekonomsku politiku. Naoružavanje u nekom globalnom sukobu nema smisla, jer će svi da izginu (a i mi sa njima) svakako. Za UK nisam siguran kojem će se carstvu privoleti, ali Francuska takodje ima nuklearke, tako da je sudbina zapečaćena svima nama. 

UK se trza izmedju približavanja EU ili ka SAD, a većina javnosti želi da se ide ka EU. Naravno, to će biti teško sprovesti. Ekonomski rat Amerike prema Evropi je odavno u toku, što se da videti kroz svakodnevne destabilizacije od strane Trampa, Elona i ekipe.

Priblizavanje UK prema EU umesto SAD je jedan od kljuceva... ali mislim da ce to ici jako tesko, ne daju videli smo sta se izdesavalo.... daj Boze da se to ponovo desi (i ne samo zbog UK i EU nego Svih)

• +1 1
Posted
8 hours ago, radisa said:

So the poor old ostrich died for nothing :laugh:

• +1 1
  • Haha 5
Posted (edited)
3 hours ago, radisa said:

Jel bilo da se Francuska nudi da brani Greenland od USA, ako pokušaju da ga osvoje vojnom silom, ali trenutno još nije opcija?

Jbt, ovo sve luđe i luđe...

https://www.politico.eu/article/france-fm-jean-noel-barrot-floats-sending-troops-to-greenland-denmark/

A šta drugo da urade? Da ga puste da se ušeta trijumfalno i nikom ništa? Djubretu treba pokazati zube, pa neka se dva puta zamisli kako dalje. On je obična kukavica i narcis.

Edited by dragance
Posted

ako tramp zaista zeli grenland i to izgura u americi a moze mu se, niko nece prstom da se pomeri.

kakva crna francuska ili bilo koja evropska drzava da ce krenuti u bilo kakav sukob sa amerikom. niko tu nema ni vojne sile ni mandat od gradjanstva za to.

pitanje da li ce i verbalno neko da se pobuni ili bi napravili ( naterali dansku) da se " dogovori" pa tako kao da spasu cast EU i svojih drzava. 

EU je u ovom slucaju u potpunom rasulu i nepripremljena. ovo ce dovesti do ogromnih posledica, do preispitivanja i evroatlanskih integracija i mnogo toga je na kocki.

naravno pogodovace ovo svim nasilnickim drzavama i rezimima kao sto je trenutni ruski. 

ovo je nasilnicki cin ravan hitleru. 

nadam se da ce ipak sama amerika ovo spreciti ili odloziti dok ovaj ne krepa ili mu se zavrsi mandat

• +1 1
Posted
10 hours ago, mozzer said:

Priblizavanje UK prema EU umesto SAD je jedan od kljuceva... ali mislim da ce to ici jako tesko, ne daju videli smo sta se izdesavalo.... daj Boze da se to ponovo desi (i ne samo zbog UK i EU nego Svih)

Pomeri se s mesta

• +1 1
Posted (edited)

Ne radi se o ulasku u sukob, već da EU pošalje makar i simbolično neku manju flotu i prisustvo na ostrvu kao znak da neće to tek tako ići.

Edit: da pošalje pre tzv aneksije.

Edited by dragance
Posted
4 minutes ago, dragance said:

Ne radi se o ulasku u sukob, već da EU pošalje makar i simbolično neku manju flotu i prisustvo na ostrvu kao znak da neće to tek tako ići.

Edit: da pošalje pre tzv aneksije.

Tteba to odmah da pocnu da razmestaju trupe, sa namerom da se obezbedi posten referendum, ako ne zele da ratuju, a ne da se neckaju...

I da, jedino francuska i moze da pokaze nesto, samo njihova vojska u evropi nije mlohav staracki ud....

• +1 3
  • Create New...