Jump to content
IGNORED

Trump - drugi dio

Peter Fan

Recommended Posts

• Replies 819
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vememah

121

• Weenie Pooh

57

• Shan Jan

42

• Roger Sanchez

36

Posted

Dok mi drvimo da li je Musk nacista, Trump se zahuktao... 

• As he promised repeatedly during the 2024 campaign, the president issued pardons late Monday for about 1,500 people convicted or criminally charged in the Jan. 6 attack
  • On trade, the president said he expects to impose 25% tariffs on Canada and Mexico starting Feb. 1
  • Trump is pulling the U.S. out of the World Health Organization
  • Trump reversed several immigration orders from Biden’s presidency, including one that narrowed deportation priorities to people who commit serious crimes, are deemed national security threats or were stopped at the border. It returns the government to Trump’s first-term policy that everyone in the country illegally is a priority for deportation.
  • Trump signed documents he said will formally withdraw the U.S. from the Paris climate agreements.
  • Trump has halted federal government hiring, excepting the military and other parts of government that went unnamed. He added a freeze on new federal regulations while he builds out his second administration.

• He formally empowered the so-called Department of Government Efficiency, which is being led by Elon Musk, the world’s richest man. Ostensibly an effort to streamline government, DOGE is not an official agency. But Trump appears poised to give Musk wide latitude to recommend cuts in government programs and spending.

• Trump is rolling back protections for transgender people and terminating diversity, equity and inclusion programs within the federal government.

• +1 1
  • Tužno 1
Posted
6 minutes ago, braca said:

Dok mi drvimo da li je Musk nacista, Trump se zahuktao... 

• As he promised repeatedly during the 2024 campaign, the president issued pardons late Monday for about 1,500 people convicted or criminally charged in the Jan. 6 attack
  • On trade, the president said he expects to impose 25% tariffs on Canada and Mexico starting Feb. 1
  • Trump is pulling the U.S. out of the World Health Organization
  • Trump reversed several immigration orders from Biden’s presidency, including one that narrowed deportation priorities to people who commit serious crimes, are deemed national security threats or were stopped at the border. It returns the government to Trump’s first-term policy that everyone in the country illegally is a priority for deportation.
  • Trump signed documents he said will formally withdraw the U.S. from the Paris climate agreements.
  • Trump has halted federal government hiring, excepting the military and other parts of government that went unnamed. He added a freeze on new federal regulations while he builds out his second administration.

• He formally empowered the so-called Department of Government Efficiency, which is being led by Elon Musk, the world’s richest man. Ostensibly an effort to streamline government, DOGE is not an official agency. But Trump appears poised to give Musk wide latitude to recommend cuts in government programs and spending.

• Trump is rolling back protections for transgender people and terminating diversity, equity and inclusion programs within the federal government.

njHXATG.png

Posted

Ako Tramp uvede sankcije EU ili EU USA, kome ćemo mi?

Aj NIS preživimo ali mnogp je kume svima. 

• Haha 1
Posted
16 minutes ago, Zaboravan said:

Ako Tramp uvede sankcije EU ili EU USA, kome ćemo mi?

Mi ćemo u ilovaču.

• +1 2
Posted

Jel ovo onaj deo Trumpovog lideršipa™ kad vodi organizaciju u stečaj?

• +1 3
Posted
24 minutes ago, mackenzie said:

Mi ćemo u ilovaču.

Opet? 

Jbt ne može rov, blato i mišija groznica da nas zaobiđe. 

Posted

Par ovih stavki su SNSovi, hiring freeze, povlacenje iz dogovora o klimi - pandan moze biti kad Vucic objasnjava kako su Kinezi dosli kod nas jer kod njih se gleda ekologija a njega to ne zanima, ovo ostalo nismo bas USA pa da udaramo tarife naokolo, a za imigraciju ona je eksplodirala bas pod Vucicem pa tu proricem da dok se budu snimali kako love porodice po meksickoj granici i deportuju neku lacecu decu, za to vreme mladi snazni latinosi rmbaju po fabrikama Trampovih ortaka...

Tako nesto, bice paralela sa SNSom.

Posted

The Man in the High Castle": The Uses of Alternative History ~ The  Imaginative Conservative

Filipe K. Dice, Menhetn ti klice.

• +1 1
Posted
2 hours ago, banecare1 said:

kriva strana istorije. ja pisem ovde dve godine vec. vizionar

Naravno kad mu je Putin uzor. 

• +1 3
  • -1 1
Posted
52 minutes ago, dragance said:

Naravno kad mu je Putin uzor. 

Ma sta uzor, naterao ih. Ja sam videla na Xu da je licno zvao Maska i Trampa da ih forsira da masu rucicama. Elem Amerikanci su nauceni da su visa rasa, koja moze da napada kojekakve zemlje kad im treba nafta, ili sad hoce kanal, ili kako god. Ako drugari hoce genocid moze i to, Ako ima zakon koji zabranjuje blokadu humanitarne pomoci, moze i to. Ako neki Hag nesto kaze, napascemo ga. Posrali su se vec uveliko i na svoje zakone i na neke tekovine koje su postojale par parcijalno prethodnih decenija. Sinoc kad je Mask mahao rukicama oslusnula sam salu. Nesto nije delovalo kao tajac. Puska je opalila u trecem cinu, govorili su vam ljudi kuda je ovo opet krenulo i da mora kocnica ali nije prijalo usima.

• +1 2
Posted
5 minutes ago, Mel said:

Ma sta uzor, naterao ih. Ja sam videla na Xu da je licno zvao Maska i Trampa da ih forsira da masu rucicama. Elem Amerikanci su nauceni da su visa rasa, koja moze da napada kojekakve zemlje kad im treba nafta, ili sad hoce kanal, ili kako god. Ako drugari hoce genocid moze i to, Ako ima zakon koji zabranjuje blokadu humanitarne pomoci, moze i to. Ako neki Hag nesto kaze, napascemo ga. Posrali su se vec uveliko i na svoje zakone i na neke tekovine koje su postojale par parcijalno prethodnih decenija. Sinoc kad je Mask mahao rukicama oslusnula sam salu. Nesto nije delovalo kao tajac. Puska je opalila u trecem cinu, govorili su vam ljudi kuda je ovo opet krenulo i da mora kocnica ali nije prijalo usima.

Cela ova igranka sa dolaskom Trampa na celo SAD ce samo ubrzati rusenje iluzije da demokratija jos uvek stanuje u institucijama pojedinih drzava a ne stanuje u institucijama drugih drzava, iluzije koja dovodi do bespotrebnih svadja i arbitrarnog svrstavanja na strane koje vise odavno ne postoje. U medjunarodnoj politici te dve stvari realno nikada nisu ni postojale ali zato vec duze vreme postoji ruzna tendencija da se veruje u to kako nominalno demokratske drzave imaju vece pravo u medjunarodnoj politici koja je proizvela brojne katastrofe u poslednjih tridesetak godina. Sada ce valjda i poslednjim diletantima i budalama postati jasno da se radi i uvek se radilo o najobicnijoj zabludi a ako im ni posle dolaska ovog manijaka na vlast u SAD u regularnom demokratskom postupku ne postane jasno onda njima vise nema pomoci.

Nesreca je sto otreznjenja uvek dolaze u pratnji mamurluka a ovaj mamurluk cemo platiti krvavo ali sta da se radi, tacka na kojoj su se stvari mogle popraviti unutar postojeceg medjunarodnog poretka je predjena odavno i to vise uopste nema veze s tim ko sedi u Ovalnom kabinetu. Ja obicno ne komentarisem sanse kandidata na americkim izborima jer mi nedostaje neposredan i objektivan uvid u raspolozenje tamosnjeg birackog tela ali sam pratio sta drugi ljudi pisu i smejao se idejama da Kamala ne samo da ce biti dostojan takmac Trampu vec ce ga uverljivo dobiti. Razumem wishful thinking ali nije mi bas jasno kako neko moze da bude toliko odvaljen od realnosti. Tramp je pre osam godina na izborima dobio Hilari koja je bila lice establismenta vec dvadeset godina kandidaturom koja se tada dozivljavala kao sprdnja, nije bilo nikakve sanse da ce ga pobediti deset puta slabiji kandidat od Klintonove u uslovima kada njegova kandidatura vise nije bila anomalija i sprdnja vec je postala duboko utemeljena u tkivu americke politicke kulture. I pre osam godina i danas je bilo jasno da je Tramp posledica kraha ugleda i uticaja "kabinetske politike" u birackom telu i da je populizam postao legitimna politicka opcija s velikim sansama da bude pobednicka. Vidimo to i u EU, nije u pitanju nikakav americki specifikum.

To je, naravno, veoma opasno ali se vise nista ne moze uraditi, ta kola vise nece uzbrdo.

• +1 2
  • Haha 1
Posted
1 minute ago, harper lee said:

Sada ce valjda i poslednjim diletantima i budalama postati jasno da se radi i uvek se radilo o najobicnijoj zabludi a ako im ni posle dolaska ovog manijaka na vlast u SAD u regularnom demokratskom postupku ne postane jasno onda njima vise nema pomoci.

Slaba uteha dal ce nekom postati jasno, sad postoje oruzja koja nekad nisu postojala, ovi ce da budu Osmanlije jos malo, da krenu redom. A mi to cekamo van NATO kluba plus nema Staljina da nam spase guzice.

• Haha 1
Posted

Do koliko juče se ovde prizivao Tramp, a tek sada ovde postade nacista. Verovatno da bi se moglo opet seiriti o dobrim Rusima koji se bore protiv nacista, ignorišući ono što je i najvećem slepcu očigledno.

• +1 4
  • Vojvodo,serdare 1
  • Create New...