Seabass Posted January 8 Posted January 8 Ima u USA skoro 50% glasaca koji nisu dali glas ovome, mozda oni odigraju neku ulogu u sprecavanju Maskare i Trampare da budu najgori sto mogu? Kakav bi mogao biti scenario preuzimanja Grenlanda uopste? Posalje Tramp vojsku ili sina Udaya sa Charli Krikom i Danci se povuku i gotovo? A ako Danci pocnu akumulirati vojsku tamo sada, cekajuci napad (spremili su malog topa, joooj)? Evo jedna optimisticna analiza. Not. 1
El Guapo Posted January 8 Posted January 8 Važilo je oduvek da nije dobro biti neprijatelj SAD, ali je još gore biti prijatelj. Zašto bi iko reagovao na okupaciju Grenlanda ili Kanade, kad nije u slučaju Kosova, Iraka, Libije, Sirije...?
VoodooDerina Posted January 8 Posted January 8 Nerealno je očekivati da Kanada postane 51. američka država, ali već da Ontario, Kvebek, B. Kolumbija... postanu 51, 52, 53... 1
Shan Jan Posted January 8 Posted January 8 Ma kakvo slanje vojske na Grenland, pa ona je vec tamo I dalje verujem da lik bulazni, ta prica o Grenlandu mu je jos iz prvog mandata. Ali ako bi bas hteo onda bi verovatno to bio neki Krimski scenario. Grenland proglasi nezavisnost i koliko istog dana vrhuska potpuno samovoljno™ izglasa zahtev USA da ih pripoji. Sta moze u tom slucaju da rade Evropljani? Pa nista. Osim sto bi sigurno napustili NATO i krenuli da prave svoj evropski vojni savez. Dakle skuplja dara nego mera. Panama je mnogo zanimljivija. Vojne intervencije USA u Latinskoj Americi nisu nista novo.
Ayatollah Posted January 8 Posted January 8 (edited) 1 hour ago, Seabass said: Ima u USA skoro 50% glasaca koji nisu dali glas ovome, mozda oni odigraju neku ulogu u sprecavanju Maskare i Trampare da budu najgori sto mogu? Kakav bi mogao biti scenario preuzimanja Grenlanda uopste? Posalje Tramp vojsku ili sina Udaya sa Charli Krikom i Danci se povuku i gotovo? A ako Danci pocnu akumulirati vojsku tamo sada, cekajuci napad (spremili su malog topa, joooj)? Evo jedna optimisticna analiza. Not. Kakva crna danska vojska, pa oni ne bi mogli ni Kopenhagen da odbrane. Prošle godine su dali svu artiljeriju Ukrajini, a F16-ice su pola dali takođe Ukrajini, a drugu polovinu prodali Argentini. Pre neki dan sam čitao kako planiraju da pojačaju vojno prisustvo na Grenlandu tako što će nabaviti dva drona, dva čamca i dve pseće zaprege, mislio sam da je u pitanju satirični tekst, kad ono stvarno... Edited January 8 by Ayatollah 1 8
Popular Post Tsai Posted January 9 Popular Post Posted January 9 Ko da mi otme iz moje duse ostrvo 16
Seabass Posted January 9 Posted January 9 22 minutes ago, Ayatollah said: Kakva crna danska vojska, pa oni ne bi mogli ni Kopenhagen da odbrane. Prošle godine su dali svu artiljeriju Ukrajini, a F16-ice su pola dali takođe Ukrajini, a drugu polovinu prodali Argentini. Pre neki dan sam čitao kako planiraju da pojačaju vojno prisustvo na Grenlandu tako što će nabaviti dva drona, dva čamca i dve pseće zaprege, mislio sam da je u pitanju satirični tekst, kad ono stvarno... Nisam ni mislio da ga srcano brane, vise u fazonu evo mi smo tu da branimo, a vi nam otmite srce danske, pa da nakon par samara uteknu i onda traze intervenciju (koga?)ili ce samo gledati budale i cekati koju godinu, nadati se da ce se amerika uozbiljiti i dozvati pameti nakon Trumpare?
dillinger Posted January 9 Posted January 9 (edited) 3 hours ago, radisa said: Ajde sad, realno, šta bi Nemačka, Francuska i UK uradili da ludak pošalje vosjku na Grenland? Kako ide lanac komande u USA, da li bi to morao kongres da odobri? Da li bi imao većnu u kongresu? Mislim da je bolji plan, tj da sam na Trampovom mestu - prvo posto poto Le Penka da dodje na vlast u FRA, ponudi joj se Kvebek, tj mirna podela neprirodne tvorevine Kanade I sve ostalo ce ici puno lakse . USA-FRA pakt za planetarnu dominaciju Edited January 9 by dillinger
Radoye Posted January 9 Posted January 9 1 minute ago, dillinger said: ponudi joj se Kvebek Otkud ti ideja da bi Kebekoa pristali na ovo? To sto Kvebek ne zeli sa Anglosima ne znaci da bi hteli pod Francusku, tu bi bilo otpora barem jednako kao kontra Anglosa sada ako ne i vise. Oni su danas u svakom pogledu razliciti od Francuza barem onoliko koliko je prosecni Amerikanac razlicit od prosecnog Britanca. Govore slicnim jezikom i to je to, potpuno drugaciji mentalitet. 1 1
dillinger Posted January 9 Posted January 9 Ma sala mala, I pretpostavljam da bi veci procenat Anglosa pod Ameriku nego Kvebecana za FRA.
Radoye Posted January 9 Posted January 9 1 hour ago, dillinger said: Ma sala mala, I pretpostavljam da bi veci procenat Anglosa pod Ameriku nego Kvebecana za FRA. U Alberti verovatno da, oni isto imaju separatizam zbog federalnih propisa oko izvoza nafte. Drugde vec malo teze. Suvise je Kanada levo, cak i nasi konzervativci su negde na pozicijama US Dems. Najludje sto je najglasniji u kontriranju Trampu nas lokalni Tramp na baterije Dag Ford premijer Ontarija 1
bios Posted January 9 Posted January 9 @Radoye Jel beše Dag Ford mentol koji je postao poznat akcijom ukidanja biciklističkih staza, e da bi se unapredio saobracaj i smanjile gužve?
Amos Posted January 9 Posted January 9 (edited) 6 hours ago, Heaviside said: ovde se godinama piše kako je Musk retard koji se totalno ukanalio impulsivnom kupovinom kupovinom Tvitera koji će potpuno izgubiti značaj, a njega bankrotirati, kad ono ispade da je znao šta radi. inače mi je odvratan i stidim se sebe što sam ga čak i gotivio jedno vreme, ali radi se o vrlo sposobnom zlotvoru. priče da će trump da ga išutira jer mu se ne dopadaju vicevi su samo nastavak poricanja realnosti što ovde traje godinama, još od početka uspona Tesle, dok je Musk sve moćniji. da ne poveruje čovek šta tvituju najbogatiji čovek na svetu i predsednik amerike. p a k a o. Isto tako su mogle demokrate da budu pametnije sa Bajdenom i Kamalom, pa da Tramp izduva a onda bi se ovde sprdali sa Elonom kao sa Vučićem do 2014. Nije on nikakav mastermind ispao kupovinom Twittera, ogromna sujeta i upadanje u alt right kacu pa je sada uz pomoć Donalda Tome Trampa isplivao malo jače nego što se nado. Ne bih se ja još kladio da taj let neće završiti u zatvoru. Glavna bitka na PPPu oko Maska se uvek vodila na liniji rasprave da li je on nepo baby koji se ceo život uspešno kači na druge i zeitgeist ili je vrsni enterprenur™ koji je sa svojih 10 prstiju i nespavanjem 48 sati dnevno stvorio sve od čačkalice do NASE. Skoro svi misle da je weasel koji zna da iskoristi sutuaciju za pravljenje love na tudjoj grbi. To retard se odnosi na ono kad ga gledaš bez great man naočara, jer onda je samo power hungry debil i protuva. Edited January 9 by Amos 2 1
Shan Jan Posted January 9 Posted January 9 3 hours ago, Radoye said: U Alberti verovatno da, oni isto imaju separatizam zbog federalnih propisa oko izvoza nafte. Drugde vec malo teze. Suvise je Kanada levo, cak i nasi konzervativci su negde na pozicijama US Dems. Najludje sto je najglasniji u kontriranju Trampu nas lokalni Tramp na baterije Dag Ford premijer Ontarija Ovi moji iz Alberte mrze Trudoa vise nego djavola licno. Tamo izgleda cim dotaknes tlo postanes konzerva
Recommended Posts