Sunday at 16:192 days 3 hours ago, Sammael said:Hm, al ti si registrovana ovde od 2021, kako to znaš?Da stvarno, ovo je jedini forum koji je ikada postojao na srpskom internetu.
Sunday at 16:212 days Just now, Zabalujev said:Da stvarno, ovo je jedini forum koji je ikada postojao na srpskom internetu.Drveno advokatstvo nikoga ne impresionira.
Sunday at 16:252 days 1 hour ago, radisa said:Srbija u USA.... Bukvalno, Dinkic smislio da kontrolise "regione", sns doveo do savrsenstva.Ali pedalj moga sela...
Sunday at 16:472 days 3 hours ago, Sammael said:Hm, al ti si registrovana ovde od 2021, kako to znaš?Tako sto sam mnogo pametna a znam i da citam.
Sunday at 16:502 days 1 minute ago, Mel said:Tako sto sam mnogo pametna a znam i da citam.Hvala. Ja recimo ne pamtim da je ovde ili na FB92 iko prizivao ovde scenario u kome nam kojekakvi holandski aparatčici ili njihovi ekvivalenti vode politiku, ono čega se sećam je da smo želeli da nam politika postane nebitna pojava kojom ne moramo da se bavimo svakodnevno. Ostavljam mogućnost da mi je memorija šuplja.
Sunday at 16:552 days 29 minutes ago, Sammael said:Drveno advokatstvo nikoga ne impresionira.Ni mene ne impresionira zlonamerno čitanje postova, a toga ovde ima u jedno 35% sadržaja, a dobija jaku podršku.
Sunday at 16:592 days 2 minutes ago, Zabalujev said:Ni mene ne impresionira zlonamerno čitanje postova, a toga ovde ima u jedno 35% sadržaja, a dobija jaku podršku.EDIT: nema veze, u pravu si Edited Sunday at 17:022 days by Sammael
Sunday at 17:122 days 9 minutes ago, Sammael said:Hvala. Ja recimo ne pamtim da je ovde ili na FB92 iko prizivao ovde scenario u kome nam kojekakvi holandski aparatčici ili njihovi ekvivalenti vode politiku, ono čega se sećam je da smo želeli da nam politika postane nebitna pojava kojom ne moramo da se bavimo svakodnevno. Ostavljam mogućnost da mi je memorija šuplja.Ja se secam da se htelo i da se politika vrati u politiku, a ne samo da ne zelimo da se bavimo politikom. Na razne teme se pisalo. Ali famozno ciscenje svoga dvorista i vecito drvlje i kamenje po DS garnituri na konto nepokajanosti u meri u kojoj su to mnogi mislioci ocekivali, to je bilo opste mesto od prvih foruma koje vec godine pa do pada DSa. Stalno se pricalo o EU kao nekoj moralnoj vertikali, tu je Rute bas onako kao veciti premijer Holandije jedna solidna personifikacija evropskog politicara ideale za kojim se uzdisalo.
Sunday at 17:132 days "Na forumima", koliko ja poznajem srpski jezik, radi se o množini, ne govori specifično o ovom forumu te ne vidim kakve veze ima članstvo na ovom forumu, valjda ljudi mogu da čitaju i budu svesni dešavanja na srpskom internetu i pre desetak godina i komentarišu, to je dragoceno znanje u današnje vreme, evo neki dan gle dao izvesnog domaćeg jutjubera koji za ilustraciju nekih davnih dešavanja objašnjava šta su to internet forumi i koliko su nekada bili bitni, da na pominjemo novinare koji posežu za arhivama foruma kada traže nešto o događajima iz pretprošle decenije.
Sunday at 17:202 days 4 minutes ago, Mel said:Ali famozno ciscenje svoga dvorista i vecito drvlje i kamenje po DS garnituri na konto nepokajanosti u meri u kojoj su to mnogi mislioci ocekivali, to je bilo opste mesto od prvih foruma koje vec godine pa do pada DSa.Pokazuje se primerima raznih Jelena Trivan, Siniša Malih, Aleksandara Šapića, Gorana Vesića, Čedomira Jovanovića, Dragana Šutanovaca, Gordani Čomić i drugih da zahtev nije bio sulud. Naprotiv, dobro smo bili nanjušili o kakvom se ljudskom otpadu radi, i da je vođstvo DS bilo pametno kao što nije, pola dotičnih bi robijalo još u drugoj polovini 2000ih.No, Tadić ne samo što nije čistio svoje dvorište nego je u njega pozvao i Dačića da se zajedno igraju, dao mu i gomilu novih igračaka i uveo ga u klub u kome je bio. Edited Sunday at 17:202 days by Sammael
Sunday at 17:342 days 10 minutes ago, Sammael said:Pokazuje se primerima raznih Jelena Trivan, Siniša Malih, Aleksandara Šapića, Gorana Vesića, Čedomira Jovanovića, Dragana Šutanovaca, Gordani Čomić i drugih da zahtev nije bio sulud. Naprotiv, dobro smo bili nanjušili o kakvom se ljudskom otpadu radi, i da je vođstvo DS bilo pametno kao što nije, pola dotičnih bi robijalo još u drugoj polovini 2000ih.No, Tadić ne samo što nije čistio svoje dvorište nego je u njega pozvao i Dačića da se zajedno igraju, dao mu i gomilu novih igračaka i uveo ga u klub u kome je bio.Takvi se lepe na vlast ko muva na govno i nema spasa od njih, ali je jako vazno ko je na celu stranke/sistema u kojima su. Nije ista pojava Sinisa Mali u stranci Borisa Tadisa koji nije mafijas, i Sinisa Mali u stranci Ace "Srbina" koji jeste mafijas. A zamerke Tadicu mogu i ja da nadjem tj ja ga i jesam kritikovala dok mu je bilo vreme ali ne na konto budalastina kako je eto on nedovoljno odskocio na cistilacko moralnoj vertikali i nedostojan kojekakvih fantoma tipa Rutea, jedina poenta. Pogotovo se posle nisam penjala u "da kaznimo DS" voz, da vratimo politiku u politiku, da vratimo 90te hihihi i ostale pizdarije.
Yesterday at 03:221 day Author 1 hour ago, vememah said:https://x.com/atrupar/status/1939334557582438496Konkretan mehanizam:Surprise Tax in G.O.P. Bill Could Cripple Wind and Solar PowerWind and solar companies were already bracing for Congress to end federal subsidies. But the Senate bill goes even further and penalizes those industries.Listen to this article · 8:54 min Learn moreThe repeal of federal subsidies alone could cause wind and solar installations to plummet by as much as 72 percent over the next decade, according to the Rhodium Group, a research firm.Credit...Randi Baird for The New York TimesBy Brad PlumerReporting from WashingtonJune 29, 2025Updated 6:48 p.m. ETSenate Republicans have quietly inserted provisions in President Trump’s domestic policy bill that would not only end federal support for wind and solar energy but would impose an entirely new tax on future projects, a move that industry groups say could devastate the renewable power industry.The tax provision, tucked inside the 940-page bill that the Senate made public just after midnight on Friday, stunned observers.“This is how you kill an industry,” said Bob Keefe, executive director of E2, a nonpartisan group of business leaders and investors. “And at a time when electricity prices and demand are soaring.”The bill would rapidly phase out existing federal tax subsidies for wind and solar power by 2027. Doing so, many companies say, could derail hundreds of projects under development and could jeopardize billionsof dollars in manufacturing facilities that had been planned around the country with the subsidies in mind.ADVERTISEMENTSKIP ADVERTISEMENTThose tax credits were at the heart of the Inflation Reduction Act, which Democrats passed in 2022 in an attempt to nudge the country away from fossil fuels, the burning of which is driving climate change. President Trump, who has mocked climate science, has instead promoted fossil fuels and demanded that Republicans in Congress unwind the law.But the latest version of the Senate bill would go much further. It would impose a steep penalty on all new wind and solar farms that come online after 2027 — even if they didn’t receive federal subsidies — unless they follow complicated and potentially unworkable requirements to disentangle their supply chains from China. Since China dominates global supply chains, that measure could affect a large number of companies.ImageA copy of President Trump’s 940-page spending and tax bill is seen on a desk in the Senate chamber on Capitol Hill on Sunday.Credit...Elizabeth Frantz/Reuters“It came as a complete shock,” said Jason Grumet, the chief executive of the American Clean Power Association, which represents renewable energy producers. Soon after the Senate bill was made public, Mr. Grumet said that phones started ringing at 2:30 a.m. on Saturday with “everyone saying, ‘Can you believe this?’”ADVERTISEMENTSKIP ADVERTISEMENTThe new tax “is so carelessly written and haphazardly drafted that the concern is it will create uncertainty and freeze the markets,” Mr. Grumet said.Even some of those who lobbied to end federal support for clean energy said the Senate bill went too far.https://www.nytimes.com/2025/06/29/climate/gop-bill-adds-surprise-tax-that-could-cripple-wind-and-solar-power.html?smid=nytcore-ios-share&referringSource=articleShare