Jump to content

Trump - drugi dio

Featured Replies

20 minutes ago, Emerald said:

Ne bas, procitaj ponovo ko dobija i koliko ih ima u %.

Novac se ponovo vraca na berzu kroz ponovnu kupovinu deonica tako dizuci dividendu a ne naglu raspordaju svih deonica i kupovinu 1001 ferarija, koje vec imaju. To sto ti pises, tako razmisljalmo mi(i ja sam) gladusi ali ako imas desetine miliona $ pa sve do milijardera, drugaciji je pogled na svet.

A u nekoj široj slici bi bolje čak i da kupuju Ferarije. Njih barem neko mora da proizvede. Umesto što horduju asete, preprodaju međusobno Twittere i slične beskorisne gluposti.

• Replies 4k
  • Views 267.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Kada preduzecima rastu deonice onda vise isplacuju svoje deonicare i upravitelje. Radnicima daju rast u proseku rasta privrede ili produktivnosti, cime nama inflacije.

Bogati deonicar uzme % ,ostatak ponovo ulozi na berzu.

Moguce da dodje do "prelivanja" na sirovine, tipa nafta, ali to nije tako "siroko" da izazove bas veliku inflaciju ako se ne poklope neki drugi faktori. Mozda nekada, mozda u buducnosti ali za vreme Obame je nafta isla na $100 za barel po nekoliko godina pa nije bilo velike inflacije.

• Author

image.png

41 minutes ago, Peter Fan said:

image.png

A beautiful word: tariffs!

Nema veze. Sad će oni uključiti “štampariju”.

Jova

• Author
11 minutes ago, dragance said:

A beautiful word: tariffs!

Izuzev Kine i 10% univerzalnih carina, drugih nije ni bilo, tako da ovo ne oslikava pravo* stanje stvari.

* doduse niko osim Trumpa, a vjerovatno ni on sam, ne zna kakva ce konacna carinska slika biti