20 hours ago20 hr 15 minutes ago, radisa said:Hm, ima takav jedan i na Balkanu...Jbt, kako vreme prolazi, ja sve više mislim da smo mi bili pilot projekat za ovo, suviše sličnosti ima....Ja odavno povlacim paralele izmedju njih, jer su isti tip licnosti, iako su me ovde ljudi ubedjivali da nema neke slicnosti. Ovo sa pilot projektom zvuci kao teorija zavere, skupili se neki mocni ljudi u senci i odlucili da na nama sprovedu drustveni eksperiment. A stvari su mnogo jednostavnije, propaganda je oduvek bilo mocno oruzje svih vladara, samo treba uspostaviti kontrolu nad medijima u dovoljnoj meri da kreiras zeljeni narativ. Politicari uvek lazu, oni uspesniji stvaraju ambijent u kome im lazi prolaze. Od mora lazi koje Seselj ispaljuje, apsolutno verujem da je rekao istinu da je Hulja prvo sto je uradio po dolasku na vlast sakupio svu literaturu o kontroli medija i manipulacijama. Uradio je domaci zadatak iz prirucnika kako postati uspesan diktator vol 1.
20 hours ago20 hr 32 minutes ago, Mel said:Pise neka moja bivsa koleginica kako je Tramp kao nekadasnji diktator Tito...Tramp kao Tito jbt Sve je realno tu, obojica rođeni kao milijarderi, obojica se suprotstavljala i Hitleru i Staljinu, obojica imala svoj reality show i besomučno tvitovala...Koleginica mora da je zakačila značajan deo diktature™ u nekadašnjoj tamnici naroda, čim joj takva lucidna poređenja padaju na pamet.
20 hours ago20 hr 18 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Ja odavno povlacim paralele izmedju njih, jer su isti tip licnosti, iako su me ovde ljudi ubedjivali da nema neke slicnosti.Ovo sa pilot projektom zvuci kao teorija zavere, skupili se neki mocni ljudi u senci i odlucili da na nama sprovedu drustveni eksperiment.Ne mislim da je zavera, naravno...Ali, svi znamo priča o Izraelcima, koji su mu radili neke kampanje... Zar deluje nerelano, da su te kampanje i opšti uspeh koji su Izraelci postigli sa njim, svih ovih godina, koristili sebe da reklamiraju na značajnijim mestima i da pokažu kako su usepšno doveli i održali čoveka na vlasti?U tom smislu sam mislio pilot projekat, narevno da ne mislim da smo mi odabrani od strane nekih čika, da se proveri kako to sve funkcioniše...
20 hours ago20 hr 9 minutes ago, radisa said:Ali, svi znamo priča o Izraelcima, koji su mu radili neke kampanje... Zar deluje nerelano, da su te kampanje i opšti uspeh koji su Izraelci postigli sa njim, svih ovih godina, koristili sebe da reklamiraju na značajnijim mestima i da pokažu kako su usepšno doveli i održali čoveka na vlasti?Ti njegovi (ex Tadicevi) su sa dvojnim drzavljanstvom UK i Izraela. Sustinski su radili slicne stvari u UK (Brexit i sl.). Ne mogu vise da se setim da li ih je Tajms ili neko slican pominjao pre desetak i vise godina. Jos tad mi je bilo jasno da smo nadrljali za medalju. Edited 20 hours ago20 hr by Moonwalker
19 hours ago19 hr 1 minute ago, radisa said:Ne mislim da je zavera, naravno...Ali, svi znamo priča o Izraelcima, koji su mu radili neke kampanje... Zar deluje nerelano, da su te kampanje i opšti uspeh koji su Izraelci postigli sa njim, svih ovih godina, koristili sebe da reklamiraju na značajnijim mestima i da pokažu akko su usepšno doveli i održali čoveka na vlasti?U tom smislu sma mislio pilot projekat, narevno da ne mislim da smo mi odabrani od strane nekih čika, da se proveri kako to sve funkcioniše...U tom smislu ok. Uspesna kampanja se zasniva na tome da ti nametnes o cemu ce se pricati i kako ce se pricati. Vec sam pisao ranije, Trump je bio politicki autsajder kada je odlucio da se kandiduje za predsednika. Niko mu nije davao sanse ni da ce proci republikanske izbore, jer sta jedan shady biznismen i TV licnost moze da radi u ringu sa karijernim politicarima (bilo da su senatori, bilo guverneri)? Pa moze da potpuno poremeti ceo taj proces politickih debata, da ih pretvori u rijaliti u kome se odlicno snalazi, dok su ostali protivkandidati bili kao ribe na suvom. Da se predstavi kao veliki protivnik politickog establismenta (tj. Vasingtona), da ce sve to razbucati, jer to je ono sto regular Joe zeli da cuje. I zato mu je pozicija autsajdera savrseno legla.Iz pozicije vlasti nije uspeo da osvoji drugi mandat, jer su ekonomske posledice (uglavnom zbog kovida) ipak odnele prevagu nad narativom u kampanji da je u Americi nikad bolje. Ali kao opozicija Biden/Harris administraciji, uspeo je da nametne ekonomske teme i migracione probleme kao kljucne u kampanji i dobio. Nije to ne znam kakva dominantna pobeda kada se pogledaju apsolutne brojke, ali dovoljna gde je ipak malo vise onih u tvojoj ciljno grupi nego protivnickoj..
19 hours ago19 hr 1 hour ago, IgaBiva said:Niko da postuje ovaj biser :) Prvo sam mislio da je zajebancija ali nije, ovo je stvarno na oficijelnom White House X nalogu.Ovaj je ludji nego sto sa mislio.Ja sam mislio da neko troluje nalog al sam posle video da je stvarno. Najsmešnije na ovoj slici (tekstu) je što se pominju sith lordovi (i Empire) kao zlo a svaki iole površni fan franchize zna da negativci u sagi imaju crvene lightsabers, kao recimo Trump na slici 😂
19 hours ago19 hr 8 hours ago, vememah said:https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/114452117143235155sad treba ceo svet da uradi to za holivudske filmove
19 hours ago19 hr 2 hours ago, papapavle said:Pa najlakše je da tarifira cenu karata u bioskopu 🤔Taj porez bi teško predstavio javnosti kao trošak koji će kineski filmadžija morati da plati. Svih četrdeset šest pasioniranih filmofila u Americi bi krivili direktno njega jer im se ugradio u cenu karte.Kladio bih se da on misli kako se strani filmovi uvoze preko granice fizički, u sanducima na koje neki carinik lupi pečat, pa ih posle kamioni prevoze do svakog bioskopa.
19 hours ago19 hr A usput su to pare američkih studijaša kojima će se usrati u život. Sahraniće ga jevrejski lobi samo tako.
18 hours ago18 hr uvesti carine na:a) strane video igreb) strane sportistenema smisla da američka omladina gubi vreme poljskim Vešcem i/ili idealizuje neameričke sportiste (Jokić, Dončić, Ohtani, Mesi, Ovečkin). Edited 18 hours ago18 hr by Gandalf
17 hours ago17 hr 5 minutes ago, garcia said:carine na uvozne žene obavezno Platio je on već carinu i Ivani i Melaniji 😂
17 hours ago17 hr Koja budala, ne znam ko ga savetuje i daje mu ovako glupe ideje koje samo mogu ugroziti ono što navodno želi da spasi. Filmovi se prodaju kao autorska prava - odnosno kao usluge. Gde je Amerika u velikom plusu.A izvoz američke televizijske i filmske industrije je bio preko 22.6 milijarde dolara 2023 i oko 3.1 puta veći od uvoza istog proizvoda.Izvor
17 hours ago17 hr Izgleda da je ovo u pitanju:Voight seeks to revive Hollywood's golden ageJon Voight, one of three veteran actors named by U.S. President Donald Trump as "special ambassadors" to Hollywood, is preparing to outline his plans to restore the entertainment industry's Golden Age....Voight and his manager, Steven Paul, a filmmaker and producer best known for producing "Ghost Rider," expect to meet as soon as next week with Trump to recommend federal tax incentives, production credits and job training.