April 23Apr 23 Quote The White House has been fielding proposals aimed at persuading people to marry and have children, an effort being pushed by outside groups focused on increasing the nation's birth rate after years of decline.One such proposal that has been pitched to White House advisers is a $5,000 "baby bonus" to every American mother after she gives birth."Sounds like a good idea to me," President Donald Trump said Tuesday when asked about a $5,000 incentive for new mothers.When asked by ABC News about the proposals the administration has been fielding, White House press secretary Karoline Leavitt said the president is "proudly implementing policies to uplift American families.""The president wants America to be a country where all children can safely grow up and achieve the American dream. As a mother myself, I am proud to work for a president who is taking significant action to leave a better country for the next generation," Leavitt said.Sources cautioned that while advisers are considering the ideas, Trump hasn't made a final decision on any of the proposals.ABC NewsTrump administration looking at $5,000 'baby bonus' to in...The White House has been fielding proposals aimed at convincing people to marry and have children, an effort being pushed by groups focused on increasing the birth rate.
April 23Apr 23 Mogućnosti su neograničene. Nego, kako vreme prolazi, ja sam sve više team Žižek. Ako ova budalina odapne pre kraja mandata, tek smo ga najebali kad Džej Di zasedne.
April 24Apr 24 On 23. 4. 2025. at 20:23, Venom said: Sad još samo da smisle kako da u podelu 5k uključe samo svoje glasače.Svoje bele glasace.
April 24Apr 24 On 23. 4. 2025. at 20:16, Jeremija said: ABC NewsTrump administration looking at $5,000 'baby bonus' to in...The White House has been fielding proposals aimed at convincing people to marry and have children, an effort being pushed by groups focused on increasing the birth rate.pff, u međuvremenu u slobodnom svijetu:
April 24Apr 24 On 24. 4. 2025. at 5:57, Eleniko said: Šta kaže Žižek? @biosAli ako Tramp najavljuje takvo stanje stvari, šta sam hteo da kažem naslovom ovog komentara? Vrlo je jednostavno: ako Tramp uskoro umre, Džej Di Vens će preuzeti vlast, a mislim da je Vens na duge staze mnogo opasniji akter od Trampa – a u kom tačno smislu? Vratimo se nazad u istoriju: podsetimo se odnosa između SA i SS tokom uspona nacizma.Član SA je bio siledžija, ljigavi prljavi momak koji je uživao u mučenju svojih žrtava; SS-ovac je, naprotiv, bio hladan profesionalac koji je svoju dužnost obavljao hladnokrvno, zarad dužnosti:„Iza slepog zverstva SA često se krila duboka mržnja i ogorčenost prema svima onima koji su bili socijalno, intelektualno ili fizički bolji od njih samih, i koji su sada, kao u ostvarenju svojih najluđih snova, bili u njihovoj vlasti. Ta ogorčenost, koja nikada nije potpuno nestala u logorima, deluje nam kao poslednji ostatak čoveku razumljivog osećanja.Pravi užas je, međutim, počeo kada je SS preuzeo upravljanje logorima. Staro spontano zverstvo ustupilo je mesto apsolutno hladnom i sistematskom uništavanju ljudskih tela, sračunatom da uništi ljudsko dostojanstvo; smrt je izbegnuta ili odložena na neodređeno vreme.Logori više nisu bili zabavni parkovi za zveri u ljudskom obliku, odnosno za muškarce koji su zaista pripadali mentalnim ustanovama i zatvorima; obrnuto je postalo istinito: oni su pretvoreni u „poligone“, na kojima su savršeno normalni ljudi obučavani da budu punopravni članovi SS-a.“Koliko god se preterano činilo, isto važi i za Trampa i Vensa. Tramp ostaje čovek u svojoj veoma vulgarno-opscenoj brutalnosti dok je Vens ravan manipulativni i izmanipulisani robot koji je kreirao i kojim dominira Piter Til. To znači da trampovska opscenost nije tu da ostane zauvek: potreban je klovn (Tramp, Mask) da bi se uspostavio novi feudalni režim, a čim ovaj režim počne da potpuno funkcioniše sam, hladni roboti (Vens, Til) bi mogli otvoreno da preuzmu vlast. Više nećemo imati ugnjetavanje kao klovnovsku šalu, već kao čisto i jednostavno ugnjetavanje.Evo i čitav tekst. Neko je, mislim Jeremija postovao pre par dana. Ima doduše i blamantnih delova u tekstu. Dnevni list DanasSlavoj Žižek u autorskom tekstu za Danas: Molimo se da Tr...Liberalni kritičari redovno optužuju Trampa za njegov diktatorski stil prepun improvizovanih odluka, uslovljenih okolnostima: Tramp je proglasio vanredno stanje koje mu omogućava da vlada putem iz...
April 24Apr 24 On 24. 4. 2025. at 11:47, bios said: Ali ako Tramp najavljuje takvo stanje stvari, šta sam hteo da kažem naslovom ovog komentara? Vrlo je jednostavno: ako Tramp uskoro umre, Džej Di Vens će preuzeti vlast, a mislim da je Vens na duge staze mnogo opasniji akter od Trampa – a u kom tačno smislu? Vratimo se nazad u istoriju: podsetimo se odnosa između SA i SS tokom uspona nacizma.Član SA je bio siledžija, ljigavi prljavi momak koji je uživao u mučenju svojih žrtava; SS-ovac je, naprotiv, bio hladan profesionalac koji je svoju dužnost obavljao hladnokrvno, zarad dužnosti:„Iza slepog zverstva SA često se krila duboka mržnja i ogorčenost prema svima onima koji su bili socijalno, intelektualno ili fizički bolji od njih samih, i koji su sada, kao u ostvarenju svojih najluđih snova, bili u njihovoj vlasti. Ta ogorčenost, koja nikada nije potpuno nestala u logorima, deluje nam kao poslednji ostatak čoveku razumljivog osećanja.Pravi užas je, međutim, počeo kada je SS preuzeo upravljanje logorima. Staro spontano zverstvo ustupilo je mesto apsolutno hladnom i sistematskom uništavanju ljudskih tela, sračunatom da uništi ljudsko dostojanstvo; smrt je izbegnuta ili odložena na neodređeno vreme.Logori više nisu bili zabavni parkovi za zveri u ljudskom obliku, odnosno za muškarce koji su zaista pripadali mentalnim ustanovama i zatvorima; obrnuto je postalo istinito: oni su pretvoreni u „poligone“, na kojima su savršeno normalni ljudi obučavani da budu punopravni članovi SS-a.“Koliko god se preterano činilo, isto važi i za Trampa i Vensa. Tramp ostaje čovek u svojoj veoma vulgarno-opscenoj brutalnosti dok je Vens ravan manipulativni i izmanipulisani robot koji je kreirao i kojim dominira Piter Til. To znači da trampovska opscenost nije tu da ostane zauvek: potreban je klovn (Tramp, Mask) da bi se uspostavio novi feudalni režim, a čim ovaj režim počne da potpuno funkcioniše sam, hladni roboti (Vens, Til) bi mogli otvoreno da preuzmu vlast. Više nećemo imati ugnjetavanje kao klovnovsku šalu, već kao čisto i jednostavno ugnjetavanje.Evo i čitav tekst. Neko je, mislim Jeremija postovao pre par dana. Ima doduše i blamantnih delova u tekstu.Dnevni list DanasSlavoj Žižek u autorskom tekstu za Danas: Molimo se da Tr...Liberalni kritičari redovno optužuju Trampa za njegov diktatorski stil prepun improvizovanih odluka, uslovljenih okolnostima: Tramp je proglasio vanredno stanje koje mu omogućava da vlada putem iz...Skroz je Zizek upravu za ovo sto si izdvojio u citatu.
April 24Apr 24 Takodje pokazuje da mozes da imas sistem kako god postavljen, kad dodju frikovi na celo nema spasa.