Jump to content

Trump - drugi dio

Featured Replies

Kakva je ovo negativna selekcija, da dovedeš u pitanje Darvinovu teoriju 😂 🤦‍♂️

On 10. 4. 2025. at 9:56, Ivo Petović said:

Uzgred, a propos insider tradinga od juče, prenosim predvidjanja jednog malo poznatog kvazimislioca od pre mesec i kusur dana. Dotični ima dosta dobar record kad je u pitanju prognoza dešavanja u USA i svetu...like, share and subscribe...

A priznaj da kad si napisao predviđanje nisi imao u vidu da će krađa biti baš na ovakav način. New and revolutionary way for pump and dump

35 minutes ago, Jeremija said:

Meni ovo više nije ni smešno. Odavno nisam imao ovakav transfer blama, ne mogu to ni da opišem

Evo i Krugmana

“Did I see this coming? No, not really. Unlike the sanewashers, I knew that Trump’s policies would be irresponsible & destructive. However, even I didn’t expect him to destroy credibility accumulated over 80 years in less than three months. But he has. And even if Trump were to backtrack on everything he’s done, we wouldn’t get the lost credibility back. The whole world…now knows that America is run by a mad king, surrounded by enablers, who can’t be trusted to behave rationally.”

1 hour ago, dragance said:

Kakva je ovo negativna selekcija, da dovedeš u pitanje Darvinovu teoriju 😂 🤦‍♂️

Primenjeni Dunning-Kruger na delu.

Za covecanstvo Darvin odavno nije nadlezan, otkad smo uspeli da uspostavimo civilizaciju pa su sanse da nas pojede nesto drasticno smanjene a cak i ako smo toliko ometeni u razvoju da ni dupe sebi nismo kadri da obrisemo ima ko da se brine o nama. I super sto je tako. Ali sad ova gomila teletabisa sto je zasela za vlast a da u zivotu kombinovano nisu skupili godinu dana radnog staza na nekom pravom poslu i pojma nemaju kako zivot zapravo funkcionise razgradjuju upravo te temelje civilizacije i vracaju Darvina na scenu. Samo sto se plasim (ustvari: veselim se) da ce bas oni tako debeli, mlohavi i tupavi biti medju gubitnicima kad Darvin pocne da radi radnju...

4 hours ago, bios said:

A priznaj da kad si napisao predviđanje nisi imao u vidu da će krađa biti baš na ovakav način. New and revolutionary way for pump and dump

E, čini mi se da sam to napisao kad je izašla vest kako je Mask potpisao novi ugovor sa Pentagonom i istovremeno ima pristup ugovorima svih svojih konkurenata u svim sferama.

Ali intencija i background bukvalno celog MAGA pokreta je jasna. Samo pljačka i još pljačke.

5 hours ago, Jeremija said:

Stigli profesionalci koji znaju kako se radi pos'o a ne neke woke analfabete.

13 minutes ago, Ivo Petović said:

E, čini mi se da sam to napisao kad je izašla vest kako je Mask potpisao novi ugovor sa Pentagonom i istovremeno ima pristup ugovorima svih svojih konkurenata u svim sferama.

Ali intencija i background bukvalno celog MAGA pokreta je jasna. Samo pljačka i još pljačke.

Odavno su jasne paralele, kao i modus operandi i isti savetnici pičkoustog i Trampa. To je bukvalno ista priča, samo na mnogo većem nivou kod narandžastog od ovog našeg paćenika.

10 minutes ago, Ivo Petović said:

Da, sad se sećam. Tako nešto se i dalo pomisliti ili neki nivo korupcije na najvišem nivou.

Ali da će ekipa oko njega da koristi pump and dump kompletne svetske ekonomije da obrne koju milijardu, trebalo je imati baš bujnu maštu. U prošlosti je padove berze iniciralo muljanje sa jednom ili par kompanija. Ovo sad je sumanuto.

Btw, jedna stvar mi je čudna. BTC je u poslednje vreme na padove berze reagovao tako što se instant strmopizdi. Sad stoji poprilično stabilno nakon inicijalnog pada na cca 80K

CNBC
No image preview

Snap-on CEO Nick Pinchuk: We don't think the tariffs were...

Nick Pinchuk, Snap-on chairman and CEO, joins 'Squawk Box' to discuss the fallout from President Trump's global tariffs, how businesses are dealing with the sweeping new tariffs, and more.

Za koje propise misli da treba da se menjaju (deregulcija) da bi proizvodnja unutar SAD bilo kompetitivna sa Kinom? Ekoloske ili vezane za radnu snagu, oba ili neke trece?

1 hour ago, bios said:

Ali da će ekipa oko njega da koristi pump and dump kompletne svetske ekonomije da obrne koju milijardu, trebalo je imati baš bujnu maštu. U prošlosti je padove berze iniciralo muljanje sa jednom ili par kompanija. Ovo sad je sumanuto.

Verovatno berza ne pada i raste da bi ovi zaradili, vec oni znaju unapred poteze tj da li ce da pada ili raste, pa reaguju.

Tj, nije njihova zarada uzrok, to je samo nuspojava, doduse nelegalna.

Ovi mandrili otvoreno igraju za bogatune, dok su oni prethodni to radili ispod stola, da se Vlasi ne dosete.

Edited by brusli