Jump to content

Trump - drugi dio

Featured Replies

Opet, mašiš poentu i besan si, pre neki dan si ovde postavljao Dow Jones ili S and P od pre par godina i govorio kako još nismo na tom nivou, a ja ti na primeru iz 1929.g (koji nam je, izmedju ostalog, doneo jednog lika koji se zvao Adolf Hitler) kažem koliko je to besmisleno...nećete čekati u redovima za paprikaš, kao pre 95 godina, niko ne govori o tome, liberalni posleratni poredak koji toliko ne volite, doprineo je tome, ali ste na dugi rok izgubili svoju poziciju i svoju udobnost, to nema spora. Niko normalan neće da investira u ovakvu USA. Nijedna normalna država neće imati poverenja u ovakvu USA, možda oborite neke slabe ruke još neko vreme, jer USA jeste finansijski i dalje dominantna, ali na duži rok, USA je izgubila svoju poziciju, svi će gledati kako da se reše bilo kakvih obaveza prema USA. Osnova biznisa je poverenje i stabilnost, a toga više kod USA nema.

Na stranu finansije i dolar, osnovna prednost USA nad Kinom je struktura stanovništva, mlado stanovništvo tj imigracija. Tramp će vam i to uništiti. Studenti više neće dolaziti, 75 % naučnika hoće da napusti USA...sorry, ali ovakav nivo retardiranosti mora da se plati. Nije samo do Trampa, u USA jebeni antinaučnici i kreacionisti imaju 40%. Sorry...ali ne može tako retardirano, a da se istovremeno napreduje i ima para. Moraće Joe sixpack malo da pati.

Edited by Ivo Petović

• Author
1 hour ago, Ivo Petović said:

Opet, mašiš poentu i besan si, pre neki dan si ovde postavljao Dow Jones ili S and P od pre par godina i govorio kako još nismo na tom nivou,

Ja sam ispravljao fakticke pogresne upise. A ako se iz pogresih premisa moze donijeti ispravan zakljucak, onda to nije kriticno misljenje, vec sreca.

A ja se veoma dobro sjecam i 1999, i 2008 i 2020 i krahova trzista iz tog doba. Ovo mozda jeste Lehman Brothers momenat ove decenije, ali to je nemoguce zakljuciti danas. Za svakog onog ko je prodao akcije (recimo NVDA po $88 neki dan) neko je tu istu kupio. Ko je bio u pravu pokazace vrijeme, ali za svkog onog ko je pesimistican, bio je jedan koji stvari vidi drugacije.

A tek ovo se ne moze naslutii is pogresnog S&P 500 ili T-10 Bill price ocitavanja:

1 hour ago, Ivo Petović said:

a ja ti na primeru iz 1929.g (koji nam je, izmedju ostalog, doneo jednog lika koji se zvao Adolf Hitler) kažem koliko je to besmisleno...nećete čekati u redovima za paprikaš, kao pre 95 godina, niko ne govori o tome, liberalni posleratni poredak koji toliko ne volite, doprineo je tome, ali ste na dugi rok izgubili svoju poziciju i svoju udobnost, to nema spora. Niko normalan neće da investira u ovakvu USA. Nijedna normalna država neće imati poverenja u ovakvu USA, možda oborite neke slabe ruke još neko vreme, jer USA jeste finansijski i dalje dominantna, ali na duži rok, USA je izgubila svoju poziciju, svi će gledati kako da se reše bilo kakvih obaveza prema USA. Osnova biznisa je poverenje i stabilnost, a toga više kod USA nema.

Na stranu finansije i dolar, osnovna prednost USA nad Kinom je struktura stanovništva, mlado stanovništvo tj imigracija. Tramp će vam i to uništiti. Studenti više neće dolaziti, 75 % naučnika hoće da napusti USA...sorry, ali ovakav nivo retardiranosti mora da se plati. Nije samo do Trampa, u USA jebeni antinaučnici i kreacionisti imaju 40%. Sorry...ali ne može tako retardirano, a da se istovremeno napreduje i ima para. Moraće Joe sixpack malo da pati.

Inace, glede 6PJ, pa ja sam forumsku penziju zaradio na ukazivanju da njemu slijedi pad standarda. To mu je zagarantovamo.

Pitanje je samo da li ce ikad biti u okruzju gdje ce mu oporavak istog biti moguc. Sa MAGA to mu je malo izgledno, ali nazalost oni prije njega nisu ucinilii mnogo da mu to sistemski omoguce. Oni su mu poslali posao u Kinu, a dali su mu Uber Dash zauzvrat. I par utjesnih nagrada.

Jedan opaska mimo same teme. Mozda me utisak vara, ali mi se cini da diskusiju spustas na licnu razinu, te me indirikteo prozivas slicno andurilu i moonwalker da sam MAGA aplogeta. A ja bukvalno otvorio temu gdje najavljujem ovaj antinaucni i sibicarski slom mozga, te sam pritom vise puta rekao da mi je i licno i profesionalno zao kad vidim sta ovaj radi. Ja sam bio ubjedjljiv dobitnik ovog poretka koji je trajao zadnih 35 godina.

6 hours ago, cedo said:

kako se to odrazava na penzijske fondove ljudi

ubice ga amerikanci

Nisam siguran, po zadnjim istrazivanjima, popularan je ko i ranije: https://www.mycentraljersey.com/story/news/2025/04/08/what-is-trump-approval-rating-today-what-polls-say-now-president-trumps-currant-job-approval-rating/82993842007/

Po netu MAGA klinci likuju. U fazonu su sta me boli za 401k i stock market, ja niti cu moci da se penzionisem niti imam para da ulazem, a boomeri ce sada morati da prodaju svoje kuce ispod cene da se izvuku.

Kad ego progovori ...

Edited by gimmeshelter

Odavno ne slusam biznis kanale jer uglavnom rade svoju agendu. Osim onog linka na CBS news vezano radna mesta (cini mi se da i u tom clanku ima kontradikcija) da li je iko procitao ili cuo nesto pozitivno (cak i krajnji ishod). Bilo sta? Ja trazim i ne nalazim nista. Pokusavam da nadjem nesto sto se ne oslanja ni na "istoricare" na pozicijama ni na policitical appointees vec na ljude koji su u prvim redovima. Nekoga ko moze/ume kako-tako da kvantifikuje ovaj poremecaj (verovatno preblaga rec, verovatno objava rata bolje opisuje stanje)

Edited by gimmeshelter

the art of the deal

gle neprijatnosti

GoEK7_BW4AACW_0.jpeg

15 minutes ago, vememah said:

to barem neće ljudi ni osetiti. Ipak je USofA poznata u svetu po jeftinim lekovima.

we have to be strong, because you got a lot of bad forces out there now."

Tramp pre 2 meseca:

U Jukeju su bond markets imali koga pritisnuti, a sad... 😆

kako prepoznati da je neko u kognitivnom opadanju, ako je oduvek bio imbecil?

6 minutes ago, barrcode said:

kako prepoznati da je neko u kognitivnom opadanju, ako je oduvek bio imbecil?

Erekcija kada vidi svoj odraz u ogledalu, prirodni gospodin.

Ogledalce, ogledalce...

GoCMCPqXoAAzYWv?format=jpg&name=4096x409