April 8Apr 8 sto se mene tice nek mi ukradu posao, samo da mi ostave zaraduni beskucnici mi nisu jasni, ako nemaju kucu sto je ne kupe
April 8Apr 8 Author 1 minute ago, hej profesore said:Stalno me to prati da neko u mojim rečima vidi nešto što nisam ni rekao, a ni pomislio.Hvala na pojasnjenju.1 minute ago, hej profesore said: a ne da je to nečiji krvav rad koji je malo ljudi spremno da radi na duži životni rok.Jedan licna opservacija nakod preko dvije decenije direktnih dodira sa americkim prekarijatom i proletrijatom: vecina ne zeli "government handouts", vec preferira sansu da kroz posao zaradi za sebe. Posao koji je dovoljno dobar da kroz njega moze osigurati bolju buducnost za svoju djecu.Da li je to "klasna neosvjestenost", progutana prica o americkom "pull yourself by the bootstraps" duhu, nesto trece, ali je tako. Manjina je onih koji bi "gubmint to do something".Takodje, znaju oni vrlo dobro da Xi nije odnio taj posao u Kinu, nego da ga je "globalista" tamo poslao. Otuda i rage protiv elita.
April 8Apr 8 6 minutes ago, Peter Fan said:Takodje, znaju oni vrlo dobro da Xi nije odnio taj posao u Kinu, nego da ga je "globalista" tamo poslao. Otuda i rage protiv elita.Drago mi je ako znaju, ali nisam baš ubeđen. Nedavno sam branio Kineze od srpskog linča, jer se širila izmišljena priča da noću otimaju kućne ljubimce i jedu ih. Dokazni postupak je bio: fotografija psa blizu kineske robne kuće. Ja volim pse, imam psa, imam mačku, ali ovo je bilo preraslo u totalno ludilo, vlasnici ljubimaca su bez ikakvih dokaza počeli da se grupišu, da pripremaju skupove ispred Kineza, kao da je stvar potpuno dokazana. Ja im rekao: stanite ljudi, ovde nema ni mrvice dokaza, niko ne jede ljubimce...
April 8Apr 8 20 minutes ago, Anduril said:Cekaj, ti si nekakav ekonomista a nisi se ni povrsno informisao - da ti nacrtam:posledjih dana se desava krah na berzi usled nesigurnosti kakva nije vidjena godinama, mozda i od 2008Istovremeno, yield za 10y treasury bond ide na gore umesto na dole (ne premium kao sto sam napisao, nego yield)To je veoma cudno jer u doba ovakve nesigurnosti investitori kupuju obveznice kao ludi i yield bi trebao da pada masivno. Kad je pocela pandemija, palo je sada 3 na ispod 1. Sada je na preko 4.Pada zato sto je recimo Kina poslednjih dana prodala 50 miliardi od svojih 750 koje drzi u americkim obveznicama. Mnoge druge drzave ce verovatno poceti takodje.I ja isto kad neko ispravi gluposti koje pišem odgovorim sa: "čekaj ti si nekakav ekonomista".Reći da yield ide na gore može samo doslovno nepismena osoba, jer je yield postovao @Peter Fan i još nacrtao crtu za beznadežne slučajeve gde se vidi da je na +- istom mestu od 2022 na ovamo. Zapravo najveći peak je bio 2023 na vrhuncu Bidenomics i yield nije sad preko 4% nego poslednje tri godine. Čak i ako hoćeš da budeš potpuno pedantan, yield od inauguracije na ovamo doslovno pada, ali opet i to je nebitno kad se gleda šira slika.
April 8Apr 8 51 minutes ago, Moonwalker said:Ne moras ti popravljati za mene.Meni je MAGA njuska predavala filozofiju u srednjoj matematickoj pre par decenija. Imao je svu socijalnu sigurnost i opet nije pomogo da ne bude kompleksas. ne pomaze tu lova, tu pomaze samo da svi za koje smatraju da moraju da budu ispod njih, budu makar na silu srozani ako "ne znaju" za svoje mesto.A vi i dalje gurajte opsti dziberluk pod tepih i vadite ekonomiju iako se ekipa vise ni ne krije.Autsorsovanje fabrickih poslova iz SAD u Aziju pocinje sedamdesetih.Zavist*. Da vidi nekog ko se uzdigao svojim radom i sposobnostima a dolazi iz pogresne rase/kaste/pola..., nece imati nista protiv da jos malo isprazni svoj novcanik ako moze nekako da mu napakosti.*pogonsko gorivo za fasizam Edited April 8Apr 8 by Mel
April 8Apr 8 Meščini da prisustvujemo nekim istorijskim događajima, od kojih nekih ranije nikada nije ni bilo. Na primjer, prvi put u istoriji imamo vlast koja svojim delanjem masakrira berzu&finansijsko tržište. Ranije je vlast spašavala isto kada zglajza.Elem, imamo egomanijaka koji sigurno neće ustuknut i kada vidi da je zasrao. I imamo većina u dva doma kongresa koji bi trebalo da budu check and balances a koji ego manijaku prnut ne smiju. I imamo check and balances u Vrhovnom sudu koji je na njegovoj strani.Za ovu situciju je onaj brat Si iz Kitaja pojam razuma, a Kitaj sređena zemlja. Imajmo u vidu da su Kinezi peruod od sredine 19. do sredine 20. vijeka zvali vijek poniženja, i nisu ga zaboravili. I sad imaju osjećaj da jedna Amerika dolazi njima na zicer. Mislim da se ne postavlja pitanje ko će lošije proći u tom clashu. Imajte u vidu kineski vremenski horizont i isotrijsko nemanje problema da se žrtvuje koji milion ljudi diljem Azije. Mada, USA mogu laganu skliznut u neku verziju Sluškinjine priče. Čak i potpredsjednik Vens i fizički neodoljivo podsjeća na nekog visokog oficira vlasti iz te serije.
April 8Apr 8 Ja se iskreno nadam da ce za dobrobit verovatno vecine populacije naci nacin unutar svog sistema i politickog nasledja da regulisu ovaj poremecaj unutar cetiri godine bez potrebe da svet okrenu naglavacke. Edited April 8Apr 8 by Moonwalker
April 8Apr 8 11 minutes ago, milfisland said:Meščini da prisustvujemo nekim istorijskim događajima, od kojih nekih ranije nikada nije ni bilo.Na primjer, prvi put u istoriji imamo vlast koja svojim delanjem masakrira berzu&finansijsko tržište. Ranije je vlast spašavala isto kada zglajza.Elem, imamo egomanijaka koji sigurno neće ustuknut i kada vidi da je zasrao. I imamo većina u dva doma kongresa koji bi trebalo da budu check and balances a koji ego manijaku prnut ne smiju. I imamo check and balances u Vrhovnom sudu koji je na njegovoj strani.Za ovu situciju je onaj brat Si iz Kitaja pojam razuma, a Kitaj sređena zemlja.Imajmo u vidu da su Kinezi peruod od sredine 19. do sredine 20. vijeka zvali vijek poniženja, i nisu ga zaboravili. I sad imaju osjećaj da jedna Amerika dolazi njima na zicer.Mislim da se ne postavlja pitanje ko će lošije proći u tom clashu. Imajte u vidu kineski vremenski horizont i isotrijsko nemanje problema da se žrtvuje koji milion ljudi diljem Azije. Mada, USA mogu laganu skliznut u neku verziju Sluškinjine priče. Čak i potpredsjednik Vens i fizički neodoljivo podsjeća na nekog visokog oficira vlasti iz te serije.Već su tamo, samo još nisu toga svesni...
April 8Apr 8 14 minutes ago, Moonwalker said:Ja se iskreno nadam da ce za dobrobit verovatno vecine populacije naci nacin unutar svog sistema i politickog nasledja da regulisu ovaj poremecaj unutar cetiri godine bez potrebe da svet okrenu naglavacke.Strepnja mi je trentuno jača od nade. Volio bih da mi je loš osjećaj.
April 8Apr 8 Ne znam, ja sam po karakteru fajter i trazim resenja i u najvecem sranju. Tako sam postavljena, tako cu da zavrsim i tako gledam na sve. Verujem da ce se izvuci, ali da ce da bude cupavo, bice. Edited April 8Apr 8 by Moonwalker
April 8Apr 8 Neću reći ništa novo ako konstatujem da je Tramp prototip siledžije iz školskog dvorišta. takvo mu je političko ponašanje, što se najbolje vidjelo kad mu dođe neko slabiji, a ko zavisi od njega poput Zelenskog, ili sprdanje sa kanadskim premijerom koga je nazivao guvernerom.Međutim, tu se malo zajebao sa takvim stavom. Npr. nudio je Iranu direktne pregovore, iskulirali su ga, jer kome se rizikuje političko (a možda i još neko drugo :)) samoubistvo u slučaju nekog isceniranog poniženja sa siledžijom.Kao i svaki siledžije iz dvorišta, rispektuje druge siledžije.I sad se sa tarifama malo zajeba. Siledžije funkcionišu tako što izaberu jednu žrtvu koju kinje, a ostali iz dvorišta se izmiču da oni ne bi postali žrtva.E pa sada se zaletio da maltretira cijelo dvorište uključujući i sebi ravne.A ako retrerira prestaje biti alfa mužjak na čemu je gradio kompletan politički legitmitet. Edited April 8Apr 8 by milfisland
April 8Apr 8 one of his favorite accounts, “Ifindretards.”He then references Ron Vara, a fictional character created by Navarro for his books, whom he quoted as a real person in order to validate his points.Finally, Musk sarcastically apologizes and says, “I’d like to apologize to bricks for calling Peter Retarrdo dumber than a sack of bricks. That was so unfair to bricks.”Cela slika s tvitovima: Edited April 8Apr 8 by vememah
April 8Apr 8 Zadnja gostovanja Navara na Fox Newsu i CNBC-ju (u ovom je potkačio Maska), ako nekog zanima:Klipovi: Edited April 8Apr 8 by vememah
April 8Apr 8 Donald Trump to slap additional 84% tariffs on Chinese imports, White House says EuronewsChina vowed to 'fight to the end' while stepping in to stabilise its stock markets following a sharp plunge.US President Donald Trump will impose an additional 84% in tariffs on all imports from China on Wednesday, the White House Press Secretary Karoline Leavitt has said.The additional levies will mean all goods from China will be subject to a tariff of at least 104%."Countries like China, who have chosen to retaliate and try to double down on their mistreatment of American workers, are making a mistake," Leavitt told reporters."The Chinese want to make a deal, they just don't know how to do it."Earlier on Tuesday, Beijing said it would “fight to the end” after Trump threatened to impose an additional 50% in tariffs on all Chinese imports.The trade war between the world’s two largest economies has intensified, with both sides showing little inclination to negotiate.Zurka sa Kinezima. Edited April 8Apr 8 by Baldrick S.