Jump to content

Trump - drugi dio

Featured Replies

Sad kad EU potpiše separatni mir sa Putinom, kao odgovor ...

Nema šanse. To je sada nova osovina zla, USA i Rusija.

• Popular Post

Vrh. Kinezi imaju jedan veliki civilizacijski optimizam i u umetnosti, ne znam da li je neko gledao "Problem tri tela", kinesku , a ne netflixovu verziju, kako su maestralno prikazali pobedu ljudskih vrlina nad mizantropijom i nihilizmom.

Napriča čovek svašta o Trampu...

Dobro, sada, necemo valjda 1 ludaka koji bi bombardovao pola sveta nuklearkama citirati ovde kao ozbiljnog analiticara.

• Author
3 hours ago, Jeremija said:

Meni ovdje nista nije smijesno, niti je produhovljeno kako @hej profesore hoce reci.

Sta ima smijeso u ismijavanju americkog prekarijata koji radi dostavu hrane kroz Uber i koji bi zapravo volio biti radnik u fabrici sa fiksnim radnim vremenom, pristojnim zdravstvenim osiguranjem radeci u klimatizovanoj hali sa regularnim odmorima?

Sto naravno ne znaci da ce to biti rezultat carinskog rata, ali oni su pogresna meta skeca koji pritom igra na rasne / rodne stereotipe.

8 minutes ago, Peter Fan said:

Sto naravno ne znaci da ce to biti rezultat carinskog rata, ali oni su pogresna meta skeca koji pritom igra na rasne / rodne stereotipe.

Kontam da je to na racun slicne dosetke VP o Kinezima.

Tante za kukuriku.

Edited by Moonwalker

12 minutes ago, Peter Fan said:

Meni ovdje nista nije smijesno, niti je produhovljeno kako @hej profesore hoce reci.

Sta ima smijeso u ismijavanju americkog prekarijata koji radi dostavu hrane kroz Uber i koji bi zapravo volio biti radnik u fabrici sa fiksnim radnim vremenom, pristojnim zdravstvenim osiguranjem radeci u klimatizovanoj hali sa regularnim odmorima?

.

Slazem se, meni naprimer takodje nista nije smesno, i takodje mislim da US nece imati problem sa zainteresovanim za nove poslove u drzavi od 350mil...ali interesuje nesto drugo.

Kinezima nisu smesni kineski radnici koji upravo ovako sede u kineskim fabrikama u Kini koja je sinonim za fabriku sveta?

Odakle klip nemam pojma, mozda neuspela zajebancija nekog odvaljenog od novca kineskog blogera koji je brzo zaboravio kako su dosli dovde.

.

Edited by barba

Interesantno je da je ovo nekako promaklo.

Realno je nivo obdanista i onog klempava ti mama.

BBC News
No image preview

JD Vance: Beijing calls US VP 'ignorant' over 'Chinese pe...

The sharp rhetoric comes as Donald Trump's tariffs fuel trade tensions between the US and China.

Edited by Moonwalker

• Author
16 minutes ago, Moonwalker said:

Kontam da je to na racun slicne dosetke VP o Kinezima.

Tante za kukuriku.

Pa OK, ali onda ismijavaj Trumpa ili JD-a, a ne ovakve "dosjetke", cak i da je na racun MAGA glasaca.

• Author
10 minutes ago, Moonwalker said:

BBC News
No image preview

The sharp rhetoric comes as Donald Trump's tariffs fuel trade tensions between the US and China.

Ignorant je na mjestu.

Mada ne mislim da je JD glup. vec je zli karijerista.

2 minutes ago, Moonwalker said:

BBC News
No image preview

.

"Chinese peasants" jeste uvredljivo, ali u principu on je u pravu ... Bio...

To o cemu on govori, a pomenuo je i @nautilus u jednom od svojih postova i jeste definicija "simbioze" izmedju US i Kine..

Pre vise od petnaestak godina Nial Ferguson je tome dao ime "Chimerika".

Kineski radnik vredno radi, njegov proizvod kupuje amerikanac, kinez deo ostavlja u stednju kojom kupuje americki trezeris, da bi amerikanac mogao da kupi jos vise proizvoda kineskog radnika.

I to je funkcionisalo odlicno i na obostranu korist.

Samo to vise nije slucaj... Kina se razvila do te mere da predstavlja pretnju za americko liderstvo.

.

1 minute ago, Peter Fan said:

Pa OK, ali onda ismijavaj Trumpa ili JD-a, a ne ovakve "dosjetke", cak i da je na racun MAGA glasaca.

Pa jeste tako oni inace jedni druge licno ismejavaju, a ne boraniju koja sluzi za potkusurivanje. Ovako se boranija mentalno sprema za fajt i trpljenje.

Infantilno je i jedno i drugo.