Jump to content

Trump - drugi dio

Featured Replies

14 minutes ago, Roger Sanchez said:

Tzv. BLUMBERG DUDE pustio (sada obrisanu) bubu o 90 dana, sad je i on kao zbunj

9 minutes ago, Roger Sanchez said:

Nema on ništa negativno ovdje ni o Džukelari pardon Bukelari D

Mora da si jedan od contractora US Aid-a, sta li, pa da imas pik na Bukelea pored tolikog dijapazona danasnjih autoritaca u competitive authoritarianism rezimima.

Ja ostajem pri svome:

U izboru izmedju korumpiranog i autoritativnog rezima, korumpiranog i nesposobnog rezima, oba sa najvecom stopom kriminaliteta i ubistava u JA i korumpiranog i autoritativno rezima koji drasticno smanjuje stopu kriminaliteta, makar privremeno, izbor je jasan. Bukele, u Srednjoj Americi, ima konkurenciju 1 Ortege i 1 Xiomare Castro (supruga Zelaje( i Arevala. Od svih tih zemalja sa slicnom strukturom, jedina vredna paznje konkurencija je Arevalo. Njemu kapa dole za sada. Nadam se da ce imati uspeha.

to sa opasnim ulaskom u US za strane drzavljane je najobicnija budalastina.

nikoga ko ima ok pasos i vizu nece da muce.

uvek je bilo i bice slucajeva u kojima nekoga uvate da trkeljisu iz ko zna kojih razloga, sigurno ne zato sto je srao po trumpu na fejsbuku.

15 minutes ago, Roger Sanchez said:

Trebaš očiglednije denuncirati svoju gospoju ICEu kad uđeš ako je se želiš rješiti na tren. Pošalji ti nju lepo na neki free Palestine prosvjed happy

To kad budemo aplicirali za nemacki sengen.

1 minute ago, 3opge said:

svi koje je ICE gulagirao do sada imali su prima facie valjane i važeće dokumente

8 minutes ago, 3opge said:

uvek je bilo i bice slucajeva u kojima nekoga uvate da trkeljisu iz ko zna kojih razloga, sigurno ne zato sto je srao po trumpu na fejsbuku.

French scientist denied US entry after phone messages critical of Trump found

24 minutes ago, glibav said:

Zar nema topik o kladjenju na akcije? Na ekonomiji.

Pušti nas, zabavno je.

Prvo ozbiljna posljedica TraNpa. A biće toga, ne brini.

Edited by vememah

7 hours ago, IgaBiva said:

Sve ovo sto hej profesore govori bi imalo smisla da je to deo neke promisljene strategije - problem je da ovo sto se desava uopste ne lici na nesto o cemu se razmisljalo duze od pet minuta.

Ja i dalje mislim da je ovo pokusaj ekipe oko Trampa da izvuku korist i da se ubrzano jos vise obogate.

Pa strategija postoji i zove se Project 2025. Sada je već jasno da se politika sprovodi po njemu, ali druga je stvar što egzekutor te politike ima običaj da skrene kod Albukerkija.

Tarife jesu bile planirane, ali sigurno nije bio planiran trgovinski rat sa Kanadom i Meksikom. Planirano je bilo da se vrati proizvodnja u USA, a onda mentol ide na to da tim istim tarifama bukvalno usmrti postojeću autonindustiju. Da ne spominjem masovno otpuštanje državnih sluzbenika ili proterivanje ilegalaca koji čine dobar deo ekonomije.

Ali dobro, o intelektualnom kapacitetu konzervi koje su pisale Project 2025 dosta govori i to da su mislili da će to da im sprovodi poluretardirani ultra bogataš koji je uspeo da bankrotia dva jebena kazina.

Ima Perer Schiff ovde malo o tome što bi se ovo svakako desilo pre ili kasnije, ali nije moralo na ovaj način.

Ima i par saveta gde pomeriti dugoročne investicije za @Ayatollah i ostale koji se igraju berze (evropske kompanije, rudnici…)

49 minutes ago, 3opge said:

Ne znam od cega zavisi, ali u secanju mi je ostalo, ne trkeljisanje, vec znatno duzi proces prolaska kroz pasosku kontrolu u Atlanti 2015, 2016 i 2017 nego pre par nedelja u Cikagu.

Pre nekih desetak godina sam imao APAC kartu, što mi dozvoljava prolazak kroz crew & diplomats liniju na US aerodromima. Tu su me više drkali nego kroz normalne linije. Valjda zato što sam tih godina išao svaka 3 meseca u LA.

49 minutes ago, milfisland said:

Kinezi su tu samoizolaciju probali negdje u nakon sedme ekspedicije Ženg Hea koji je stizao do afričkih obala, tako negdje 1434-35. Popalili brodove, nema da se druži sa strancima :)

Nije ih poslije toga baš išlo.

Možda ova američka samoizolacija uspije? Who knows?

Ne mogu se porediti konfučijanizam i trampizam, nisu kineski carevi zbog potencijalnog deficita odlučili da ne sagrade flote prekookeanskih brodova sa opakim kineskim konvkvistadorima , već nisu ni dolazili na ideje da se tako može izvlačiti profit. Trampizam poručuje nešto sasvim drugo, nije to izolacija zarad filozofskog dostizanja unutrašnje harmonije, nego priznanje da nemaju dovoljno snage i novca za nove "opijumske ratove" po trećem svetu, koji bi doneli konkretnu korist, a nemaju ni snage da održavaju mrežu prijateljskih satelitskih zemalja po prvom svetu, nego svima vraćaju suverenost, a to znači da od sad svako mora da se osloni na svoj džeparac.

Ko zna što njig trigerira. Ja sam prolazio ko vrući nož kroz buter i usred drugog vala Kovida krajem 2021., a kamoli prošle godine ili prije.

Aaaal

... to valjda zato što sam špijun.

wicked