Jump to content

Trump - drugi dio

Featured Replies

5 minutes ago, kronostime said:

Druze, nema potrebe da razvijaju svoje inace bi i to uradili.

Znanja i mogucnosti svakako imaju.

Dobro 😂

2 minutes ago, Ayatollah said:

Deluje kao da se smanjuju minusi u američkom Pretradingu...Nijedan veći od 6, neki se bliže čak i zelenom

смањили су се и минуси на европским берзама

Edited by nautilus

23 minutes ago, zmanic said:

IBM danas živi od svojih i Oracle-ovih licenci.

Svi ostali prihodi su ispod toga.

Zajebali su se sa PC-em i to se više neće ponoviti.

Nemoj kume o IBMu, oni su odavno krenuli GE trasom, pola onog sto vredi danas u ITu je nekad bio IBM proizvod koji su pametnjakovici prodali.

Edited by Shan Jan

Jesu, ali to ništa ne znači. Verovatno još verujući ulaze sa buy the dip logikom, ali to sve može da se okrene kad se za stvarno otvori američka berza. To se jedino računa, ovo sve ostalo je boranija.

22 minutes ago, zmanic said:

LICENCNA prava i sertifikati su ono što Čajna MORA da plaća.

Ne može da ukrade, a ne ume sama!

Ako ne plati NEMA IH I NE MOŽE SAMA da ih proizvede!

PS

Uspeo je Huawei da proizvede prvi svoju 5G tehnologiju,

I je li uspeo da zavlada WiFi-jem "zapadnog Sveta"?

Nije jer su ga izblokirali najstrašnije, na čisto političkoj osnovi.

Da, Huawei je pocistio zapadna resenja svuda gde su dozvolili slobodno takmicenje. Sad moze da se prica da su davali ispod cene ali ostaje cinjenica da imaju dobar proizvod.

5 minutes ago, Venom said:

Jesu, ali to ništa ne znači. Verovatno još verujući ulaze sa buy the dip logikom, ali to sve može da se okrene kad se za stvarno otvori američka berza. To se jedino računa, ovo sve ostalo je boranija.

Znači mi dovoljno da ne zatvaram poziciju u Pretradingu, već da sačekam još malo. Zatvorio sam jednu evropsku poziciju, a ona mi otišla od tada ceo evro po akciji nagore.

Edited by Ayatollah

Verujem da će se Evropa i Azija (bez Kine) iskobeljati iz ovoga i na duže staze profitirati. Amerika i Kina će u minus ako nastave sa ovim tit-for-that reakcijama.

Zasto mislis da ce se Evropa izvuci? USA je valjda najvece izvozno trziste za EU.

8 minutes ago, Shan Jan said:

Zasto mislis da ce se Evropa izvuci? USA je valjda najvece izvozno trziste za EU.

Jeste. Trenutno. Na duže staze mogu da se dogovore sa Azijom, čak i sa Kinom i dodaj na to Australiju (koja je manje tržište, ali imaju rude i minerale) i kreiraju novo slobodno tržište. UK bi trebala pod hitno da sredi FTA sa EU, kako znaju i umeju.

Samo sto im je USA zavukla sa ovim odsecanjem od jeftinih ruskih energenata i trosenjem na vojsku. Jedinu dobru stvar koju tu mogu da urade je da uloze te pare u svoje proizvode i odjebu USA i tako razviju industrijsku bazu, jacu armiju i najbitnije - samostalnost.

EU sa jedinstvenom i nezavisnom politikom bi bila opak igrac na medjunarodnoj sceni. Samo da se prvo ne raspadne na dugmice koliko svi vuku na svoju stranu.

Danas pricam sa IT Enterprise Architektom moje firme koji je dobio zadatak od top menadzmenta da idetifikuje sve americke proizvode (hardver i softver) koje firma koristi i da im nadje alternative. Kada samo pomislim na Cisco, Azure, Office 365, Windows i slicno, to mi delije kao nemoguca misija.

Najbolje od svega je da alternative ne smeju da budu kineske :)

Edited by IgaBiva

1 minute ago, IgaBiva said:

Danas pricam sa IT Enterprise Architektom moje firme koji je dobio zadatak od top menadzmenta da idetifikuje sve americke proizvode (hardver i softver) koje firma koristi i da im nadje alternative. Kada samo pomislim na Cisco, Azure, Office 365, Windows i slicno, to mi delije kao nemoguca misija.

Najbolje od svega je da alternative ne smeju da budu kineske :)

Good luck vesala2 Evropska firma?

Ako ovo podstakne razvoj evropskih alternativa USA IT proizvodima bice to jedan veliki Win za EU.

Ima par Nemačkih i Baltičkih alternativa za Office i Teams, a u Francuskoj za cloud i slično. No, sve je to malo za sada.

1 minute ago, Shan Jan said:

Good luck vesala2 Evropska firma?

Ako ovo podstakne razvoj evropskih alternativa USA IT proizvodima bice to jedan veliki Win za EU.

Da, veliko osiguranje u Austriji. Deutsche Telekom nam je vec dao ponudu za prelazak na njihov Cloud.

Sve moze (i treba da se uradi) ako se bude imalo dovoljno vremena i ako se u to krene ozbiljno.