Jump to content

Trump - drugi dio

Featured Replies

16 minutes ago, glibav said:

U Srbiji je oko 3% na EUR, 10ak je na dinarsku jer inflacija.

Ne znam gde je 10 na dinarsku. Ja sam dobio 3% na EUR, 4,2% na dinarsku i to na 6 meseci, na duže od 6 meseci su bile niže stope s tendencijom da aktivno pokušavaju da odbiju takvu štednju jer su kamate suviše nestabilne.

47 minutes ago, vememah said:

Još neki detalji:

Department of Justice attorney Erez Reuveni was critical of the federal government for its lack of cooperation and the lack of evidence provided. 

"The facts are conceded, Plaintiff Abrego Garcia should not have been removed," Reuveni said during the hearing. 

When the judge asked why Abrego Garcia was taken into custody, Reuveni said he was "frustrated" by the lack of answers. 

"There is no warrant for his arrest. There is no statement of probable cause," Judge Paula Xinis stated. "What is the actual document that got this process started?" 

Reuveni responded, "I do not have that order. It is not in the record." 

When further questioned about why the government is not able to return Abrego Garcia, Reuveni said he "asked the government the same question," and did not receive an answer. 

According to Judge Xinis, the terms of the agreement between the U.S. and El Salvador made her believe that Abrego Garcia can be returned. (...)

During a following court appearance, the only evidence presented was allegations from a confidential informant, according to his attorneys. 

https://www.cbsnews.com/baltimore/news/maryland-father-deported-kilmar-abrego-garcia-cecot-administrative-error/

Edited by vememah

1 hour ago, dragance said:

6 puta bankrotirao, od toga jedan ili dva kasina, i on će da upravlja ekonomijom do procvetanja.

Mislim, koja budala je uopšte mogla da veruje u to?

ljudi su glasali za Tomu Grobara da kazne Tadića.

20 minutes ago, vememah said:

During a following court appearance, the only evidence presented was allegations from a confidential informant, according to his attorneys. 

Confidential informant named "Fuzzy Dunlop"

Dosta spekulacija, ali interesantno, iako teško ostvarljivo. Naročito da € zameni $.

Kad bi Evropa bila mudata.

Pa bih techu 25% na prihod koji ostvari u EU. Googlu. metii, striminzima, za sve kupljenu u applu i njegovim raznim storovima. Naravno, 25% dodatno i Uberima, airnbijevima.

I šlag na torti, 25% na svaku proviziju koju uzmu Visa i MC.

Pa im kažeš, gospodo izvolite u salonu, kod nas da isto to razvijete.

Bilo bi češanja.

9 hours ago, glibav said:

Ne volis rizik, ekonomista si i tebi nije red flag kamata na orocenu stednju od 6 do 8%? Sada sam sve video.

Kada su krediti za velike kompanije8-9%, hipotekarni krediti na 9%, mala i srednja preduzeca izmedju 15 i 25% i potrosacki 15-20%, onda nije red flag.

To je osobenost ekvadorskog sistema jako visokih kamata kako pasivnih tako i aktivnih.

Edited by Budja

7 hours ago, Ayatollah said:

Ja imam veći broj pozicija sa relativno malim brojem akcija po svakoj od pozicija, koje sam diversifikovao po različitim industrijama i zemljama, pa tako npr. imam banking, pharmu, realtore, rudare, naftaše, retailere i semiconductore iz EU, US, UK, Kine, Australije i Brazila. Ni jedna od pozicija mi ni u jednom trenutku ne prelazi 10% vrednosti ukupnog portfolia.

Opet je diversifikacija jednostavnija sa razlicitim ETFovima, narocito ako hoces da repliciras samo likvidne akcije.

Zanimljiv je komentar MAGA omladine na tarife i posledicno obrusavanje berze. Nesto u ovom stilu:

5953f5ac3172b2d4e981176d3f80e71b4a7ccb02

Edited by Shan Jan

31 minutes ago, Budja said:

Kada su krediti za velike kompanije8-9%, hipotekarni krediti na 9%, mala i srednja preduzeca izmedju 15 i 25% i potrosacki 15-20%, onda nije red flag.

To je osobenost ekvadorskog sistema jako visokih kamata kako pasivnih tako i aktivnih.

To je osobenost rizicnih sistema.

Dobro sad. Radi se o Ekvadoru, a ne zemlji EU iki nekoj stabilnijoj zemlji/stabilokratiji.

55 minutes ago, glibav said:

To je osobenost rizicnih sistema.

I dolarizovane ekonomije od 2000. Guramo tako vec 20 i kusur godina.

I ja ne umem dovoljno da objasnim o cemu je rec (nisam makroekonomista).

23 minutes ago, Budja said:

I dolarizovane ekonomije od 2000. Guramo tako vec 20 i kusur godina.

I ja ne umem dovoljno da objasnim o cemu je rec (nisam makroekonomista).

I u srb bilo "nedelja štednje" gađali se visokim kamatama 8-9% ali posle par godina izduvalo na vrednost slamarice.