April 3Apr 3 34 minutes ago, Baldrick S. said:Gledao danas lika koji sa chatgptjem "razgovara" kako bi, da je USA mogao da ispegla deficit i suficit sa zemljama. Chatgpt mu je dao formulu u koju kad ubaciš zemlju, deficit/suficit dobijaš iste tarife kao trampove. Neki mučeni intern je provlačio javno dostupne podatke kroz chatgpt a ovaj ga usvojio kao ekonomsku politiku. Idiocracy 2, uživo. Samo fali da preporuči polivanje biljaka elektrolitima i to je to.Ovdeima zvanicno kako su to radili, in a nutshell jeste ChatGPT.United States Trade RepresentativeReciprocal Tariff Calculations
April 3Apr 3 Mislim, odlicno je ovo za profesore Mikro 101 in Econ Intro kada se dodje do osnovnih teorija medjunarodne trgovine, bice glavne face. Jer ovo nije za raspravu ni na intermediate nivou.Ako intern ima Econ degree, nije mogao to da uradi. pre ce biti neki law degree ili neki Muskov intern.
April 3Apr 3 I da, pre nego sto krenete za Told you so, pitanje za Rodju, Petovica i Draganceta, da li ste i sami ocekivali da ce glavni mindfuck da bude 50% carina na proizvode iz Lesota pre izbora?
April 3Apr 3 Ima nekih za koje je sve to super, dve nedelje pre izbora:Subota, Mar de Lago, fotka u restoranu:Sreda, saopstenje:Najjaci samo, samo 10%, Noboa je na prst u dupe sa Trampom. (Samo sto isti procenat imaju i komunjare Lula i Petro.)
April 3Apr 3 7 minutes ago, Budja said:I da, pre nego sto krenete za Told you so, pitanje za Rodju, Petovica i Draganceta, da li ste i sami ocekivali da ce glavni mindfuck da bude 50% carina na proizvode iz Lesota pre izbora?Nije to glavni mindfuck, nego veoma dobar primer kako unilateralno odredjivanje carina na bazi chatGPT matematicke formule kurca nema smisla. Najveci mindfuck je sjebavanje svetske ekonomije i otvoreni ekonomski rat objavljen celom svetu koji ce imati najvise negativnih posledica po samu Ameriku, a onda i sve ostale.
April 3Apr 3 8 minutes ago, dragance said:Nije to glavni mindfuck, nego veoma dobar primer kako unilateralno odredjivanje carina na bazi chatGPT matematicke formule kurca nema smisla. Najveci mindfuck je sjebavanje svetske ekonomije i otvoreni ekonomski rat objavljen celom svetu koji ce imati najvise negativnih posledica po samu Ameriku, a onda i sve ostale.Ma Lesoto sam uzeo kao mindfuck primer, naravno da je u pitanju sjebavavanje svih i secenje sopstvene patke.
April 3Apr 3 Popular Post 8 minutes ago, Budja said:I da, pre nego sto krenete za Told you so, pitanje za Rodju, Petovica i Draganceta, da li ste i sami ocekivali da ce glavni mindfuck da bude 50% carina na proizvode iz Lesota pre izbora?Nije pitanje za mene, ali ću ipak i ja dati moja dva centa.Biće dobro ako carina od 50% za Lesoto ostane glavni mindfuck i low point drugog Trampovog mandata. Bojim se da smo na putu ka još većim dubinama.Ja sam očekivao da drugi Trampov mandat bude sličan prvom - mnogo estradnog lupetanja i sipanja raznih besmislica i uvreda, ali fundamenti ipak pod kontrolom, a dobio sam razulareno i nekontrolisano ludilo, koje se ne može opisati čak ni time da je Tramp ruski špijun koji namerno radi na slabljenju SAD, jer ni Rusi verovatno nemaju tako kvalitetan komad budale kvalitetnog agenta. Lik nije ni 3 meseca predsednik, a već je uspeo da destabilizuje celu svetsku ekonomiju i političku strukturu Zapada i ujedini ceo svet protiv sebe, treba i to umeti. Deluje mi da je ekipa iz prvog mandata (Pence, Pompeo, itd.) ipak bila znatno i razumnija i kompetentnija od ove gomile redneck ćacija koji su zajahali u Vašingtonu.
April 3Apr 3 29 minutes ago, dragance said:Nije to glavni mindfuck, nego veoma dobar primer kako unilateralno odredjivanje carina na bazi chatGPT matematicke formule kurca nema smisla. Najveci mindfuck je sjebavanje svetske ekonomije i otvoreni ekonomski rat objavljen celom svetu koji ce imati najvise negativnih posledica po samu Ameriku, a onda i sve ostalo Edited April 3Apr 3 by Moonwalker
April 3Apr 3 Razmišljam danas koliko srpskih poslovica ili izreka može da se primeni na ovog tikvanaNaljutio se pop na selo pa sebi odsek'o kuracMajmun ušao u tenakMože da se doda i: sit gladnom ne verujeAdam ToozeThe rates for Vietnam, Cambodia and Laos are so high because they have a large trade imbalance with the United States. This is not because they discriminate viciously against American exports, but because they are relatively poor. The United States does not make a lot of goods that are relevant for them to import. ...The boss hates trade deficits and his team of willing sycophants came up with a formula, however idiotic, that ticked the box. Vietnam, Laos and Cambodia just happened to end up at the top of the list, along with Madagascar and Myanmar. This is not serious trade policy or grand strategy. But its effects will be real.
April 3Apr 3 1 hour ago, Jeremija said:Ne može nam niko ništaJači smo od sudbineMogao je onaj Brnović da mu kaže kako su Srbi prošli kad su umislili da su jači i bolji od celog sveta.