Yesterday at 06:171 day 10 minutes ago, Shan Jan said:Meni deluje da smo daleko od dna Zato i kažem, ide dip još veći, čekaj.
Yesterday at 06:241 day Sada citam Irish Times, oni se i dalje plase da bi nove carine na farmaceutske proizvode mogle doci na red u sledecim mesecima. Za sada osecaju da su solidno prosli ali da ce sekundarni efekat na Irsku da se osete zbog udara na "kontinent" jer osim SAD, Irska puno izvozi u EU.Doduse, Britanija nije puno "zakacena" a to je za Irsku isto mnogo vazno trziste. Ako ne dodju znacajne tarife na farmaciju Irska bi mogla solidno proci.
Yesterday at 06:281 day Problem je sto EU ne moze, kao Kina ili UK, da obaraju mnogo svoju vautu kako bi amortizovali carine. Kina ce oboriti juan, to vec duze vreme radihttps://www.google.com/finance/quote/USD-CNY?window=5YAmerikanci nece dozvoliti, na razlicite nacine, da ECB to radi.
Yesterday at 06:301 day 2 minutes ago, Emerald said:Amerikanci nece dozvoliti, na razlicite nacine, da ECB to radi.Kako Ameri mogu da sprece EU da obori evro?Stedite u dinarima
Yesterday at 06:381 day 10 minutes ago, Emerald said:Sada citam Irish Times, oni se i dalje plase da bi nove carine na farmaceutske proizvode mogle doci na red u sledecim mesecima. Za sada osecaju da su solidno prosli ali da ce sekundarni efekat na Irsku da se osete zbog udara na "kontinent" jer osim SAD, Irska puno izvozi u EU.Doduse, Britanija nije puno "zakacena" a to je za Irsku isto mnogo vazno trziste. Ako ne dodju znacajne tarife na farmaciju Irska bi mogla solidno proci.To sa farmacijom je sasvim sigurno samo privremeno stanje posto je najavljeno da ce oblast biti regulisana sa Trade Expansion Act, kao sto je auto industrija trenutno. Sad se samo ceka da se vidi koliko ce lobiranje farma kompanija biti uspesno, tj koliko ce da ih kosta da ih zaobidje
Yesterday at 06:411 day 9 minutes ago, Shan Jan said:Kako Ameri mogu da sprece EU da obori evro?Stedite u dinarima Ne mogu da ih spreče, ali Evropa to neće raditi jer bi izazvalo inflaciju u Evrozoni.
Yesterday at 06:411 day 11 minutes ago, Shan Jan said:Kako Ameri mogu da sprece EU da obori evro?Stedite u dinarima Evo ovakohttps://finance.yahoo.com/quote/EURUSD=X/?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly9kdWNrZHVja2dvLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAALQfddNtOa0BselX3Wu8mmIEuhjuI6zqB9sJbRU0S69kuhi0IQY3G1YHeNLA9gyQyAhX6LR5Pb1maNOr0Nt0V4cW6FzYZ03qxB3aots3k-oVbpq5UV-Vn0luf5arYbtZaqAKetAOkQIAuMJvtbEpna_jnQxPXI01AWmWU5EyzMtsOno sto mi je cudno a to je vleiki udar na americke azijske partnere-Indijja, Japan, J. Koreja i Tajvan.Vijetnam je isto puno ocarinjen, to bi ih moglo privredno okrenuti Kini. Rusija ce sigurno to koristit u odnosima sa Hanojem, kao tradicionalni saveznik.Moguce da je ovo sredstvo pritiska Vasingtona na sve ostale da pregovaraju sa SAD, jer ako ovako ostane, Azija se okrece Kini. Evropa je u tezoj poziciji. Edited yesterday at 06:431 day by Emerald
Yesterday at 06:441 day treasury secretary a ko mene da su pitali, pa nemam odgovore pojma nemam nisam odavde.jbte koji je ovo pakao Edited yesterday at 06:461 day by barrcode
Yesterday at 06:491 day 7 minutes ago, Hubris said:To sa farmacijom je sasvim sigurno samo privremeno stanje posto je najavljeno da ce oblast biti regulisana sa Trade Expansion Act, kao sto je auto industrija trenutno. Sad se samo ceka da se vidi koliko ce lobiranje farma kompanija biti uspesno, tj koliko ce da ih kosta da ih zaobidjeVerovatno, ali se nadaju u Irskoj da ce ici postepeno. Farmacija je jaka, skoro kao 5 velikih iz Silicijumske doline plus Irci su znacajno biracko telo u mnogim saveznim drzavama, videcemo.Mada cela prica sa carinama moze biti sok da Amerikanci pokazu ko je gazda kao kod Plaza 1985, pa da padne neki dogovor izmedju za mesec-dva.
Yesterday at 06:541 day 9 minutes ago, Sammael said:Ne mogu da ih spreče, ali Evropa to neće raditi jer bi izazvalo inflaciju u Evrozoni.Mogu, Amerikanci su finansijski mnogo jaci i mogu da naprave haos na evropskim trzistima obveznica. To je samo jedan primer.Iz Nemacke stizu signali, privredna udruzenja, da zele pregovore a ne jake uzvratne mere jer znaju da tako mnogo vise gube. Ne radi se samo o velikom izvozu tj. trgovinskom suficitu vec i zavisnosti EU od energije iz SAD jer su sa iskljucenim Rusije postali puno zavisni od SAD. Mogu Amerikanci da rade sta hoce.Ocekujem neke manje carine iz EU na americke proizvode ali ne eksalaciju.
Yesterday at 06:571 day 5 minutes ago, Emerald said: pa da padne neki dogovor izmedju za mesec-dva.haha, kakav bre dogovor? oko čega? koji su zahtevi? dodatno carinjenje na osnovu trgovinskog deficita, šta tu da se dogovara.
Yesterday at 06:581 day 1 hour ago, Shan Jan said:@Ayatollah znaci da mi koji bi kupili akcije sacekamo da vidimo koliko ce POTUS da jos sjebe ekonomiju? Ja bih svakako sačekao dan ili dva, da vidimo reakciju. Možda bude lom, a možda ne bude big deal. Ništa ti ne znači da uhvatiš poziciju danas za par procenata manje, a da nemaš pojma da li se stvar stabilizovala, pa da se sve strmekne prekosutra.:uradio prekompoziciju portfolia pre desetak dana :
Yesterday at 07:001 day 1 hour ago, Sammael said:Buy the dip.Ustvari bi ta izreka trebala da glasi "buy the support", ja sam to naučio na teži način...
Yesterday at 07:011 day Megacar je ukinuo i de minimis za sve zemlje, dakle carina se plaća i na dugmiće