Yesterday at 17:231 day Author Neocekivan sljed dogadjaja:https://www.politico.com/news/magazine/2025/04/02/trump-musk-leaving-political-liability-00265784?utm_source=firefox-newtab-en-usNot.
23 hours ago23 hr 6 minutes ago, Roger Sanchez said:We win 20%, you win 37%!Uuuuuuuu, Srbija evropski šampion...
22 hours ago22 hr 10 minutes ago, Ayatollah said:Uuuuuuuu, Srbija evropski šampion...Sad sam došao to da kažem, naš veliki prijatelj Tramp nam ga je šuknuo gore nego ostatku Evrope... i gore nego njihovim arhineprijateljima Kinezima.
22 hours ago22 hr Pa tvrde da mi njima rokamo 74% (boga pitaj ko je i šta u to uračunao), koliko vidim njihove tarife su uglavnom oko 50% onoga što se naplaćuje na njihovu robu.Rusija inače nije na spisku za tarife Edited 22 hours ago22 hr by ducca
22 hours ago22 hr sad gledam trampa na n1kakvo nepostovanje kongresa i senataisti vucic ... gorijadni amerikanci
21 hours ago21 hr 34 minutes ago, ducca said:Pa tvrde da mi njima rokamo 74% (boga pitaj ko je i šta u to uračunao), koliko vidim njihove tarife su uglavnom oko 50% onoga što se naplaćuje na njihovu robu.Rusija inače nije na spisku za tarife Prošlo je prilično vremena od kako sam se detaljnije bavio carinama, i svaki špediter zna carinsku materiju bolje od mene. No, svako ko je imao i malo kontakta sa tom materijom zna da ne postoji nešto što se može nazvati jedinstvenom carinskom tarifom za neku zemlju, već se više carine određene robe po određenim stopama, a onda u zavisnosti od zemlje porekla mogu dati neke olakšice ili ne.Posebno, ova stopa od 74% za Srbiju je teška umobolija. Da ona stvarno postoji, bila bi glavna tema razgovora među raznim privrednicima u Srbiji već godinama, a ja nikad ne čuh da se to uopšte i spominje. Kako su oni došli do ovog broja, sam Bog zna.
21 hours ago21 hr 16 minutes ago, Ayatollah said:Prošlo je prilično vremena od kako sam se detaljnije bavio carinama, i svaki špediter zna carinsku materiju bolje od mene. No, svako ko je imao i malo kontakta sa tom materijom zna da ne postoji nešto što se može nazvati jedinstvenom carinskom tarifom za neku zemlju, već se više carine određene robe po određenim stopama, a onda u zavisnosti od zemlje porekla mogu dati neke olakšice ili ne.Posebno, ova stopa od 74% za Srbiju je teška umobolija. Da ona stvarno postoji, bila bi glavna tema razgovora među raznim privrednicima u Srbiji već godinama, a ja nikad ne čuh da se to uopšte i spominje. Kako su oni došli do ovog broja, sam Bog zna.Tako sto su 37 pomnozili sa 2. Racunica moze da ide u i u obrnutom smeru. Hocu reci, meni se cini, oni su ovde odredili svoje tarife koje zele pa ih mnozili sa 2... I tako za sve zemlje, verovatno.
20 hours ago20 hr Slušao sam Ezru Klaina i Džon Stjuarta u podlastu, pa rekoše da je zaposlio istoričare da kopaju po istorijskoj dokumentaciji i traže mere koje su korišćene u kriznim situacijama. I tačno liči na to, stvar iz 19-tog veka prepisuju u 21-vi bez ikakvog razumevanja konteksta.edit: evo ako nekog zanima Edited 20 hours ago20 hr by bios
18 hours ago18 hr Koja budala. Pri tome, računali su samo deficite u robi, ne u uslugama - gde je Amerika globalno u suficitu.Znači, mi izvozimo nešto malo proizvoda u Ameriku, ali još manje izvozimo (mada mi i ovo teško da poverujemo - no dobro, neću da factcheckujem). Ali sve je to sića u odnosu na usluge koje uvozimo (Netlfix, Amazon, Google i apple storage I šta sve ne).Pri tome, ne znam ni da li je pošteno da se recimo iPhone smatra kineskim proizvodima, kad većina profita ide u USA i sl. Edited 18 hours ago18 hr by Spooky