March 13Mar 13 Dakle, prosečan govornik engleskog dođe kući i kaže ženi da je kupio flašu viskija, a ona ga naravno uvek odmah pita je l' sa e ili bez jer inače ne razume šta je kupio. Važi.
March 13Mar 13 54 minutes ago, vememah said: I šta će sad jadni Kanađani kad zbog bojkota izazvanog Trampovim merama u radnjama više nema američkog viskija (sa e), već moraju da se zadovolje potpuno drugim pićem - kanadskim viskijem (bez e)? Docrtavaće prodavci flomasterom na rafovima. Aemaericaen Whiskey
March 13Mar 13 u govoru po kuci (moja zena je Amerikanka) obicno definisemo 'viskije' samo kao bourbon, scotch i rye
March 13Mar 13 1 hour ago, dragance said: Stilovi su različiti, kako ti to ne ide u glavu?! Nije razlog samo jezik! Au brate što si tako nedokazan, kad ti sve lepo piše. Normalno da nešto može da bude drugačiji stil ali to nema veze sa spelovanjem. Evo ti ovaj američki proizvođač što je izabrao da se zove Whisky a ne Whiskey, a pripada "američkom stilu".
March 13Mar 13 1 minute ago, Venom said: Au brate što si tako nedokazan, kad ti sve lepo piše. Normalno da nešto može da bude drugačiji stil ali to nema veze sa spelovanjem. Evo ti ovaj američki proizvođač što je izabrao da se zove Whisky a ne Whiskey, a pripada "američkom stilu". Makers Mark je u škotskom stilu.
March 13Mar 13 Podseti me na Istoka, koji je ubeđivao svoje pratioce da đelato nije sladoled ili na one Bosance što znaju bolje od Turaka šta je burek.
March 13Mar 13 15 minutes ago, vememah said: Dakle, prosečan govornik engleskog dođe kući i kaže ženi da je kupio flašu viskija, a ona ga naravno uvek odmah pita je l' sa e ili bez jer inače ne razume šta je kupio. Važi. Ne, pita ga šta je kupio (marku/blend/godinu). Alkos ispred zadruge ne pita jer ga boli kita.
March 13Mar 13 3 minutes ago, vememah said: Podseti me na Istoka, koji je ubeđivao svoje pratioce da đelato nije sladoled ili na one Bosance što znaju bolje od Turaka šta je burek. Kakvo poredjenje Samo nastavi.
March 13Mar 13 8 minutes ago, dragance said: Makers Mark je u škotskom stilu. Zato piše na etiketi "Kentucky straight bourbon", što je već odrednica (bourbon) za koju moraju da se ispune zakonski uslovi, kao i svi drugi bourboni.
March 13Mar 13 Evo ovde britanska vlada u sporazumu sa SAD ne koristi slovo e kad govori o američkim viskijima, već samo napominje da se mogu pisati i sa e. https://assets.publishing.service.gov.uk/media/673dfae2b3f0df6d2ebaef46/TS_87.2024_UK_USA_Agreement_Mutual_Recognition_Distilled_Spirits.pdf
March 13Mar 13 9 minutes ago, Venom said: Zato piše na etiketi "Kentucky straight bourbon", što je već odrednica (bourbon) za koju moraju da se ispune zakonski uslovi, kao i svi drugi bourboni. Ok, zajebao sam se za Makers Mark koji jeste bourbon, što je tek posebna stvar jer mora biti barem 51% od kukuruza.
March 13Mar 13 5 minutes ago, dragance said: Ok, zajebao sam se za Makers Mark koji jeste bourbon, što je tek posebna stvar jer mora biti barem 51% od kukuruza. plus mora biti born in the USA
March 13Mar 13 21 hours ago, Lezilebovich said: Ovo nas bas skupo kosta, niko ne zna na sta je ova budala sve spremna Jedino znamo šta nije spremna - da ugrozi sebe i svoj život u luksuzu. Sebe voli suviše.