Jump to content
IGNORED

Trump - drugi dio

Peter Fan

Recommended Posts

Posted

Potrebne su carine 100% da bi bili jednaki

1741635369902.jpeg

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vememah

356

• Roger Sanchez

132

• Weenie Pooh

128

• Radoye

127

Posted

Ova budala će izazvati atomke! Uzdam se u volodju da izbaci piš snimke.

IMG_2008.thumb.jpeg.b372d7b943087b77fc6afdf2d6fa8aa8.jpeg

• Haha 2
Posted
24 minutes ago, dragance said:

Hteo bi da umanji cenu zbog carine, ali moša.

KPK moze donekle pritisnuti WM, ali je neumitno da ce kineski proizvodjaci morati pristati na manji profit.

To se vec uveliko desava, jos od 2018. Prvo kroz izmjestanje proizvodnje u trece drzave (pogledati pod rast vijetnamskog izvoza u SAD od 2018, a poglavito od 2022. Isto tako Meksisko). Vijetnam je skuplji od Kine, te je i profit manji. Drugo, kineski proizvodjaci pristaju na manje profite jer imaju visak kapaciteta / fiksne troskove koji se moraju servisirati i onda je svaki zaradjen cent iznad marginalnog troska zauvaran. Ovome sam svjedok iz prve ruke.

Da ne pricamo da kad jednom ispadnes iz WM skoro je nemoguce dobiti mjesto nazad. Koliko god KPK imala kontrolu nad firmama, mislim da ne mogu sprijeciti sve i jednu da suradjuju sa WM. Uvijek ce postojati neko ko ce u ovome vidjeti priliku. Ako se svi Kinezi braca, nisu im kese sestre. Niko nije toliko solidaran.

Jedino da sprijece sav izvoz za WM, ali treba pogledati pod stavku vishak kapaciteta.

• +1 4
Posted (edited)
20 minutes ago, dragance said:

Ova budala će izazvati atomke! Uzdam se u volodju da izbaci piš snimke.

IMG_2008.thumb.jpeg.b372d7b943087b77fc6afdf2d6fa8aa8.jpeg

Ma to je za domaću javnost da zapuši usta onima koji tvrde da je ruski agent.  

Slažem se da je budala, ali neće biti atomki. 

Edited by nesha taxista
  • +1 1
Posted
6 minutes ago, nesha taxista said:

Za sada ;)

Posted
9 minutes ago, nesha taxista said:

Slažem se da je budala, ali neće biti XY

Ovo nas bas skupo kosta, niko ne zna na sta je ova budala sve spremna

• +1 2
Posted
1 hour ago, nesha taxista said:

Ma to je za domaću javnost da zapuši usta onima koji tvrde da je ruski agent.  

Svakako da je za domaću javnost, ali i kepec igra za svoju domaću javnost. Sve je to jer im se ne diže više, pa kako koga zapadne.

Posted (edited)

Edited by Jeremija
  • Haha 2
Posted

Mislim da sam pricao da imam prijatelja u DC koji je za FED radio na Basel III. I sad posto je Bowman izvjesna pitam ga da li ima manje posla.

Ma jok, " definitely more work now that we need to submit rule making to the WH now (footnote b)" i posalje mi link na ovo:

https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/2025/02/ensuring-accountability-for-all-agencies/

Rekoh da vidim sta je to, kad ono Trump prosipa bisere i kroz EO, a ne samo na Truth Social.

Prvo, anti-birokratska revolucija na Tramparin nacin:

However, previous administrations have allowed so-called “independent regulatory agencies” to operate with minimal Presidential supervision.  These regulatory agencies currently exercise substantial executive authority without sufficient accountability

Onda malo postavljanja sebe kao eksluzvinog tumaca volje naroda. Kao da je boziji izaslanik:

to the President, and through him, to the American people.  Moreover, these regulatory agencies have been permitted to promulgate significant regulations without review by the President.

Ovdje samo fali da je jos dodao to the President (ME!)

No ono sto mi je najgore je ovo "so-called" ( i to na dva mjesta). Ovo nije nivo ni za drustvene mreze, a ne za formalni ukaz. Tacno zamisljam nekog catu koji to kuca i svaki nivo provjere prije potpisa to cita i klima glavom "yup, that's good".

Posted

Pa kad mu je Supreme Court dao carte blanche, (misli da) može da radi šta hoće. 

Posted

Osladilo mu se da gleda Putina kako širi teritoriju, pa je izgleda rešio da kad već ne može da učini America great again, može da proba da mu legacy bude greater America. Sad dal Grenland, dal Panama, dal Kanada, to je manje bitno.

• +1 3
Posted (edited)
7 hours ago, dragance said:

Sve je to jer im se ne diže više, pa kako koga zapadne.

Nazalost dobrim delom ono sto sad gledamo je ovo, koliko god to banalno i nerealno zvucalo. Kao i kod nas, sto neko napisa jer nekog mama nije volela pa sad cela zemlja da okajava komplekse i frustracije defektnih licnosti.

Edited by Mel
Posted
1 hour ago, Peter Fan said:

Ma jok, " definitely more work now that we need to submit rule making to the WH now (footnote b)" i posalje mi link na ovo:

Ko ce to sve da im cita (i sta onda)? Tramp svakako nece, kazu da je kod njega attention span jos malo pa negde kao kod zlatne ribice.

• Create New...