Radoye Posted Monday at 17:37 Posted Monday at 17:37 Evo ga, objavljeTo u "slizbenom glasniku", 25% taksa na izvoz struje iz Ontarija u SAD je stupilo na snagu: https://www.ontario.ca/laws/regulation/r25025 https://news.ontario.ca/en/backgrounder/1005689/applying-a-25-per-cent-electricity-surcharge-on-exports-to-united-states 2
Venom Posted Monday at 19:30 Posted Monday at 19:30 Nije prošlo dva meseca, ovaj debil je uspeo da gurne sopstvenu ekonomiju na rub provalije. Ovakav nivo gluposti je poslednji put viđen kad je Putin od silne zabrinutosti da ga ne izoluju počeo rat kojim je izolovan u roku od deset dana. Pritom ispucao je bukvalno sve adute i nije postigao ništa. Oće carine, neće carine, sad ih i dalje nema, ali su mu Kanađani poručili da se tornja i ostavili svoje, berza u slobodnom padu, ako opet ovde carine biće još gore. Art of the deal for dummies. 7
Engineer Posted Monday at 20:30 Posted Monday at 20:30 Mene jedino čudi kako još nije izjavio da će problem visokih cena rešiti još većim štampanjem dolara koje će podeliti narodu da kupe jaja od 2 7 11 dolara 1
Peter Fan Posted Monday at 20:45 Author Posted Monday at 20:45 1 hour ago, Venom said: Nije prošlo dva meseca, ovaj debil je uspeo da gurne sopstvenu ekonomiju na rub provalije. Ovakav nivo gluposti je poslednji put viđen kad je Putin od silne zabrinutosti da ga ne izoluju počeo rat kojim je izolovan u roku od deset dana. Pritom ispucao je bukvalno sve adute i nije postigao ništa. Oće carine, neće carine, sad ih i dalje nema, ali su mu Kanađani poručili da se tornja i ostavili svoje, berza u slobodnom padu, ako opet ovde carine biće još gore. Art of the deal for dummies. Generalno se slazem i stoga sam udario +1. Ali, - ali - korekcija je trebalo odavno da se desi i neminovna je. A ako vec treba da se desi, onda je za njega bolje da se desi rano u mandatu dok jos moze skriviti krivicu na Bidena i dok ima dovoljno vremena da se to ispegla do mid-term izbora. 1
Venom Posted Monday at 21:11 Posted Monday at 21:11 24 minutes ago, Peter Fan said: Generalno se slazem i stoga sam udario +1. Ali, - ali - korekcija je trebalo odavno da se desi i neminovna je. A ako vec treba da se desi, onda je za njega bolje da se desi rano u mandatu dok jos moze skriviti krivicu na Bidena i dok ima dovoljno vremena da se to ispegla do mid-term izbora. Slažem se, bubble je koji je čekao iglu, koja bi se pojavila kad tad. I on ima svoju fiks ideju industrije kupujmo domaće koja možda i ima smisla, ali je sve izvedeno u stilu slona u staklarskoj radnji.
Jeremija Posted Monday at 22:20 Posted Monday at 22:20 Quote The Trump administration is repurposing a mobile application - originally created to facilitate asylum appointments - into a way for undocumented migrants already in the US to "self-deport". The app, known as CBP Home, allows migrants to submit an "intent to depart", which US Customs and Border Patrol says offers them a chance to leave without "harsher consequences". US officials have repeatedly suggested that undocumented migrants in the country should leave voluntarily, rather than be arrested and subject to deportation. This is the latest move in the White House's effort to dramatically overhaul the US immigration system, which has included promises of mass detentions. Originally launched as CBP One in 2020, the mobile application was expanded during the Biden administration to allow prospective migrants to book appointments to appear at a port of entry. At the time, officials credited the application with helping reduce detentions at the border and portrayed the technology as part of a larger effort to protect asylum seekers making the often dangerous journey. Now, on the newly rebranded application, undocumented migrants identify themselves and declare their intention to leave the country. In a statement, Homeland Security Secretary Kristi Noem said that by self-deporting through the app, migrants "may still have the opportunity to return legally in the future and live the American dream". "If they don't, we will find them, we will deport them, and they will never return," she added. The app also asks migrants whether they have "enough money to depart the United States" and whether they have a "valid, unexpired passport from your original country of citizenship". The BBC has contacted DHS for further details about how the process works once the forms on the app are filled out. CBP Home can also be used to apply and pay for I-94 entry and exit cards up to seven days before travel, book inspections for perishable cargo and check wait times at US border crossings. According to DHS, the app is meant to complement a $200m (£155m) domestic and international ad campaign calling for undocumented migrants to "stay out and leave now". https://www.bbc.co.uk/news/articles/c7430kq7eyxo
Peter Fan Posted Monday at 22:23 Author Posted Monday at 22:23 14 hours ago, Gojko & Stojko said: Iz tvog posta sam izbacio stvari sa kojima se načelno slažem, ostavio sam samo deo sa kojim se ne slažem. Meni je jasno koliko mediji devedesetpetogodišnjeg govnara u američkom izbornom sistemu gde glasanje nije obavezno truju i utiču na tamošnje izbore, ali mi nije jasno prihvatanje takvog izbora kao nešto što je sad normalno, ili kao riđokosog mizoginog rasističkog homofobičnog narcisoidnog lažljivog lopovskog govedatm kao nekog ko želi da na bilo koji način ugrozi bogataše. Globalizacija je jako pozitivno uticala na američke potrošače i na američke kompanije koje su proširile svoje tržište, jedini gubitnik globalizacije u američkom društvu je jedan deo radništva koji je prethodno živeo jako dobro usled jakih sindikata koji su za svoje članove izboksovali odlične plate i uslove rada, a usled gubitka udela na američkom tržištu (američki automobili se nikad nisu prodavali tako dobro u svetu kao nemački ili japanski jer nisu bili konkurentni) im je to nestalo. Ostatak američke radničke klase je uvek živeo gore od svojih kolega u ostatku razvijenog sveta, neverica ljudi koji iz ostatka anglosaksonskog sveta dođu u posetu SAD da je uopšte moguće da sistem dozvoljava vlasnicima da plaćanje zaposlenih u uslužnim delatnostima prebaci na korisnika usluga nije od juče. Ništa globalizacija nije falila Holivudu, Boingu, prehrambenoj industriji, naftnim i softverskim kompanijama i industriji naoružanja, nije ni rasistički i mizogini unuktm baš toliki parazit, njegove firme su izbacile nešto fundamentalno novo mada je rezultat svega toga na njegovo lično bogatstvo zbog špekulatibvne prirode tržišta preuveličan. Podsticaj da, ništa nije falilo CHIPS zakonu da dovuče investicije u SAD i da podstakne proizvodnju za energetsku tranziciju, uz pomoć za prekvalifikovanje radnika fabrika koje se zatvaraju to bi na duže pomoglo da proizvodnja ostane tu, umesto tarifa koje brane nekonkurentne kompanije (uz dodatno oporezivanje najviših prihoda, ali jebi ga, to je previše komunistički za tamošnje glasače). Ono što je najveća prednost riđokosog mizoginog rasističkog homofobičnog narcisoidnog lažljivog lopovskog govedatm u odnosu na Bajdena i Haris (nije slučajno toliko predano blokirao njihove pokušaje da pooštre granični režim smanje priliv imigranata) i zbog čega mu popularnost neko vreme neće opasti je tretman ilegalnih imigranata, što je razumljivo za svaku bogatu zemlju (jer sit gladnom ne veruje, i za to se slažem da neće da se promeni za naših života, demokrate tu neće dugo da diraju ništa), ono što američki glasači nisu očekivali je rast cena usluga koji će da usledi - ako se ta politika uspešno sprovede (kao ovdašnja "stop the boats" ), AM'r'ka će da se pretvori u Australiju (po visokim cenama na koje tamošnji potrošači nisu navikli), ali bez australijske socijalne politike koja pomaže da prekvalifikacija i zatvaranje nerentabilnih firmi pređe bez većih potresa. SaE Pa to uopste nije sportno - ja sam u uvodnom odgovoru i sam napisao da je globalizacija za veliki dio ekonomije bila povoljna stvar (uljucujuci i mene koji sam bio direktni dobitnik iste, te mi urusavanje statusa quo isto tako direktno steti). Dalje, Hollywood, Boeing i mnogi drugi su dobro stajali i bez globalizacije i ona im nije bila neophodna, ali su se istom dodatno okoristili. Ali, za neke je globalizacija bila smrtna i tu nikakva bolja preraspodjela povoljnih eksternalija nebi pomogla. Mnoge kljucne industrijske grane su jednostavno nestale, znacajno atrofirle ili pak nikad nisu ni mogle da se odlijepe od zemlje. To je CV-19 kriza ogolila, da bi to i formalno bilo prepoznato u onom istrazivanju koje je Bidan nalozio u prvih 100 dana vlasti. https://bidenwhitehouse.archives.gov/wp-content/uploads/2021/06/100-day-supply-chain-review-report.pdf Nije problem globalizacije sto SAD nisu nasle nacin da ravnopravnije raspodjele dobitke, niti je reverzija globalizacije (carine i drugi oblici prepreka slobodnoj trgovini) garant da ce se potrijeti negativni uticaj iste (veca je sansa da Trump sjebe ekonomiju i jos dodatno sjebe i onako losu preraspodjelu usljed najavljenih smanjenja poreza i neselektivnih rezova u drzavnom sektoru), ali ovako kako je dosad bilo je neodrzivo. 1
Radoye Posted Monday at 22:51 Posted Monday at 22:51 Vidi - najveci dobitnici globalizacije su upravo ovi oligarsi i tech bros koji su se sjalili oko Trampa da mu sasolje muda koji su upravo na njoj zgrnuli svoje stotine milijardi. Tako da mi je strepnja dublja od nade ako bas oni trebaju da spasavaju svet od globalizacije i pomazu njene gubitnike. 4
Peter Fan Posted Tuesday at 02:15 Author Posted Tuesday at 02:15 3 hours ago, Radoye said: Vidi - najveci dobitnici globalizacije su upravo ovi oligarsi i tech bros koji su se sjalili oko Trampa da mu sasolje muda koji su upravo na njoj zgrnuli svoje stotine milijardi. Tako da mi je strepnja dublja od nade ako bas oni trebaju da spasavaju svet od globalizacije i pomazu njene gubitnike. Da. I vrlo brzo ce biti definitivno jasno kud ce to da krene.
vememah Posted Tuesday at 04:02 Posted Tuesday at 04:02 (edited) Edited Tuesday at 04:02 by vememah 1 1
Venom Posted Tuesday at 06:03 Posted Tuesday at 06:03 Auuuuu, hoće da instalira i solarne panele na Belu kuću? 5
Recommended Posts