Venom Posted Friday at 19:17 Posted Friday at 19:17 Dosta zabavnije nego prvi put. Možda mu treba dati šansu i treći put, kvota 1.01 da će to biti kraj ljudi na Zemlji. Ali bar je ukinuo DEI. 6 1
Roger Sanchez Posted Friday at 19:59 Posted Friday at 19:59 38 minutes ago, Weenie Pooh said: Ima već na ukrajinskom podforumu. Vidi se ovdje da je ovo zapravo zakuhao Đej Di. It was his time to shine. 1
Popular Post radisa Posted Friday at 20:01 Popular Post Posted Friday at 20:01 (edited) Bez zezanja, treba Kanadu primiti u EU... Kao i sve balkanske zemlje i Moldaviju i Ukrajinu (pitati UK, Norvešku, Švajcarsku i Island, da li su se predomislili), promeniti način odlučivanja (da ne može jedna zemlja da blokira odluke), napraviti jednistvenu vojsku, promenitu uređenje recimo, po ugledu na Kanadu (gde bi svak država u EU bila ekvivalent delevoma Kanade), i spremati se... Budućnost država u Evropi u svetu koji nastupa, ako ne budu zajedno, postaće vrlo, vrlo upitna... Ni Nemačak, ni Francuska, ni UK nisu više igrači, ako žele da budu, moraće svi zajedno... Edited Friday at 20:04 by radisa 16 1
milfisland Posted Friday at 21:29 Posted Friday at 21:29 Rusima nestalo šampanjca da slave. Kinezi mudro ćute i primjenjuju Napoleona. "Nikad ne prekidaj neprijatelja dok pravi greške". Posle ove ukrainske epizode mišljenja sam da: 1. Tramp će ići na treći mandat jer nisu bila dva uzastopna. Ako bude živ. 2. Posle njega Vens biva Maduro. 3. Pozdravite se sa iole slobodnim izborima u SAD. 4. SAD bivaju izolovane i prde u čabar u roku jedne decenije. Siromašna distopija sa nuklearnim arsenalom. Žao mi Kanadu ni krivu ni dužnu koja će da najebe. Kao i Ukraina od Rusa. 5. Bolja verzija tačke 4. orbanizacija&vučićizacija SAD. 1 5 1
Gandalf Posted Friday at 22:42 Posted Friday at 22:42 2 hours ago, radisa said: Budućnost država u Evropi u svetu koji nastupa, ako ne budu zajedno, postaće vrlo, vrlo upitna... Ni Nemačak, ni Francuska, ni UK nisu više igrači, ako žele da budu, moraće svi zajedno... They must all hang together, or, most assuredly, they shall all hang separately. 1
cedo Posted Friday at 23:19 Posted Friday at 23:19 https://balkans.aljazeera.net/news/2025/3/1/afp-objavio-transkript-svadje-trumpa-i-vancea-sa-zelenskim?traffic_source=rss Spoiler Zelenski: O kakvoj diplomatiji JD pitate? Kako to mislite? Vance: Govorim o vrsti diplomatije koja će zaustaviti uništenje vaše zemlje. Zelenski: Da, ali ako vi… Vance: Gospodine predsjedniče, s poštovanjem, mislim da je nepoštivanje to da dođete u Ovalni ured i pokušate raspravljati o tome pred američkim medijima. Upravo sada, vi idete okolo i tjerate regrute na ratište jer imate problema sa ljudstvom. Trebali biste biti zahvalni predsjedniku. Zelenski: Jeste li ikada bili u Ukrajini da vidite probleme koje imamo? Vance: Zapravo jesam gledao i vidio priče, i znam šta se događa ako dovedete ljude na propagandnu turneju, gospodine predsjedniče. Ne slažete li se da ste imali problema sa dovođenjem ljudi u svoju vojsku i smatrate li da je pošteno doći u Ovalni ured Sjedinjenih Američkih Država i napadati administraciju koja pokušava spriječiti uništenje vaše zemlje? Zelenski: Prije svega, tokom rata svi imaju problema, pa čak i vi. Imate lijepa rješenja i ne osjećate (to) sada, ali ćete to osjetiti u budućnosti. Trump: Vi to ne znate. Nemojte nam govoriti šta ćemo osjećati. Pokušavamo riješiti problem. Nemojte nam govoriti šta ćemo osjećati. Zelenski: Ne govorim vam, ja odgovaram… Vance: Upravo to radite… Trump, podižući glas: Niste u poziciji da nam diktirate šta ćemo osjećati. Osjećat ćemo se jako dobro i snažno. Zelenski pokušava prekinuti. Trump: Trenutno niste u dobroj poziciji. Dopustili ste sebi da budete u vrlo lošem položaju. Trenutno nemate karte. S nama ih počinjete dobijati. Kockate se sa životima miliona ljudi, kockate se sa trećim svjetskim ratom i ono što radite je veliko nepoštovanje prema ovoj zemlji. Vance: Jeste li ijednom rekli hvala? Zelenski: Mnogo puta. Vance: Ne, na ovom sastanku, na cijelom ovom sastanku? Izrazite nekoliko riječi zahvalnosti Sjedinjenim Američkim Državama i predsjedniku koji pokušava spasiti vašu zemlju. Zelenski: Da, mislite da ako budete glasno govorili o ratu… Trump: On ne govori glasno. Vaša zemlja je u velikim problemima. Ne, ne, dosta ste pričali. Vaša zemlja je u velikim problemima. Zelenski: Znam, znam. Trump: Nećete pobijediti u ovome. Imate prokleto dobre šanse da izađete OK, zahvaljujući nama. Zelenski: Ostajemo jaki od samog početka rata, bili smo sami i kažemo, kao što sam rekao, hvala. Trump, obraćajući se Zelenskom: Niste bili sami… Dali smo vam vojnu opremu. Vaši ljudi su hrabri, ali imali su našu opremu. Da nemate našu vojnu opremu, ovaj rat bi bio gotov za dvije sedmice. Zelenski: Čuo sam to od Putina, za tri dana. Trump: Bit će vrlo teško poslovati ovako. Vance: Samo recite hvala. Zelenski: Rekao sam to mnogo puta. Vance: Prihvatite da postoje neslaganja i idemo riješiti te nesuglasice radije nego da se pokušavamo svađati oko toga u američkim medijima, kada ste u krivu. Znamo da niste u pravu. Trump: Tamo ste sahranjeni. Vaši ljudi umiru. Ponestaje vam vojnika. Ne, slušajte… I onda nam kažete: „Ne želim prekid vatre. Ne želim prekid vatre. Želim ići i želim ovo“. Trump: Ne ponašate se nimalo zahvalno. A to nije lijepo. Bit ću iskren, to nije lijepo. U redu, mislim da smo vidjeli dovoljno.
Seabass Posted Friday at 23:48 Posted Friday at 23:48 Fear and Favour: What Does Trump Owe Putin? Maybe His Life With the increasingly bizarre compliance of the US President to the Russian President, Zarina Zabrisky wonders if the KGB/FSB tradition of assassination and mafia-style intimidation may be key https://bylinetimes.com/2025/02/28/fear-and-favour-what-does-trump-owe-putin-maybe-his-life/
April Posted Saturday at 00:21 Posted Saturday at 00:21 4 hours ago, radisa said: Bez zezanja, treba Kanadu primiti u EU... Kao i sve balkanske zemlje i Moldaviju i Ukrajinu (pitati UK, Norvešku, Švajcarsku i Island, da li su se predomislili), promeniti način odlučivanja (da ne može jedna zemlja da blokira odluke), napraviti jednistvenu vojsku, promenitu uređenje recimo, po ugledu na Kanadu (gde bi svak država u EU bila ekvivalent delevoma Kanade), i spremati se... Budućnost država u Evropi u svetu koji nastupa, ako ne budu zajedno, postaće vrlo, vrlo upitna... Ni Nemačak, ni Francuska, ni UK nisu više igrači, ako žele da budu, moraće svi zajedno... Dodao bih i ukidanje sankcija Iranu, pre svega. Hoćeš da promešaš karte, žuta rđo? 4
milfisland Posted Saturday at 06:09 Posted Saturday at 06:09 Splačina je manje od mjesec i po vlast. Pomnožite sve što je uradio od kad je uzjaha sa 40. I to će vam biti otprilike rezultat njegovog drugog mandata. Pa onda treći... Blagoš... 1
Jeremija Posted Saturday at 10:23 Posted Saturday at 10:23 Quote Liesyl Franz, deputy assistant secretary for international cybersecurity at the state department, said the US was concerned by threats perpetrated by some states but only named China and Iran, with no mention of Russia. Franz also did not mention the Russia-based LockBit ransomware group, which the US has previously said is the most prolific ransomware group in the world and has been called out in UN forums in the past. Representatives for US allies in the European Union and the UK focused their remarks on the threat posed by Moscow. A recent memo at the Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (Cisa) set out new priorities for the agency, which is part of the Department of Homeland Security and monitors cyber threats against US critical infrastructure. The new directive set out priorities that included China and protecting local systems. It did not mention Russia. https://www.theguardian.com/us-news/2025/feb/28/trump-russia-hacking-cyber-security
Recommended Posts