Budja Posted November 16 Posted November 16 12 minutes ago, Luther said: Ideologija Donalda Trumpa Branko Milanović "Pre nego što pokušam da odgovorim na ovo pitanje, dopustite da se prvo oslobodim dva, po mom uverenju, potpuno promašena epiteta koja se često vezuju za Trumpa, a kojima se on proglašava za fašistu ili populistu. Ako se reč fašista koristi kao uvreda, to je u redu i slobodni smo da je tako koristimo. To nikome nije naročito važno. Ali korišćenje takvog opisa u racionalnoj raspravi o Trumpovim uverenjima je greška."............................... Milanovic pise o sero sum game kao odlici Trampove politike, ali to je i odlika zeitgeista i podela u americkom drustvu, po Stancevoj koju sam citirao na izbornom topiku. Quote Merkantilizam. Merkantilizam je staro i sveto učenje koje ekonomsku aktivnost, a posebno trgovinu robama i uslugama između država, posmatra kao igru nultog zbira. Zero-Sum Thinking and the Roots of U.S. Political Divides
Lezilebovich Posted November 16 Posted November 16 7 hours ago, vememah said: Muslimani koji su glasali za Trampa u . . https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/muslims-who-voted-for-trump-upset-by-his-pro-israel-cabinet-picks/ Ne znam koliko ti je ovaj izvor merodavan ... 1
3opge Posted November 16 Posted November 16 cemu briga, trump obozava muslimane, skoro kao crnce i Srbe 2
vememah Posted November 16 Posted November 16 (edited) Zapravo je TOI još i skratio vest ili ju je Rojters u međuvremenu dopunio. Na Rojtersovom sajtu sada stoji i ovo: Quote Hassan Abdel Salam, a former professor at the University of Minnesota, Twin Cities and co-founder of the Abandon Harris campaign, which endorsed Green Party candidate Jill Stein, said Trump's staffing plans were not surprising, but had proven even more extreme that he had feared. "It's like he's going on Zionist overdrive," he said. "We were always extremely skeptical ... Obviously we're still waiting to see where the administration will go, but it does look like our community has been played." https://www.reuters.com/world/us/muslims-who-voted-trump-upset-by-his-pro-israel-cabinet-picks-2024-11-15/ Edited November 16 by vememah 2
Lezilebovich Posted November 16 Posted November 16 Da je samo bilo znakova koji bi na to ukazali ranije :( 2 1
zorglub Posted November 16 Posted November 16 36 minutes ago, vememah said: Rojters? Što, kao da je Rojters sveta krava kojoj se nikada ne zbzmzbmz... pogreši čovek. 1
Sammael Posted November 16 Posted November 16 RFK je svakako težak i opasan ludak, ali ajde da ne citiramo NY Post koji je američka verzija Kurira.
vememah Posted November 16 Posted November 16 Naravno da je relevantna vest da se Merdoku ne sviđa izbor Kenedija. 2
Budja Posted November 17 Posted November 17 2 hours ago, vememah said: Naravno da je relevantna vest da se Merdoku ne sviđa izbor Kenedija. Da li to znaci da treba da navijamo za RFK-a? Malo sam sad zbunjen.
Frank Pembleton Posted November 17 Posted November 17 7 hours ago, Budja said: Da li to znaci da treba da navijamo za RFK-a? Malo sam sad zbunjen. I za jedne i za druge. I obrnuto. Evo stavio je ovu omladinku za glasnogovornika. 🍿🍿🍿 3
Sammael Posted November 17 Posted November 17 10 minutes ago, Frank Pembleton said: I za jedne i za druge. I obrnuto. Evo stavio je ovu omladinku za glasnogovornika. 🍿🍿🍿 Da li se samo meni čini da omladinka donekle liči na Ivanku? 2
Anduril Posted November 17 Posted November 17 Izbor ovih ljudi je zapravo priprema Trampa da se obracuna sa republikancima u Senatu koji jos nisu na njegovoj strani. Bice ovde jos svasta. 3
Recommended Posts