Jump to content
IGNORED

Trump - drugi dio

Peter Fan

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vememah

242

• Roger Sanchez

98

• Weenie Pooh

94

• Mel

83

Posted

Ono, kad 1 Kremlj sačeka da odprdiš svoje pa onda kaže svima da lažeš ko Vučić

Posted

Tramp je ucinio vise za kanadsko nacionalno jedinstvo nego sve federalne vlade u poslednjih 30+ godina zajedno:

https://www.theglobeandmail.com/politics/article-former-pms-urge-canadians-to-show-national-pride-on-flag-day-in-the/

Canada’s five living former prime ministers have united to salute Canadian patriotism, prompted by the recent “threats and insults” of U.S. President Donald Trump.

The prime ministers. whose terms in office span 1979 to 2015, are also asking Canadians to fly the country’s flag with pride on Feb. 15, which is Flag Day and the 60th anniversary of the red-and-white maple leaf flag. Then-prime minister Jean Chrétien declared Feb. 15 as Flag Day in 1996.

”In the face of threats and insults from Donald Trump, Canadians have come together to express their love for our country and their determination to defend Canada’s values and our independence,” the five former leaders wrote in a statement.

“As former prime ministers of Canada, we applaud this national spirit. And we call on our fellow Canadians to show the flag as never before.”

The statement was signed by Progressive Conservatives Joe Clark and Kim Campbell; Mr. Chrétien and fellow Liberal Paul Martin; and Stephen Harper, who led the Conservative Party created in 2003 by the merger of the PCs and the Canadian Alliance.

U drugim vestima:

Donald Trump threatened Canadian cars with up to 100% tariffs. In an interview with Fox News on Monday, the U.S. president said Canada “stole” the automobile industry from the U.S. Canadian auto executives said tariffs would lead to continent-wide production and job losses. Amid the flurry of tariff threats, Federal Finance Minister Dominic LeBlanc flew to Washington to meet Howard Lutnick, Trump’s pick to run the U.S. Commerce Department. Ontario premier Doug Ford, Saskatchewan’s Scott Moe and Alberta’s Danielle Smith are also travelling to Washington to lobby U.S. lawmakers and industry players.

• Haha 3
Posted

Nećemo više da budemo svjetski policajac, sad ćemo da budemo svjetski kriminalac 🤣

• +1 1
Posted

To je kao Harvey Keitel, u istoj godini snimi Bad Detective i Reservoir Dogs, a razlike u ulogama drastične :fantom:

Posted

A dobro stvarno ko bi se sad bavio i pamtio sve te teorije međunarodnih odnosa i to međunarodno javno pravo, ovako kažeš "zato što mi se može" i tjeraj. Donekle. 

Posted

Pa da, dečija iskrenost je retko viđena pojava u međunarodnim odnosima. Sad, to što je dete kreten siledžija nije baš sjajno, ali bar te pritom ne laže u lice.

Ja od 2016. na ovamo govorim da je Trampara pravi čovek na pravom mestu; ko god je pisao scenario, savršeno ga je koncipirao.

Još kad bi predsedničkim dekretom naredio da Elona vežu konj'ma o repove, uf, lično bih ga uklesavao na Mount Rushmore.

• Haha 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
On 11. 2. 2025. at 12:28, Shan Jan said:

Ovo je verovatno pobednik medju najludjim stvarima koje je do sada uradio :ziga:

On je samo konstatovao sadašnje stanje i  to uradio otvoreno. Zlatno doba primene FCPA je bilo od 2010. do 2015. godine (iako je u pitanju zakon iz 1977. godine), posle 2020. godine su DOJ i SEC slabo radili na njegovom enforcementu, da bi to skoro zamrlo u poslednjih godinu-dve. Sa druge strane, druge zemlje takođe imaju na papiru odredbe koje kažnjavaju korupciju koja je učinjena u inostranstvu, ali te odredbe ne primenjuju nikada. Tu je Nemačka zlatni primer takve dvoličnosti.

• Hvala 2
Posted
On 11. 2. 2025. at 19:17, napadaj said:

Mislim da ti likovi uopšte nisu svesni postojanja ostatka sveta i njegovog značaja, odnosno da i jesu svesni, ali da ga potpuno zanemaruju. Nešto slično tome što se kod nas i dalje neverovatno učestalo koristi "Rumun" kao pogrdan termin, iako su ti Rumuni otišli dva veka ispred nas.

America Great i to je to, ne vide dalje od toga i svi mi ostali smo za njih čobani budale, slično kao što su Rimljani smatrali sve ostale narode varvarima.

Ja mislim da gro tih likova u Americi misli da ljudi po Evropi i ostalim saveznicama žive vrlo lagodno na američki račun, jer Amerika plaća za njihov wellbeing i finansira njihovu odbranu. Nešto u stilu, ja radim 2500+sati godišnje kao rob bez zdravstvenog i penzijskog, živim u prikolici na parkingu ili plaćam 5k dolara rentu, a moj sin krvavi gaće u marincima u nekoj Nemačkoj ili Južnoj Koreji, dok za to vreme Evropljani lade jaja, imaju 5 nedelja odmora, 13. i 14. plate, dele socijalnu pomoć ko bombone i nemaju nikakvu vojsku jer ih Amerika brani.  Ne kažem da je ta percepcija skroz ispravna, mada nije ni skroz netačna, ali mislim da je imaju mnogi Amerikanci, uključujući i samog Trampa. Otud i podrška populističkim potezima kontra sadašnjeg stanja.

• +1 4
Posted

GjmerxFWMAAvz-F?format=jpg&name=medium 

“It’s been a bloodbath,” one NED staffer said. “We have not been able to meet payroll and pay basic overhead expenses.”

:byecry::byecry::byecry:

YtBzDSD.gif 

Posted
55 minutes ago, Ayatollah said:

Ja mislim da gro tih likova u Americi misli da ljudi po Evropi i ostalim saveznicama žive vrlo lagodno na američki račun, jer Amerika plaća za njihov wellbeing i finansira njihovu odbranu. Nešto u stilu, ja radim 2500+sati godišnje kao rob bez zdravstvenog i penzijskog, živim u prikolici na parkingu ili plaćam 5k dolara rentu, a moj sin krvavi gaće u marincima u nekoj Nemačkoj ili Južnoj Koreji, dok za to vreme Evropljani lade jaja, imaju 5 nedelja odmora, 13. i 14. plate, dele socijalnu pomoć ko bombone i nemaju nikakvu vojsku jer ih Amerika brani.  Ne kažem da je ta percepcija skroz ispravna, mada nije ni skroz netačna, ali mislim da je imaju mnogi Amerikanci, uključujući i samog Trampa. Otud i podrška populističkim potezima kontra sadašnjeg stanja.

Ja bih rekao da je skroz netačna. To je, štaviše, narativ koji im kreiraju i serviraju direktno plaćeni mediji. (Evropljani ne plaćaju za inovacije u medicini pa mora pošten Amerikanac :cry2: )

Za to što se američkim građanima cedi svaki poslednji cent da se napune džepovi tamo nekom Northrop Grumman Pfizer Inc, za to nije kriv lenji Evropljanin ni glupi Korejac. 

Oni to moraju da vide sa svojim gazdama, umesto da kmeče što nas naše gazde nisu dovoljno pritegle. Ko će koga ako ne svoj svoga?

• +1 1
Posted

Pare koje su upumpane u banke i druge entitete za bailout 2008. su uredno sve vraćene sa masnim kamatama, američki taxpayer nije ništa tu izgubio. Ali to zahteva da se čovek informiše malo šire i dublje.

• +1 3
Posted
5 hours ago, James Marshall said:

Nećemo više da budemo svjetski policajac, sad ćemo da budemo svjetski kriminalac 🤣

danas čuh da je rekao da ima pravo na gazu po osnovu američkog autoriteta (ili tako nekako)

da, i da su danci skupii 200K potpisa na peticiji vladi da zatraži da danska kupi kaliforniju.

• +1 1
Posted
10 minutes ago, đorđe geprat said:

danas čuh da je rekao da ima pravo na gazu po osnovu američkog autoriteta (ili tako nekako)

da, i da su danci skupii 200K potpisa na peticiji vladi da zatraži da danska kupi kaliforniju.

bolje havaje... :fantom:

Onda mogu da pošalju francuze da okupiraju, pošto oni ionako tamo negde po pacifiku imaju neke vojske...

• Haha 1
  • Create New...