21 hours ago21 hr ovo sto svinja radi sa Harvardom prevazilazi sve moguce granice.ideja vodilja je da je svako ko se usudi da pomene genocid u Gazi mora biti proglasen antisemitom i ako je moguce proteran u neki od el salvadorskih isntituta za testiranje baterija na jajima.
21 hours ago21 hr Stvar je u tome sto on Harvardu moze samo da pljune pod prozor. Harvard se finansira privatnim donacijama koje mu donose 30-tak puta vise nego to sto Tramp hoce da im sasece od federalne vlade i zato je Harvard za razliku od mnogih drugih univerziteta i institucija u prilici da mu poruci da svoje zahteve zabije tamo gde sunce ne sija. E sad, on moze da lovi pojedinacne studente i predavace da ih proteruje iz zemlje (ako su stranci), pa i da vrsi pritisak na donatore koji ga ne simpatisu politicki ali on bi to svakako radio popustio Harvard ili ne. Poenta je da on ne podnosi da mu se bilo ko ili bilo sta usprotivi i protivureci pa bio to vrhovni sud, medijske kuce, univerziteti, a Harvard odbija da mu se pokloni i jos onako javno mu pokazuju srednji prst.
20 hours ago20 hr Sad samo jos da i svima drugima izrastu muda kao Harvardu i isli bi u dobrom pravcu. Btw, danas negdje citam da je Timothy Snyder napustio USA. Izgleda otisao za Kanadu.
19 hours ago19 hr 1 hour ago, Seabass said:Sad samo jos da i svima drugima izrastu muda kao Harvardu i isli bi u dobrom pravcu.Jbg svakom su muda u skladu sa finansijskom situacijom. Oni koji zavise od dobre volje federalne vlasti nisu u poziciji da se preterano gicaju.
18 hours ago18 hr 13 minutes ago, Radoye said:Jbg svakom su muda u skladu sa finansijskom situacijom. Oni koji zavise od dobre volje federalne vlasti nisu u poziciji da se preterano gicaju.Kapiram to, ali dokle ce trpiti? "Home of the brave, land of the free" my arse.Nemam pojma, cijela situacija je nadrealna jos od 2016, a ovaj part deux je jos ludje nego ranije sto je bilo. Unhinged. Ja se nadam nekom ozbiljnijem otporu u samoj USA, do sad sve je tanko.Ja sam fan Carneya, nadam se da dobija lanslide na izborima. On je pametan covjek i ne boji se narandzastog bandita. Za razliku od naseg premijera koji jos uvijek ne zna kom stadu ce prici. Nije da mu je lako, slamka medju vihorove, ali morace uskoro donijeti odluku. Oko 65% biraca hoce blizi odnos sa EU, oko 15% sa Tramparom. Starmer je cesto govorio da je "country first", pa cemo vidjeti. A mozda igra neku igru da drzi budalu u neizvjesnosti dok ne dodje pravi trenutak, ko zna. Za\mene bi bilo porazavajuce da se prikloni ovoj Americi.
17 hours ago17 hr 1 hour ago, Seabass said:Kapiram to, ali dokle ce trpiti? "Home of the brave, land of the free" my arse.Jbg, give me convenience or give me death. Kao uostalom svuda na svetu, najvise je onih kojima se mozda ne svidja sta rezim radi i ne slazu se sa retorikom vlasti ali ih to ne udara direktno u dovoljnoj meri da bi se aktivirali. Jer aktivni otpor sa sobom nosi i rizike a cuti dobro je moze biti i gore je dzoker u svacijem rukavu. Uostalom i kad su se otcepljivali hiljadusedamstoineke mozda je jedno 20% ustalo u pobunu a nesto manje od toga aktivno branilo legitimnu vlast. Ostali su cutali i gledali svoja posla.Tako bi bilo i ovaj put, bude li kakvog ustanka - a licno ne verujem da ce ga biti...
4 hours ago4 hr 2 hours ago, vememah said:Kaže Vitkof usred Pariza da Jelisejska palata liči na Trampovu.
3 hours ago3 hr Mene najvise brine njegova sn45 minutes ago, vememah said:Free market će to rešiti ... a i bice vise posla za farmaceute i medicinare