Yesterday at 11:111 day Just now, bios said:Američka nacija nije isto što i nacija u kontekstu Evrope. Ako će par miliona militantnih maga ludaka da pokrene neki novi nacizam u zemlji od 350 miliona veoma diversifikovanih stanovnika onda jbg. Ali da smo u velikom problemu, to stoji.Bukele mu dođe kao nekakav sabkontraktor koji drži gulag u kojem nestaju ljudi bez procesa. Tako su to ovi manijaci zamislili.Evo ti šta kaže Džej Di, citat sa Tvitera pre par strana kad su ga pitali za onog jadnog čoveka što je deportovan zbog administrativne greške.Ma znam, moje pitanje je bilo retoricko-ironicno na neciju observaciju da nije isto kao i Njemacka '37. Nestaju ljudi bestraga nakon sto ih skupe ili na ulici ili kod kuce, bilo gdje. Zavrse u, nemojmo se zajebavati, logoru u drzavi u kojoj nemaju nikakvih prava.
Yesterday at 11:261 day 16 minutes ago, Seabass said:Lol, poveci skandal.Kao da ih boli kurac za skandal bilo koje velicine, od 2016 nista drugo se i ne desava osim skandala i to po nekoliko na dan.Svakako da ih zabole, ali će da bude spinovanja i neprijatnih pitanja oko “DOGE”, “America First” i sličnih gluposti.
Yesterday at 11:441 day 16 minutes ago, dragance said:Svakako da ih zabole, ali će da bude spinovanja i neprijatnih pitanja oko “DOGE”, “America First” i sličnih gluposti.Da, posramice se.
Yesterday at 11:541 day Neće javno svakako, ali će polako postati sve teže članovima kongresa i senata iz tesnih izbornih jedinica da opravdaju kresanje budžeta za SS i Medicaid.
Yesterday at 12:101 day 16 minutes ago, dragance said:Neće javno svakako, ali će polako postati sve teže članovima kongresa i senata iz tesnih izbornih jedinica da opravdaju kresanje budžeta za SS i Medicaid.Kome da opravdaju? Gde ti živiš? Ako izdrže još godinu i po dana, pa Tramp igubi oba doma Kongresa, možda se izvuku i izbore za nešto bolje 2028.https://mstdn.party/@elfunrokr/114348749488794414
Yesterday at 12:151 day Midterms su sledeće godine. Pogledaj malo kako se nekima već tresu gaće. Za administraciju je to nebitno, ali ako izgube i kongres, počinje još veći cirkus.
Yesterday at 14:381 day Izbori su do sad bili zdravo za gotovo, nisu vise. Trampara reko ako ga izglasaju da nece vise morat glasat. Ne bi me cudilo da izboksa nesto da ne dodje do izbora, nista vise tamo nije garantovano.
Yesterday at 16:191 day 5 hours ago, Moonwalker said:Pa naravno kad je iz slicnog propagandnog sinjela ide. Identicna matrica. To je u Srbiji pocela ona ekipa Izraelaca sto je radila sa Saperom jos za Tadica, pa se preselilo kod ovoga sad. Pre oko deset godina jureci za nekim knjigama naletim na Scribdu na pismo preporuke od Sapera i njegove agencije koju je jedan od njih (pominje se u onom Krikovom dokumentu) aploudovao sam. Istovremeno agencijske vesti kako su radili na kampanji za izbore 2016, imenom i prezimenom. I sve postane jasno.A ovde su ovom americkom retardu tepali dok se na drugim temama zalilo na slicnog. Lik je najobicnija protuva ceo zivot ko ih zna iz devedesetih okruzena protuvama, ali ce kao da povlaci drzavnicke poteze.I meni vise lici na to. Nema u njemu te vrste nemacke fokusiranosti kad se necega dohvate.Bezveze mi je smejanje i potcenjivanje latinoamerickih diktatura kao parodija i karikatura.Pinoce je bio sasvim nemacki fokusiran, a Videla i co. su takodje fino sprovodili neke bolene ideje.O sadizmu i uzivanju u ubijanju i genocidu gvatemalske hunte osamdesetih takodje se nema sta dodati.SA druge strane, mozemo ne o diktaturama, nego o teroristima kao Abigail Guzman i Sendero Luminoso.Samo neki od primera. Nivo nasilja je bio ogroman, a sada se ritualno prenosi kroz ove narko-kartele.
Yesterday at 16:371 day 1 minute ago, Budja said:Bezveze mi je smejanje i potcenjivanje latinoamerickih diktatura kao parodija i karikatura.Pinoce je bio sasvim nemacki fokusiran, a Videla i co. su takodje fino sprovodili neke bolene ideje.O sadizmu i uzivanju u ubijanju i genocidu gvatemalske hunte osamdesetih takodje se nema sta dodati.Ne potecenjujem uopste sadizam latinoamerickih diktatura uz komponentu rasizma. Vise sam mislila na industrijsku skalu koju su nemacki nacisti postigli u II svetskom ratu.Kao sto ovo u SAD ima temelje i u njihovoj istoriji, tako i taj sadizam o kome pises verovatno ima temelje i u specificnoj kolonijalnoj istoriji Juzne Amerike.Secam se da sam pre nekoliko godina na nekom internacionalnom festivalu (filmovi iz raznih kinematografija izvan ovih velih) odgledla ovaj film o Pinoceovom rezimu.The pearl button Edited yesterday at 16:391 day by Moonwalker
Yesterday at 17:061 day 5 hours ago, bios said:Američka nacija nije isto što i nacija u kontekstu Evrope. Ako će par miliona militantnih maga ludaka da pokrene neki novi nacizam u zemlji od 350 miliona veoma diversifikovanih stanovnika onda jbg. Ali da smo u velikom problemu, to stoji.Za te sto bi pokretali novi nacizam u USA pravi Amerikanci su samo belci anglosaksonskog porekla i protestantskog religioznog usmerenja. To je arijevska visa rasa koja je stvorila drzavu i kojoj ona po pravu pripada a na cijoj grbaci parazitiraju raznorazni nepozeljni. U svojoj borbi protiv crnacko-cionisticko-muslimansko-komunisticko-pederske zavere oni ce tolerisati odredjene ~skoro bele~ grupacije poput npr. irskih katolika, Italijana, Slovena i tome slicno ali to samo dok stvar ne bude resena a onda ce i njih da stave na svoje mesto. Katolicima ne veruju jer se ovi pokoravaju laznom kralju iz Vatikana i ne smatraju ih za hriscane. Pravoslavci su idolopoklonici ekskomunicirani iz hriscanstva jos u srednjem veku. Jevreje ovom prilikom nece tamaniti nego ce ih sve poslati u Izrael jer veruju da Isusov povratak moze da usledi samo nakon sto Badgad postane jevrejski grad te stoga zdusno podrzavaju ekspanzionisticku politiku Izraela iako zapravo veruju da je Adolf imao pravu ideju sta i kako s njima. Sve ostalo treba u lance da beru pamuk jer za bolje svakako nisu.
23 hours ago23 hr Tramp naredio da se od sada zvanična stranica o Kovidu, covid.gov pogasi i preusmeri na stranicu sa nazivom "Lab Leak: The True Origins of COVID-19".
22 hours ago22 hr 1 hour ago, Radoye said:Za te sto bi pokretali novi nacizam u USA pravi Amerikanci su samo belci anglosaksonskog porekla i protestantskog religioznog usmerenja. To je arijevska visa rasa koja je stvorila drzavu i kojoj ona po pravu pripada a na cijoj grbaci parazitiraju raznorazni nepozeljni. U svojoj borbi protiv crnacko-cionisticko-muslimansko-komunisticko-pederske zavere oni ce tolerisati odredjene ~skoro bele~ grupacije poput npr. irskih katolika, Italijana, Slovena i tome slicno ali to samo dok stvar ne bude resena a onda ce i njih da stave na svoje mesto. Katolicima ne veruju jer se ovi pokoravaju laznom kralju iz Vatikana i ne smatraju ih za hriscane. Pravoslavci su idolopoklonici ekskomunicirani iz hriscanstva jos u srednjem veku. Jevreje ovom prilikom nece tamaniti nego ce ih sve poslati u Izrael jer veruju da Isusov povratak moze da usledi samo nakon sto Badgad postane jevrejski grad te stoga zdusno podrzavaju ekspanzionisticku politiku Izraela iako zapravo veruju da je Adolf imao pravu ideju sta i kako s njima. Sve ostalo treba u lance da beru pamuk jer za bolje svakako nisu.Slazem se. Jasno mi je šta rade i zašto to rade. Problem koji ne vide je da čak i ako sprovedu program koji su zamislil sve će slavno da im se raspadne usled kulturne revolucije koju upravo ubrzano sprovode. Inače, Amerika je zemlja koja se najviše promenila od razvijenih zemalja u poslednjih pola veka. I to je dodatni razlog što ovoliko pizde i što su proglasili state of emerglency.
22 hours ago22 hr Idemo samo jako, ko jebe First Amendment.The EconomistDonald Trump wants to deport foreign students merely for...He says his power over immigration overrides the First Amendment Edited 22 hours ago22 hr by Budja