Jump to content

Trump - drugi dio

Featured Replies

• Author
2 hours ago, Ivo Petović said:

Meni viza traje do 2029.g. Hteo sam do tada da overim Chicago i New Orleans, gde nisam bio...ali no way Jose dok je fasov tamo.

Bas sad bi i trebao.

Em je EUR pojacao za oko 10%, em nema guzvi.

qXIYGJ6.png

A TEU (twenty-foot equivalent unit) is a measure of volume in units of twenty-foot long containers. For example, large container ships are able to transport more than 18,000 TEU (a few can even carry more than 21,000 TEU). 

https://www.flexport.com/glossary/twenty-foot-equivalent-unit/

CNBC
No image preview

Trade war fallout: Cancellations of Chinese freight ships...

Canceled freight vessel sailings from China are up and will ripple through the supply chain as the trade war impact on the global economy intensifies.

Edited by vememah

3 hours ago, Peter Fan said:

Bas sad bi i trebao.

Em je EUR pojacao za oko 10%, em nema guzvi.

Nema šanse. Ne treba mi odlazak u Nemačku 1937.g. samo da kažem da sam bio. Znam da ti i dalje misliš da je to preterivanje, ali šta da ti kažem, nemoj samo da se iznenadiš neprijatno u nekom bliskom budućem trenutku. Nadam se da imaš čvrsto američko državljanstvo i da si beo ko sir...i da nećeš pisati protiv Trampa i za Palestinu na društvenim mrežama.

btw, veliki je ovo poraz za svakog normalnog čoveka. Znam da u Srbiji svi nemači pojma gledaju USA samo kroz prizmu 90-ih i "a šta su oni nama radili" i ponašanja u post hladnoratovskom svetu, ali USA je bila jedna od retkih država gde je stvarno retko kome bilo bitno odakle si i šta si bio u prethodnom životu (moguće da su Arapi post 2001.g. tu ipak bili mala iznimka). Mnogo opušteniji u tom smislu od zapadne Evrope, istočnu da i ne pominjemo. Čak su i ove konzerve sa kojima sam se susretao po svim meridijanima bili jako pošteni i genuine ljudi. To je iskustvo bukvalno svakog čoveka koji ima neku istoriju sa USA. Pravi melting pot..i to i jeste bila njihova snaga. Uz to i prva prava demokratija.

Sad su rešili da postanu Rusija u svakom smislu, uključujući i rasistički segment. Tako će i proći sa uticajem koji imaju.

Samo zato što su ih ubedili da su besni i da treba da budu besni.

22 minutes ago, Ivo Petović said:

Nema šanse. Ne treba mi odlazak u Nemačku 1937.g. samo da kažem da sam bio. Znam da ti i dalje misliš da je to preterivanje, ali šta da ti kažem, nemoj samo da se iznenadiš neprijatno u nekom bliskom budućem trenutku. Nadam se da imaš čvrsto američko državljanstvo i da si beo ko sir...i da nećeš pisati protiv Trampa i za Palestinu na društvenim mrežama.

btw, veliki je ovo poraz za svakog normalnog čoveka. Znam da u Srbiji svi nemači pojma gledaju USA samo kroz prizmu 90-ih i "a šta su oni nama radili" i ponašanja u post hladnoratovskom svetu, ali USA je bila jedna od retkih država gde je stvarno retko kome bilo bitno odakle si i šta si bio u prethodnom životu (moguće da su Arapi post 2001.g. tu ipak bili mala iznimka). Mnogo opušteniji u tom smislu od zapadne Evrope, istočnu da i ne pominjemo. Čak su i ove konzerve sa kojima sam se susretao po svim meridijanima bili jako pošteni i genuine ljudi. To je iskustvo bukvalno svakog čoveka koji ima neku istoriju sa USA. Pravi melting pot..i to i jeste bila njihova snaga. Uz to i prva prava demokratija.

Sad su rešili da postanu Rusija u svakom smislu, uključujući i rasistički segment. Tako će i proći sa uticajem koji imaju.

Jos uvek ima sanse za sledece, barem je takvo moje skorasnje iskustvo iz par dana iz downtown Cikaga (nisam mnogo mrdao severno ni juzno):

• Zaljubljeni par oji gura invalidska kolica na aerodromu. Cenim da su Iranci, posto nije ni turski ni arapski (sistem eliminacije, ne poznajem dovoljno Farsi na uvo).

• Etiopljani, Arapi i Afroamerikanci u taksijima.

• U svakoj radnji mi se obracaju prvo na spanskom, iako sam u tom trenutku bio sam, bez supruge.

• Iskljucivo Latinoamerikanci kao osoblje po restoranima, ukljucujuci i grcki restoran, uz jednu kelnericu koja je, cenim, po naglasku i izgledu iz Ukrajine/Rusije/Belorusije.

• Iskljucivo Afroamerikanci kao osoblje i Art Institute of Chicago.

• Na povratku, na salteru Copa Airlines, muskarac koji radi check-in nam se obraca na spanskom, iz razgovora shvata da mi je supruga iz Cuence kao i on, i daje upgrade u biznis klasu.

E, sad, ja kao stranac-turista na tri dana to mogu da tumacim kao melting pot ili kao da belci ne mare za low paid service jobs, ili da Afroamerikanci imaju veci pristup laksim poslovimo (muzeji) po DEI kriterijumu. Moja poseta nije bila ni poslovne ni privatne-porodicne prirode da bih imao drugaciju perspektivu.

42 minutes ago, Ivo Petović said:

Sve je bilo lepo i idilično, a onda im je FSB isprao mozak, pa je većina glasala za Trampa.

Kada su kandidati za predsednika SAD postali teško dementan i neuračunjivi egomanijak svakom normalnom je bilo jasno koliko je demokratija u SAD urušena.

Nije Tramp juče doneo zakone koji ogranučavaju građanska prava I daju veća prava "službama". Nije Tramp slobodu medija vratio 100 godina unazad.

Skoro sve što čini demokratiju je bilo na daleko višem nivou pre pola veka, nego pre pola gidine. Jedini izuzetak su prava LGBT osoba. Sad su aktuelna i prava transrodnih sportiskinja. Zašto bi se ljudi opterećivalu što je pravi na privatnost manje nego u DDR-u i što je novinarstvo urušeno? Neće valjda neko to da zliupotrebi!

Edited by duma

• Popular Post

ovo je moglo i na glupana, ali nešto se ne sećam da smo stavljali inostrane morone
beef.jpg

A svinje i alkohol mogu prodavati muslimanskim zemljama, ima Kina da vidi svog boga...

It baffles the mind...

Mozda je sve ovo neki comedy show?

e595sQJ.jpg

Ja mislim da jesu ignorantni, ali toliko neobrazovani svi bas i ne, delom lupetaju namerno i takticki da odvlace paznju od drugih stvari. Imitiraju reakciju nedovoljno obrazovanih, a bahatih da bi sacuvali podrsku u tom sloju.

Edited by Moonwalker

1 hour ago, aram said:

ovo je moglo i na glupana, ali nešto se ne sećam da smo stavljali inostrane morone
beef.jpg

Ovo je šala komika, koncept.

Edited by vememah