Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

Just now, Dsnake said:

Pa iz te mrznje prvo optuzba zavoda za zastitu a onda strucnjaka. Neverovatno koliko to objasnjava. Kad se setim kako su jednom "sredili" klupu na keju tako sto su beton ofarbali u belo.

Sigurno ih je Zavod drkao za vreme rekonstrukcije, verovatno su ih upozoravali da je zgrada pod zaštitom i slično, pa iskoristili priliku da im vrate.

• +1 2
1 minute ago, bejzbolka said:

Varvari.

Ovo je probran skup primitivaca bez morala a najcesce i bez ikakvog obrazovanja. Prosto najnizi socijalno moralni sloj koji je uzjahao. Ovakve jos nismo imali a imali smo vala svasta u ovoj Srbiji.

• +1 2

Kada sam prvi put bio u Egiptu, vodič nam je objašnjavao da su piramide bile skroz glatke, ali je stanovništvo koje se kasnije naselilo na taj prostor skidalo materijal sa njih da bi ga koristili u izgradnji svojih kuća, zato su danas onako iščukane sa svih strana.

Sve ovo sa rekonstrukcijom me podsetilo na tu anegdotu.

• +1 1
4 hours ago, Filozof manijak said:

potrebno je samo da ljudi prestanu da se plaše, na tome on zasniva svoju vlast, potkupljivanju i zastrašivanju. kad ljudi shvate da je on samo plačipičkasta sasrana bulja od čoveka, leteće samo tako.

Ovaj narod pre svega treba da izleči ovaj hronični bol u kurcu (da izvineš) za sve što se dešava oko njega.

A da se plaši nema čega, one Vesićeve suze tačno pokazuju kako bi se ponašali da jedno veče dodju po njih™ To bi i rodjenu majku izdalo.

• +1 8
4 hours ago, Filozof manijak said:

Odleteće taj lakše nego što se misli, zato što je pičketina na kub, i to njegovi robovi i te kako dobro znaju, urušiće se kao kula od karata kad budu osetili da će svi najebati zbog njega. 

Još ako pročita ovo predskazanje... 

It Is Written Book GIF by Pudgy Penguins

1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said:

jel zna neko zasto se angazuje neko ko je geolog po struci, na projektu renoviranja?

1 hour ago, duda said:

Pa on je nadzirao samo nešto oko izmene kamena na fasadi koliko sam shvatila.

Zato nekad zvuči malo nemušto i nedorečeno (nejasno) kad priča o konstrukciji.

On je moralan čovek koji je hteo da izađe u javnost nakon one laži da se na nadstrešnici nije radilo i da ih demantuje.

On i ne nastupa kao stručnjak za konstrukciju.

A zašto se takvi ne jave, e to je pravo pitanje. 

Potvrđujem, odgledao sam ceo intervju.

Rekao je da nije stručan za statiku, da je bio konsultant za "kamen", da su (mermerne) ploče krenule da padaju jer je žica koja ih drži korodirala, a to se desilo jer je voda išla svuda. Da se peo na krov gde je video skupljenu vodu pošto su oluci bili zapušeni itd. Ali je dokumentovao radove dok je bio tamo.

• +1 2

@Filozof manijak

Bratori, ja ti želim svu sreću u borbi.

Ako misliš da će moj benevolentni komentar da ugrozi uspeh tvoje ili bilo čije borbe, molim moderaciju da ga obriše.

Doduše moj komentar tvoje političke naivnosti ne iskače iz domena diskusionog foruma, ali ni to nije problem. Veliki smo ljudi, svako bira u šta veruje.

• Hvala 1
4 hours ago, duma said:

Pre nekog vremena kuka mi neki čovek što su komunjare srušile staru kafanu i na njenom mestu napravile zgradu. U celoj priči je neobično što se nije desila pre pedeset, nego pre pet godina. Dakle, njemu 2020. ruše komunjare. Po tebi su i Sloba i brkati majori bili četnici.:D

Ne razvodnjavaj, znas dobro na sta mislim. A mislim na toksicni nacionalizam, konzervativizam i desnicarenje koje sjebava drzavu sa jedne i pravi kastu besramno bogatih sa druge strane u svega par godina.

Nacin vladanja nije samo kleptokratski, prosto je mafijaski uz nacionalisticku ideologiju, zastrasivanje, razvaljivanje zdravog razuma - sto oni umiveni Zuti pre ovih svakako nisu radili, uz svu kradju.

Dakle Musolinijev model vladavine, od pocetka do kraja, samo na srpski nacin.

A biti cetnik, nacionalista, konzervativac, putinodupeljubac, to je mentalitet. Pazi ovo:

FB_IMG_1730766469689.jpg

Edited by Caligula
2 hours ago, 3opge said:

konacno jedna prava osoba na pravom mestu, mislim na ovu doktorku, direktorku

Nadam se da si ironičan.

Doktorka Turkulov je bila na nosilac liste SNS na gradskim izborima u Novom Sadu, koji su bili 02.06. ove godine.

Ranije je javnosti bila poznata najviše po tome što je u doba pandemije kao direktorka bolnice oformila VIP Covid odjeljenje (za funkcionere stranke, njima bliske ljude i biznismene). Nakon vrlo negativnih reakcija u javnosti, Mirović (tadašnji pokrajinski premijer) ju je smjenio. Vučević ju je kasnije vratio na tu funkciju, a zatim stavio i na čelo liste SNS. Čak se pominjala mogućnost da ona bude nova gradonačelnica Novog Sada.

S druge strane, Mirović je smijenjen, a proces uklanjanja njegovih ljudi sa svih funkcija u gradu i pokrajini se privodi kraju...

• +1 1
  • Hvala 2
  • Tužno 1

Evo sta kaze Profesor emeritus Folic Radomir o ovom slucaju.

Pomenuo je inzenjera Danijela Dasica, pa evo i njegove analize.

To sto pricaju da nadstresica nije bila rekonstruisana je totalni kretenizam. Time pokazuju da zapravo nemaju pojma kakva je njena ulog u statickom sistemu ove konstrukcije. Tovarenjem onog stakla dodatno su je ravnomerno opteretili po celoj duzini otuda i istovremeno pucanje svih sajli. 

Negde videh da to zapravo nisu ni bile sajle nego armaturne sipke precnika 20mm provucene kroz metalne cevi i zalivene betonom. Popustila je upravo ta sipka ciji poprecni presek nije mogao da nosi dodatno opterecenje, polako se istezala, tanjila i pukla.

9916WiF.jpeg

Da je umesto nje bila prava sajla mozda bi lom bio drugaciji, bila bi iscupana cela zona oko ankera u krovu i verovatno se ne bi ovako istovremeno sve raspalo.

• +1 1
  • Hvala 1
24 minutes ago, colonelo said:

Nadam se da si ironičan.

Doktorka Turkulov je bila na nosilac liste SNS na gradskim izborima u Novom Sadu, koji su bili 02.06. ove godine.

Ranije je javnosti bila poznata najviše po tome što je u doba pandemije kao direktorka bolnice oformila VIP Covid odjeljenje (za funkcionere stranke, njima bliske ljude i biznismene). Nakon vrlo negativnih reakcija u javnosti, Mirović (tadašnji pokrajinski premijer) ju je smjenio. Vučević ju je kasnije vratio na tu funkciju, a zatim stavio i na čelo liste SNS. Čak se pominjala mogućnost da ona bude nova gradonačelnica Novog Sada.

S druge strane, Mirović je smijenjen, a proces uklanjanja njegovih ljudi sa svih funkcija u gradu i pokrajini se privodi kraju...

brate ne znam ja tu istoriju. govorim na osnovu ovoga sto sam cuo u klipu, deluje mi kao odlucna i sposobna