morgana Posted Tuesday at 12:32 Share Posted Tuesday at 12:32 krajnje nebitno spram ljudskih zivota ali ako im se ne jebe mater, taj ce spin o farkasevom projektu koristiti da ubuduce ruse sta god hoce 9 Link to comment
bejzbolka Posted Tuesday at 12:36 Share Posted Tuesday at 12:36 11 minutes ago, Filozof manijak said: Ma kakva je to plasirana nebuloza da projekta nema? To je notorna laž. Još je veći zločin ako su rekonstruisali stanicu bez uvida u originalni projekat. Pa moj drug koji je završio arhitekturu na FTN-u mi je rekao da se Farkašov projekat stanice i same nadstrešnice proučavalo na fakultetu kao primer (parafraziram) "novog i do tada neviđenog rešenja viseće nadstrešnice". Kome oni plasiraju ove gluposti koje se mogu proveriti za par minuta? Quote Što se same stabilnosti zgrade posle pada nadstrešnice tiče, Đajić kaže da to svakako treba proveriti, naročito posle izjava nekih arhitekata o tome šta je bila njena funkcija. "Jer ona očigledno nije imala funkciju da zaštiti ljude od kiše, jer je bila prozirna, ona je samo imala te okvire i vazdušne prostore koje su oni kasnije opteretili metalom i staklom. Zato treba uzeti projekte gospodina Farkaša pa videti zašto je on pravio takvu nadstrešnicu - da li je pravio samo iz estetike ili je pravio zbog funkcionalnosti. Da je ona ostala takva kakva jeste, ja sam siguran da nikad ne bi pala - to je činjenica", naglašava Đajić. Izvor: https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/392358/Velika-analiza-021rs-Gde-je-upotrebna-dozvola-za-Zeleznicku-stanicu-i-sta-pise-u-dokumentaciji.html Ovo je čovek koji je učestvovao u rekonstrukciji. Koliko ja shvatam iz ove izjave oni će sada da uzmu projekat, pa da vide što je pisac hteo da kaže. Možda grešim. 1 Link to comment
harper lee Posted Tuesday at 12:43 Share Posted Tuesday at 12:43 16 minutes ago, Filozof manijak said: Ma kakva je to plasirana nebuloza da projekta nema? To je notorna laž. Još je veći zločin ako su rekonstruisali stanicu bez uvida u originalni projekat. Pa moj drug koji je završio arhitekturu na FTN-u mi je rekao da se Farkašov projekat stanice i same nadstrešnice proučavalo na fakultetu kao primer (parafraziram) "novog i do tada neviđenog rešenja viseće nadstrešnice". Kome oni plasiraju ove gluposti koje se mogu proveriti za par minuta? Naravno da projekat postoji, samo ne postoji za njih. Toliko je sranja da ljudi zaboravljaju, isto su pricali kad je renoviran "Pionir" pa im je Bakic koji je projektovao tu halu odgovorio da je dovoljno da svrate kuci do njega ako hoce da imaju uvid u projekat. Naprdnjaci su u fazonu da nece tamo neki projekti da stoje na putu njihovoj potrebi da nas obeznane gradjevinskim lepotama kojima nas zasipaju i usput malo i zarade. 2 Link to comment
Nikodije Posted Tuesday at 12:50 Share Posted Tuesday at 12:50 5 minutes ago, harper lee said: Naravno da projekat postoji, samo ne postoji za njih. Toliko je sranja da ljudi zaboravljaju, isto su pricali kad je renoviran "Pionir" pa im je Bakic koji je projektovao tu halu odgovorio da je dovoljno da svrate kuci do njega ako hoce da imaju uvid u projekat. Naprdnjaci su u fazonu da nece tamo neki projekti da stoje na putu njihovoj potrebi da nas obeznane gradjevinskim lepotama kojima nas zasipaju i usput malo i zarade. Srećom u Pioniru su odustali od izgradnje nekih galerija iza koševa koje su prvobitno planirali, tu je razum prevladao nekako. 2 Link to comment
MeanM@ Posted Tuesday at 12:51 Share Posted Tuesday at 12:51 Video sam jutros par isecaka iz dokumentacije i komentare revizione komisije. Situacija je bas jebena, a klupko se odmotava. Neki ljudi koji vaze za autoritete na polju konstrukterstva su ukljuceni, i komentarisao se samo deo koji se rekonstruise. Zamenjena je osnovna fasada. Staklo sa podkonstrukcijom, horizontalni nosaci koji idu direkt na stubove. Galerija je uradjena, kako smo i pretpostavili, da se osloni na osnovji red stubova i nove celicne stubove unutra. Apsolutno nema veze sa nadstresnicom ni jedno ni drugo gore navedeno. Ovaj pokrivac, stakleni horizontalni dodatni ne nadjoh gde je opisan, pitanje iz koje je faze uopste. Ono sto je najveci problem, bar meni licno, gde je elaborat koji utvrdjuje postojece stanje. Ako postoji, nije smeo nikako biti ignorisan. A ne verujem da bi bio ignorisan, pogotovo ako opisuje lose stanje anker blokova. Ako ih ne opisuje, ozbiljnu krivicu snosi potpisnik tog dokumenta. Sad, da li je to gore osteceno u okviru samog izvodjenja…to bi trebao da zna gradjevinski dnevnik, tj nadzor svojim upisima tamo. Ovako u teoriji deluje lako uraditi tracking odgovornosti, ali ko zna koliko je tu bilo improvizacije. 2 5 Link to comment
MeanM@ Posted Tuesday at 12:54 Share Posted Tuesday at 12:54 20 minutes ago, morgana said: krajnje nebitno spram ljudskih zivota ali ako im se ne jebe mater, taj ce spin o farkasevom projektu koristiti da ubuduce ruse sta god hoce Zlikovci su to. Uopste me ne bi cudilo da naprave takav kontekst i za Sajam i za sve ostalo sto im smeta. Samo sto nisam optimista da moze neko da ih spreci. Za 100-200 godina ce samo knjige prepricavati neki sunovrat vrednosti drustva 20. veka, na pocetku 21., otprilike 3 Link to comment
pt 2.0 Posted Tuesday at 12:56 Share Posted Tuesday at 12:56 Molim vas da obratite pažnju na početak gostovanja ovog čoveka (mada je i sve ostalo bitno jer govori o korupciji). Nakon prvog gostovanja na N1, nepoznata osoba ga zove da hitno dođe na informativni razgovor u Novi Sad. On ne odlazi odmah, izgovara se da mora da poseti majku u Arilju, i po podne ga zove drugi policajac koji se uredno predstavlja i traži da dođe da da izjavu. Đajić kaže: Pa. već ste me zvali. Na to mu policajac kaže: - Ne, nismo vas mi zvali... 2 Link to comment
Sludge Factory Posted Tuesday at 13:11 Share Posted Tuesday at 13:11 2 hours ago, gsb said: Indikativno mi je da je sinoc 2x pomenuo da se ljudi sada plase da potpisuju i da ne zna kako ce EXPO da zavrsi. Sledeca faza je promena zakona da projekte mogu da potpisuju i oni sa stranim licencama, nekom brzopoteznom nostrifikacijom. Decenije ce nam trebati da stvari vratimo u red. Bukvalno. Neka buduca vlast koja zameni ove bljuzge ce morati prvo mesece da potrosi sako na izmene zakona koje su ovi do sad zasrali. Valjda ce za to vreme specijalni sud i tuzilastvo takodje da rade danonocno. 1 Link to comment
3opge Posted Tuesday at 13:16 Share Posted Tuesday at 13:16 10 hours ago, vememah said: Evo i snimka uključenja s izjavom direktorke KCV-a, koja je opisala nažalost vrlo teško stanje povređenih i spomenula to o članovima njihovih porodica (od 1:16): konacno jedna prava osoba na pravom mestu, mislim na ovu doktorku, direktorku Link to comment
Mr.Mxyzptlk Posted Tuesday at 13:24 Share Posted Tuesday at 13:24 jel zna neko zasto se angazuje neko ko je geolog po struci, na projektu renoviranja? 1 Link to comment
Popular Post duda Posted Tuesday at 13:33 Popular Post Share Posted Tuesday at 13:33 4 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said: jel zna neko zasto se angazuje neko ko je geolog po struci, na projektu renoviranja? Pa on je nadzirao samo nešto oko izmene kamena na fasadi koliko sam shvatila. Zato nekad zvuči malo nemušto i nedorečeno (nejasno) kad priča o konstrukciji. On je moralan čovek koji je hteo da izađe u javnost nakon one laži da se na nadstrešnici nije radilo i da ih demantuje. On i ne nastupa kao stručnjak za konstrukciju. A zašto se takvi ne jave, e to je pravo pitanje. 13 Link to comment
bejzbolka Posted Tuesday at 13:34 Share Posted Tuesday at 13:34 7 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said: jel zna neko zasto se angazuje neko ko je geolog po struci, na projektu renoviranja? Kaže da je angažovan kao stručnjak za kamen. Odgledao sam celo gostovanje. Cela rekonstrukcija je fušeraj, što je očekivano. Kaže da je na nekim mestima prirodni kamen (mermer) prefarban belom bojom. To je dovoljno da se shvati koliko je i ostatak radova bio ozbiljan. Link to comment
harper lee Posted Tuesday at 13:42 Share Posted Tuesday at 13:42 4 minutes ago, bejzbolka said: Kaže da je na nekim mestima prirodni kamen (mermer) prefarban belom bojom. To je dovoljno da se shvati koliko je i ostatak radova bio ozbiljan. Ah, kakvo iznenadjenje. Pa, ovde u Beogradu ne postoje dva kvadrata ploca na trotoarima koje nisu morali ponovo da rade jer su zasrali u prvom pokusaju, o zahtevnijim projektima da i ne govorim. Bilo je samo pitanje gde i kada ce ovako nesto da se desi a ne da li ce. Naprdnjaci imaju kolektivni stav mrznje, prezira i ignorisanja prema bilo cemu strucnom, znamo to godinama. 6 Link to comment
Dsnake Posted Tuesday at 13:46 Share Posted Tuesday at 13:46 1 minute ago, harper lee said: Naprdnjaci imaju kolektivni stav mrznje, prezira i ignorisanja prema bilo cemu strucnom, znamo to godinama. Pa iz te mrznje prvo optuzba zavoda za zastitu a onda strucnjaka. Neverovatno koliko to objasnjava. Kad se setim kako su jednom "sredili" klupu na keju tako sto su beton ofarbali u belo. 2 Link to comment
Recommended Posts