Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

21 minutes ago, duda said:

Ta nadstrešnica je bila okačena na štapove -sajle.

Vidi se da je bilo tih štapova relativno mnogo ( na malom rasponu ) a nadstrešnica (iako betonska) i nije neko opterećenje da bi sajle popustile.

Meni nekako liči da je ovo rezultat 50 godina starosti a bez održavanja, jer tu su spojevi slaba mesta, to je mogla rđa da izjede. Prvo popusti krov malo, pa krene voda a dovoljno samo i vlaga, da narušava te spojeve i eto nesreće.

Ovo na prvu lici da su ankeri zatega gore u krovu popustili. Da l osteceni pri rekonstrukciji tog gornjeg krova ili od starosti, pokazace istraga.

Sama zatega i kad popusti to je elastican lom, prethodi mu deformisanje, skripanje materijala, pa je u neku ruku najavljen, daje sansu ljudima da se sklone.Ovo je roknulo trenutno.

Uzasi javasluka uzivo. Sad ce govnar da se javi da optuzi sve zive ucesnike na rekonstrukciji.

• Hvala 4
2 minutes ago, MeanM@ said:

Sad ce govnar da se javi da optuzi sve zive ucesnike na rekonstrukciji.

čovek je toliko i prirodnih i drugih katastrofa lagano rešio i izbegao bilo kakvu odgovornost bilo koga, ovo je pičkin dim za njega.

Edited by garmonbozia
  • +1 6
23 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Ako je ljudski faktor, onda smo stvarno, stvarno na ivici nepoverenja u institucije ovde u Srbiji“, objašnjava Maldini.

blago njemu kad je još uvek na ivici nepoverenja.

jadni ljudi, duša mi se cepa.

• +1 9
2 minutes ago, napadaj said:

Ko god je išao vozom do Novog Sada u poslednje 2-3 godine zna da je na ulazu u stanicu stajala nekakva skela sa mrežom i da su se svi provlačili kroz to da bi izašli ili ušli. Prema tome, i te kako su se bavili tim delom stanice, pa i ako nadstrešnica nije renovirana sad, ili su je sjebali ili je trebalo da je pregledaju i poprave.

To je bilo zbog golubova, da bi kao sprecili da ulecu.. U medjuvremenu su skinuli.

Inace, prosle nedelje kad sam isao jedan od 2 ulaza je bio zatvoren. Ne znam iz kog razloga..

• +1 2
1 minute ago, garmonbozia said:

čovek je toliko i prirodnih i drugih katastrofa lagano rešio i izbegao bilo kakvu odgovornost bilo koga, ovo je pičkin dim za njega.

Ma jasno, al ovo je direkt javasluk njegovih jagnjecih brigada i mimo tendera angazovanih…svih! Projektanata, izvodjaca, revidenata, nadzora…Ako je dotrajalost, morala je biti snimljena i registrovana pri rekonstrukciji. Pre svake rekonstrukcije u obavezi su da urade ocenu postojeceg stanja.
Ovo je sranje tipa onaj most u Italiji pre nekoliko godiba. Novo dostignuce nebrige i propasti drustva.

• +1 7
4 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Kuvam od kad sam video onaj nadzorni snimak. Dajte da se najebemo majke nekome

napisala niz gadosti smećaru koji ima razumevanja za vlast, ali onda sam obrisala to karakter po karakter.

shvatila sam da nepoznatom živom biću skreno želim da bude pod tim ruševinama, pa da tamo kenja o tome da te poslove rade strane kompanije a ne vlast (valjda one i nadzor rade, šta li) i da sam danas postala 1 zver od osobe i dotakla svoje dno.

mislim da ću da se isključim od daljih vesti i društvenih mreža dok se ne saberem.

Edited by pt 2.0
  • +1 2
  • Wub 1
  • Hvala 1
  • Tužno 1

ртс вести "идемо у Нови Сад да чујемо званичнике" нема слике са места дешавања, само ћелава њушка.

сад дачић прича о 80 спасилаца. Осморо извучених тела за сада. 

Edited by Snow
  • Tužno 2
10 minutes ago, napadaj said:

Ko god je išao vozom do Novog Sada u poslednje 2-3 godine zna da je na ulazu u stanicu stajala nekakva skela sa mrežom i da su se svi provlačili kroz to da bi izašli ili ušli. Prema tome, i te kako su se bavili tim delom stanice, pa i ako nadstrešnica nije renovirana sad, ili su je sjebali ili je trebalo da je pregledaju i poprave.

Tako je.

Sve ostalo je samo SNS vađenje. 

14 minutes ago, MeanM@ said:

Ovo na prvu lici da su ankeri zatega gore u krovu popustili. Da l osteceni pri rekonstrukciji tog gornjeg krova ili od starosti, pokazace istraga.

Sama zatega i kad popusti to je elastican lom, prethodi mu deformisanje, skripanje materijala, pa je u neku ruku najavljen, daje sansu ljudima da se sklone.Ovo je roknulo trenutno.

Uzasi javasluka uzivo. Sad ce govnar da se javi da optuzi sve zive ucesnike na rekonstrukciji.

Pa to.

Sad neki građevinski inženjer nešto priča, tipa da je nadstrešnica bila konzola.

Može sve da bude, ali nikako ne izgleda da je tako. Nadstrešnica je bila obešena na krov, tako deluje 1/1. I naravno da je problem verovatno na mestima vešanja. Sad da li gore ili dole, za to treba stručna analiza da se obavi da bi se znalo.

Takođe mi ne leži priča da je poremećena statika objekta, vidi se da je geometrija krova potpuno netaknuta, a nadstrešnica je po svemu sudeći bila obešena na taj krov.