gsb Posted Monday at 14:41 Share Posted Monday at 14:41 Just now, bejzbolka said: Pa trebalo bi, ali me ne bi čudilo da to prođe lagano na sudu bez posledica. Razlog: "Prema mišljenju stručnjaka sa Saobraćajnog fakulteta, nedostatak ovog papira ne utiče na praktičnu upotrebu mosta, te su u prilog tome navodili i primere drugih objekata koji su po nekoliko decenija u funkciji i to bez upotrebne dozvole." Izvor: https://www.blic.rs/vesti/beograd/most-na-adi-ni-posle-sedam-godina-od-otvaranja-jos-nema-upotrebnu-dozvolu Dakle, našao bi se neki "stručnjak sa fakulteta", neki sudski veštak koji bi to u krivičnom postupku relativizovao u fazonu pa eto svi objekti su bez upotrebne dozvole. Pa upotrebna dozvola je i uvedena zbog onog jednog slucaja u 100. To je logicki nekonzitentno: to Sto vecina objekata bez upotrebnu dozvole stoji, znaci upravo to: mozda ima onaj jedan za koji niko tehnicki nista NE garantuje. Jer upotrebna dozvola, koliko ja znam znaci da je pre toga uradjen tehnicki prijem. 2 Link to comment
namenski Posted Monday at 14:44 Share Posted Monday at 14:44 2 hours ago, Caligula said: Tita, Kamalu, Njutna ili Pupina Sve, sve, ali Kamala... 5 2 1 Link to comment
Milošica Posted Monday at 14:49 Share Posted Monday at 14:49 (edited) Vanredna konferencija Gorana Vesića u 18h. Edited Monday at 14:49 by Milošica 1 Link to comment
ultra plasticni Posted Monday at 14:50 Share Posted Monday at 14:50 podnosi ostavku 3 Link to comment
Šumejker-Levi 9 Posted Monday at 14:52 Share Posted Monday at 14:52 13 minutes ago, bejzbolka said: Pa trebalo bi, ali me ne bi čudilo da to prođe lagano na sudu bez posledica. Razlog: "Prema mišljenju stručnjaka sa Saobraćajnog fakulteta, nedostatak ovog papira ne utiče na praktičnu upotrebu mosta, te su u prilog tome navodili i primere drugih objekata koji su po nekoliko decenija u funkciji i to bez upotrebne dozvole." Izvor: https://www.blic.rs/vesti/beograd/most-na-adi-ni-posle-sedam-godina-od-otvaranja-jos-nema-upotrebnu-dozvolu Dakle, našao bi se neki "stručnjak sa fakulteta", neki sudski veštak koji bi to u krivičnom postupku relativizovao u fazonu pa eto svi objekti su bez upotrebne dozvole. Kakvi su još, ako se dogodi 10 ovakvih slučajeva, ćelavi će izaći pred medije i reći "Šta hoćete, ovog meseca su pale samo dve nadstrešnice, prošlog meseca 6, to je dokaz da Vlada predvođena predsednikom Vučićem radi na sanaciji i bezbednosti svih građana, a u cilju približavanja EU". 3 Link to comment
Šumejker-Levi 9 Posted Monday at 14:56 Share Posted Monday at 14:56 14 minutes ago, gsb said: Pa upotrebna dozvola je i uvedena zbog onog jednog slucaja u 100. To je logicki nekonzitentno: to Sto vecina objekata bez upotrebnu dozvole stoji, znaci upravo to: mozda ima onaj jedan za koji niko tehnicki nista NE garantuje. Jer upotrebna dozvola, koliko ja znam znaci da je pre toga uradjen tehnicki prijem. Upravo tako. Jednom u 10.000. slučajeva ispaljeni metak sa svadbe završi u nečijem stanu, pa je opet zvanično zabranjeno. Link to comment
gsb Posted Monday at 15:03 Share Posted Monday at 15:03 (edited) Neki gradjevinski inspektori bi trebalo da procesljaju svoje mailove i dopise i vide koga su upozoravali, da li su izlazili na teren i slicno. Ako nisu, bice verovatno zrtvovani, jer ko su Vesic I Zvaljo da znaju da postoje upotrebne dozvole ako ih sluzbe ne upozore. I nije mi ih uopste zao! Edited Monday at 15:04 by gsb Link to comment
Sammael Posted Monday at 15:04 Share Posted Monday at 15:04 I šta sad da radimo? Ili da ukinemo upotrebne dozvole, pošto očigledno ne služe ničemu, ili da se revidira proces i vidi ZAŠTO treba 8 godina da se ista izda. 4 Link to comment
Popular Post giuseppe Posted Monday at 15:04 Popular Post Share Posted Monday at 15:04 Ovo može biti način... A i BRAVO je poručio da sutra nema šetnji, nego akcija. 11 1 2 Link to comment
Sammael Posted Monday at 15:04 Share Posted Monday at 15:04 Just now, gsb said: Neki gradjevinski inspektori bi trebalo da procesljaju svoje mailove i dopise i vide koga su upozoravali, da li su izlazili na teren i slicno. Ako nisu, bice verovatno zrtvovani, jer ko su Vesic I Zvaljo da znaju da postoje upotrebnu dozvole ako ih sluzbe ne upozore. I nije mi ih uopste zao! Građevinskih inspektora ima smešno malo, tako da i da hoće (a neće) ne mogu da pokriju sve. Link to comment
Eleniko Posted Monday at 15:04 Share Posted Monday at 15:04 11 minutes ago, ultra plasticni said: podnosi ostavku Šta uradi par grafita na SNS ispostavama Zamisli da je sručeno sto kanti crvene farbe u Nemanjinoj /umesto analogije davanja ruže ACAB panduru/ i dvesta na Andrićevom vencu. 5 Link to comment
bejzbolka Posted Monday at 15:07 Share Posted Monday at 15:07 2 minutes ago, Sammael said: I šta sad da radimo? Ili da ukinemo upotrebne dozvole, pošto očigledno ne služe ničemu, ili da se revidira proces i vidi ZAŠTO treba 8 godina da se ista izda. Zato što nije bila urađena zaštita za pešake na jednom delu mosta. 1 Link to comment
bejzbolka Posted Monday at 15:09 Share Posted Monday at 15:09 Evo spodoba Vesić zakazao vanrednu konferenciju. Verovatno je pušten niz vodu. Link to comment
Sammael Posted Monday at 15:09 Share Posted Monday at 15:09 Just now, bejzbolka said: Zato što nije bila urađena zaštita za pešake na jednom delu mosta. Da li postoji insitut parcijalne upotrebne dozvole, tj. da se otvori deo za motorna vozila a ne za pešake (i da taj deo ima fizičke barijere koje sprečavaju njihovo kretanje)? Link to comment
gsb Posted Monday at 15:10 Share Posted Monday at 15:10 4 minutes ago, Sammael said: I šta sad da radimo? Ili da ukinemo upotrebne dozvole, pošto očigledno ne služe ničemu, ili da se revidira proces i vidi ZAŠTO treba 8 godina da se ista izda. Ne! Treba da postujemo upotrebne dozvole! Nema dozvole, nema upotrebne! To ce naterati izvodjace da rade po propisima, detaljno i precizno, a i komisije da budu efikasnije. 2 Link to comment
Recommended Posts