gsb Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 Just now, bejzbolka said: Pa trebalo bi, ali me ne bi čudilo da to prođe lagano na sudu bez posledica. Razlog: "Prema mišljenju stručnjaka sa Saobraćajnog fakulteta, nedostatak ovog papira ne utiče na praktičnu upotrebu mosta, te su u prilog tome navodili i primere drugih objekata koji su po nekoliko decenija u funkciji i to bez upotrebne dozvole." Izvor: https://www.blic.rs/vesti/beograd/most-na-adi-ni-posle-sedam-godina-od-otvaranja-jos-nema-upotrebnu-dozvolu Dakle, našao bi se neki "stručnjak sa fakulteta", neki sudski veštak koji bi to u krivičnom postupku relativizovao u fazonu pa eto svi objekti su bez upotrebne dozvole. Pa upotrebna dozvola je i uvedena zbog onog jednog slucaja u 100. To je logicki nekonzitentno: to Sto vecina objekata bez upotrebnu dozvole stoji, znaci upravo to: mozda ima onaj jedan za koji niko tehnicki nista NE garantuje. Jer upotrebna dozvola, koliko ja znam znaci da je pre toga uradjen tehnicki prijem. 2
namenski Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 2 hours ago, Caligula said: Tita, Kamalu, Njutna ili Pupina Sve, sve, ali Kamala... 5 2 1
Milošica Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 (edited) Vanredna konferencija Gorana Vesića u 18h. Edited November 4, 2024 by Milošica 1
Šumejker-Levi 9 Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 13 minutes ago, bejzbolka said: Pa trebalo bi, ali me ne bi čudilo da to prođe lagano na sudu bez posledica. Razlog: "Prema mišljenju stručnjaka sa Saobraćajnog fakulteta, nedostatak ovog papira ne utiče na praktičnu upotrebu mosta, te su u prilog tome navodili i primere drugih objekata koji su po nekoliko decenija u funkciji i to bez upotrebne dozvole." Izvor: https://www.blic.rs/vesti/beograd/most-na-adi-ni-posle-sedam-godina-od-otvaranja-jos-nema-upotrebnu-dozvolu Dakle, našao bi se neki "stručnjak sa fakulteta", neki sudski veštak koji bi to u krivičnom postupku relativizovao u fazonu pa eto svi objekti su bez upotrebne dozvole. Kakvi su još, ako se dogodi 10 ovakvih slučajeva, ćelavi će izaći pred medije i reći "Šta hoćete, ovog meseca su pale samo dve nadstrešnice, prošlog meseca 6, to je dokaz da Vlada predvođena predsednikom Vučićem radi na sanaciji i bezbednosti svih građana, a u cilju približavanja EU". 3
Šumejker-Levi 9 Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 14 minutes ago, gsb said: Pa upotrebna dozvola je i uvedena zbog onog jednog slucaja u 100. To je logicki nekonzitentno: to Sto vecina objekata bez upotrebnu dozvole stoji, znaci upravo to: mozda ima onaj jedan za koji niko tehnicki nista NE garantuje. Jer upotrebna dozvola, koliko ja znam znaci da je pre toga uradjen tehnicki prijem. Upravo tako. Jednom u 10.000. slučajeva ispaljeni metak sa svadbe završi u nečijem stanu, pa je opet zvanično zabranjeno.
gsb Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 (edited) Neki gradjevinski inspektori bi trebalo da procesljaju svoje mailove i dopise i vide koga su upozoravali, da li su izlazili na teren i slicno. Ako nisu, bice verovatno zrtvovani, jer ko su Vesic I Zvaljo da znaju da postoje upotrebne dozvole ako ih sluzbe ne upozore. I nije mi ih uopste zao! Edited November 4, 2024 by gsb
Sammael Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 I šta sad da radimo? Ili da ukinemo upotrebne dozvole, pošto očigledno ne služe ničemu, ili da se revidira proces i vidi ZAŠTO treba 8 godina da se ista izda. 4
Popular Post giuseppe Posted November 4, 2024 Popular Post Posted November 4, 2024 Ovo može biti način... A i BRAVO je poručio da sutra nema šetnji, nego akcija. 11 1 2
Sammael Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 Just now, gsb said: Neki gradjevinski inspektori bi trebalo da procesljaju svoje mailove i dopise i vide koga su upozoravali, da li su izlazili na teren i slicno. Ako nisu, bice verovatno zrtvovani, jer ko su Vesic I Zvaljo da znaju da postoje upotrebnu dozvole ako ih sluzbe ne upozore. I nije mi ih uopste zao! Građevinskih inspektora ima smešno malo, tako da i da hoće (a neće) ne mogu da pokriju sve.
Eleniko Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 11 minutes ago, ultra plasticni said: podnosi ostavku Šta uradi par grafita na SNS ispostavama Zamisli da je sručeno sto kanti crvene farbe u Nemanjinoj /umesto analogije davanja ruže ACAB panduru/ i dvesta na Andrićevom vencu. 5
bejzbolka Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 2 minutes ago, Sammael said: I šta sad da radimo? Ili da ukinemo upotrebne dozvole, pošto očigledno ne služe ničemu, ili da se revidira proces i vidi ZAŠTO treba 8 godina da se ista izda. Zato što nije bila urađena zaštita za pešake na jednom delu mosta. 1
bejzbolka Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 Evo spodoba Vesić zakazao vanrednu konferenciju. Verovatno je pušten niz vodu.
Sammael Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 Just now, bejzbolka said: Zato što nije bila urađena zaštita za pešake na jednom delu mosta. Da li postoji insitut parcijalne upotrebne dozvole, tj. da se otvori deo za motorna vozila a ne za pešake (i da taj deo ima fizičke barijere koje sprečavaju njihovo kretanje)?
gsb Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 4 minutes ago, Sammael said: I šta sad da radimo? Ili da ukinemo upotrebne dozvole, pošto očigledno ne služe ničemu, ili da se revidira proces i vidi ZAŠTO treba 8 godina da se ista izda. Ne! Treba da postujemo upotrebne dozvole! Nema dozvole, nema upotrebne! To ce naterati izvodjace da rade po propisima, detaljno i precizno, a i komisije da budu efikasnije. 2
Recommended Posts