Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

Just now, bejzbolka said:

Pa trebalo bi, ali me ne bi čudilo da to prođe lagano na sudu bez posledica.

Razlog:

"Prema mišljenju stručnjaka sa Saobraćajnog fakulteta, nedostatak ovog papira ne utiče na praktičnu upotrebu mosta, te su u prilog tome navodili i primere drugih objekata koji su po nekoliko decenija u funkciji i to bez upotrebne dozvole."

Izvor: https://www.blic.rs/vesti/beograd/most-na-adi-ni-posle-sedam-godina-od-otvaranja-jos-nema-upotrebnu-dozvolu

Dakle, našao bi se neki "stručnjak sa fakulteta", neki sudski veštak koji bi to u krivičnom postupku relativizovao u fazonu pa eto svi objekti su bez upotrebne dozvole.

Pa upotrebna dozvola je i uvedena zbog onog jednog slucaja u 100. To je logicki nekonzitentno: to Sto vecina objekata bez upotrebnu dozvole stoji, znaci upravo to: mozda ima onaj jedan za koji niko tehnicki nista NE garantuje. Jer upotrebna dozvola, koliko ja znam znaci da je pre toga uradjen tehnicki prijem.

• +1 2
13 minutes ago, bejzbolka said:

Pa trebalo bi, ali me ne bi čudilo da to prođe lagano na sudu bez posledica.

Razlog:

"Prema mišljenju stručnjaka sa Saobraćajnog fakulteta, nedostatak ovog papira ne utiče na praktičnu upotrebu mosta, te su u prilog tome navodili i primere drugih objekata koji su po nekoliko decenija u funkciji i to bez upotrebne dozvole."

Izvor: https://www.blic.rs/vesti/beograd/most-na-adi-ni-posle-sedam-godina-od-otvaranja-jos-nema-upotrebnu-dozvolu

Dakle, našao bi se neki "stručnjak sa fakulteta", neki sudski veštak koji bi to u krivičnom postupku relativizovao u fazonu pa eto svi objekti su bez upotrebne dozvole.

:covid19:

Kakvi su još, ako se dogodi 10 ovakvih slučajeva, ćelavi će izaći pred medije i reći

"Šta hoćete, ovog meseca su pale samo dve nadstrešnice, prošlog meseca 6, to je dokaz da Vlada predvođena predsednikom Vučićem radi na sanaciji i bezbednosti svih građana, a u cilju približavanja EU".

• +1 3
14 minutes ago, gsb said:

Pa upotrebna dozvola je i uvedena zbog onog jednog slucaja u 100. To je logicki nekonzitentno: to Sto vecina objekata bez upotrebnu dozvole stoji, znaci upravo to: mozda ima onaj jedan za koji niko tehnicki nista NE garantuje. Jer upotrebna dozvola, koliko ja znam znaci da je pre toga uradjen tehnicki prijem.

Upravo tako. Jednom u 10.000. slučajeva ispaljeni metak sa svadbe završi u nečijem stanu, pa je opet zvanično zabranjeno.

Neki gradjevinski inspektori bi trebalo da procesljaju svoje mailove i dopise i vide koga su upozoravali, da li su izlazili na teren i slicno. Ako nisu, bice verovatno zrtvovani, jer ko su Vesic I Zvaljo da znaju da postoje upotrebne dozvole ako ih sluzbe ne upozore.

I nije mi ih uopste zao!

Edited by gsb

I šta sad da radimo? Ili da ukinemo upotrebne dozvole, pošto očigledno ne služe ničemu, ili da se revidira proces i vidi ZAŠTO treba 8 godina da se ista izda.

• +1 4
Just now, gsb said:

Neki gradjevinski inspektori bi trebalo da procesljaju svoje mailove i dopise i vide koga su upozoravali, da li su izlazili na teren i slicno. Ako nisu, bice verovatno zrtvovani, jer ko su Vesic I Zvaljo da znaju da postoje upotrebnu dozvole ako ih sluzbe ne upozore.

I nije mi ih uopste zao!

Građevinskih inspektora ima smešno malo, tako da i da hoće (a neće) ne mogu da pokriju sve.

11 minutes ago, ultra plasticni said:

podnosi ostavku:think:

Šta uradi par grafita na SNS ispostavama

Zamisli da je sručeno sto kanti crvene farbe u Nemanjinoj /umesto analogije davanja ruže ACAB panduru/ i dvesta na Andrićevom vencu.

• +1 5
2 minutes ago, Sammael said:

I šta sad da radimo? Ili da ukinemo upotrebne dozvole, pošto očigledno ne služe ničemu, ili da se revidira proces i vidi ZAŠTO treba 8 godina da se ista izda.

Zato što nije bila urađena zaštita za pešake na jednom delu mosta.

• +1 1
Just now, bejzbolka said:

Zato što nije bila urađena zaštita za pešake na jednom delu mosta.

Da li postoji insitut parcijalne upotrebne dozvole, tj. da se otvori deo za motorna vozila a ne za pešake (i da taj deo ima fizičke barijere koje sprečavaju njihovo kretanje)?

4 minutes ago, Sammael said:

Ne! Treba da postujemo upotrebne dozvole! Nema dozvole, nema upotrebne! To ce naterati izvodjace da rade po propisima, detaljno i precizno, a i komisije da budu efikasnije.

• +1 2