Jesper23 Posted Monday at 11:04 Share Posted Monday at 11:04 1 hour ago, JozoMujica said: Ne postoji "neki službenik" koji je radio nadzor, zna se ko stavlja pečat na građevinsku knjigu. I taj, zaista, i jeste najviše kriv. Posle njega oni koji su ga doveli tu. Kada sam pisao o odgovornosti mislio sam na krivičnu odgovornost, i dalje tvrdim da je više ljudi krivično odgovorno iz redova birao koji je radio projekat, izvođača radova, nadzornih organa itd. A o moralnoj i političkoj odgovornosti da i ne pričam, odavno su morale letjeti glave direktora JP i ministra saobraćaja. Kod nas i nakon zaključenja građevinske knjige organi inspekcije vrše kontrolu radova prije puštanja u upotrebu, na to sam mislio, naći će osobu koja je dala odobrenje i nju će žrtvovati, a u u realnosti ovo je posljedica lančanog nemara i nesposobnosti. 53 minutes ago, J-♣ said: pa sad, to nije izvesno s obzirom ko je dobio poslove nadzora i sa kime su sve povezani (dođe se i do Orbana) Project biro Utiber ogranak mađarske firme koja je dobila poslove za nacionalni stadion i expo U linkovanom tekstu se pominje da su dobili poslove na održavanju dva mosta u Novom Sadu i nadzor na održavanju mosta kod Ostružnice. Dakle, dodajte gas kad nemate nikog ispred sebe kad automobilom prelazite preko tih mostova. Znači nedostupni za naše organe gonjenja, na kraju možda raskinu te preostale ugovore, ovi se preregistuju i pod drugim imenom dobiju iste poslove. Mislim da bahatosti ide do te mjere. Link to comment
Stela Posted Monday at 11:12 Share Posted Monday at 11:12 Nema odavno cudjenja i iznenadjenja na to sta oni rade i kako peru ruke od svih nedela. I nije pitanje sta ce sledece da urade, koji spin da smisle i kod koga ce to da prodje. Uopste nije pitanje sta ce oni da urade - to znamo. Pitanje je sta cemo da uradimo mi, tj. narod. 6 1 Link to comment
radisa Posted Monday at 11:25 Share Posted Monday at 11:25 1 hour ago, Ayatollah said: Kada ćemo više da završimo sa Banetom Ivkovićem?? Jel' vi primećujete da ti ljudi ne umiru i još uvek su svi aktivni, od raznih Drecuna, preko Bojića i Ivkovića, Vučelića, Čanaka i Čeda do Šešelja. Od devedesetih nam umrli svi glumački velikani i dobar deo muzičkih, a ovi svi na broju još uvek. Što bi moja pokojna baba rekla, "toliko su zli da ih ni đavo neće"... 5 Link to comment
radisa Posted Monday at 11:28 Share Posted Monday at 11:28 1 hour ago, Filozof manijak said: Igrom slučaja sinoć sam se nešto muvao po urgentnom centru u NS-u, i razgovarao sa ekipom koja bila na dužnosti u petak kada se desila pogibija. Malo smo divanili na temu, i rekli su mi da su molili boga (ili u koga već veruju) da ima što manje preživelih, zato što je ovo troje koji su izvukli žive u jezivom stanju. Jedan mladi doktor je rekao kako nikada takve povrede nije video u svojoj karijeri. Crnjak Sad je stekao iskustvo, kad budu SPENS "renovirali", već će imati iskustva sa takvim povredama... /Crnjak 1 Link to comment
Popular Post copkillah Posted Monday at 11:39 Popular Post Share Posted Monday at 11:39 1 hour ago, copkillah said: možda je posledica svega ovoga da su ljudi prestali da se plaše 13 Link to comment
Mel Posted Monday at 11:56 Share Posted Monday at 11:56 Interesantan je i taj spin koji u Novom Sadu ne moze da prodje, jer je centralna stanica u pitanju i svi su svojim ocima videli radove na nastresnici. Znaci ide se na to da se hendluje ostatak Srbije ovako. 2 Link to comment
radisa Posted Monday at 11:59 Share Posted Monday at 11:59 2 minutes ago, Mel said: Interesantan je i taj spin koji u Novom Sadu ne moze da prodje, jer je centralna stanica u pitanju i svi su svojim ocima videli radove na nastresnici. Znaci ide se na to da se hendluje ostatak Srbije ovako. Za Novi Sad nije problem, opet će pola Bosne doći da glasa... 3 1 Link to comment
Caligula Posted Monday at 12:01 Share Posted Monday at 12:01 (edited) On 2. 11. 2024. at 23:18, duma said: Po tebi je sranje da ne treba da se delimo na liberale/konzervativce dok nas bukvalno ubijaju? Na topiku na kom se priča o ubijanju 14 ljudi, ti i @Caligula mislite da je prioritet borba protiv konzervativaca. Nisam se previše slagao s vama, ali nisam mogao da zamislim da ćete na ovo spasti. Lepo sam ti napisao ko je za sve kriv, i uvek ispada da su u pitanju cetnici. Zajebao sam se pa sam otisao na FB komentare ispod videa gde covek u NS vice u mikrofon "daj da se probudimo vise, sve se rusi zbog korupcije" a u komentarima svako ko je opsovao ovog coveka ima na profilnoj Putina, hram svetog save, cetiri ocila, STOP VAKCINAMA, audi ili ako je starija zena ruzu i neko cvece. Niko nema Tita, Kamalu, Njutna ili Pupina, SexPistols ili EKV, Haustor, ne daj boze Darvina. Rekoh, polarizacija je jasna, najprostije receno - na desno i levo, konzervativci su za Cara i Crkvu. Aman. BTW ovo sto si gore rekao u cudnom je skladu sa ovim dole: https://pbs.twimg.com/media/GbdQDSGaoAAf8sJ?format=jpg&name=medium Edited Monday at 12:04 by Caligula 3 5 Link to comment
pbg12345 Posted Monday at 12:03 Share Posted Monday at 12:03 1 minute ago, Mel said: Interesantan je i taj spin koji u Novom Sadu ne moze da prodje, jer je centralna stanica u pitanju i svi su svojim ocima videli radove na nastresnici. Znaci ide se na to da se hendluje ostatak Srbije ovako. matori komsija, ocev drugar, verni snsovac je bio na mitingu kad je postavljen spomenik stefanu nemanji i preneo utiske sutradan je vucic preko svojih medija spinovao da se nesto nije desilo (zaboravih detalje, nije ni bitno) i ovaj covek koji je licno prisustvovao i gledao svojim ocima je promenio pricu i od tog trenutka tvrdi da nije istina ono sto je video, nego ono sto kaze pink nisu takvi vecina u srbiji, ali ima mnogo 5 2 1 Link to comment
Oniks Posted Monday at 12:04 Share Posted Monday at 12:04 1 hour ago, Ayatollah said: Sistemski problem je utoliko što je naš državni aparat kao HR u kompanijama - nije tu da bi bio na usluzi zaposlenima/građanima, već je tu da zaštiti menadžment/vlast od zaposlenih/građana i bilo kakve odgovornosti za bilo šta što se dogodi u kompaniji/državi. Kao što CEO-vi postavljaju loše, ali apsolutno lojalne ljude u HR da bi se obezbedilo da mogu da nesmetano jašu, tako se isti takvi ljudi iz istog razloga postavljaju u državni aparat. Sledom stvari, naš sam državni sistem će se aktivno boriti protiv toga da se pojavi neka Laura Koveši koja bi počela da priča o odgovornosti i radi na njoj (a takvih kandidata u aparatu uvek ima), jer on samog sebe ne doživljava kao nešto što treba da donese odgovornost u državu, već kao nešto što treba da zaštiti vlast od građana Srbije, a time usput štiteći i sopstvenu izvitoperenost. Iz ovog razloga kod svakog incidenta odmah ide peglanje, umesto istraživanje odgovornosti (setite se samo u slučaju Danke Ilić kakva su bile relativizacije, evo ih i sad), a iz istog razloga su bilo kakve normativne izmene o kojima Majić priča potpuno promašena tema, jer će sistem nastaviti da se ponaša isto, kakva god bila regulativa. Apsolutno tačno od početka do kraja. Stručan čovek ne mora da znači da će biti i lojalan, a svaki vid nezavisnosti je potencijalna opasnost za onog ko je na čelu jer može da se okrene protiv direktora/šefa države u cilju da zaštiti kompaniju/zaposlene/državu od štetnog delovanja. Mikromenadžerisanje u firmama gde je HR nesposoban je isto ko mikromenadžerisanje države gde se za sve samo jedan čovek pita. Kad je već tako, apsolutna ovlašćenja - apsolutna odgovornost. Link to comment
MeanM@ Posted Monday at 12:10 Share Posted Monday at 12:10 https://nova.rs/kolumne/da-ruke-su-vam-krvave-a-smrdite-na-pare/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR20sf5pSNKT3TzH3DzzUlC6xDJ-8YS1Vbu89ceb0jOnyHhVzUJ_-dvWDGE_aem_8L_Qz3qAR504Zor3QWoWdg Link to comment
harper lee Posted Monday at 12:23 Share Posted Monday at 12:23 2 hours ago, Filozof manijak said: Igrom slučaja sinoć sam se nešto muvao po urgentnom centru u NS-u, i razgovarao sa ekipom koja bila na dužnosti u petak kada se desila pogibija. Malo smo divanili na temu, i rekli su mi da su molili boga (ili u koga već veruju) da ima što manje preživelih, zato što je ovo troje koji su izvukli žive u jezivom stanju. Jedan mladi doktor je rekao kako nikada takve povrede nije video u svojoj karijeri. U jednom trenutku u srednjem veku jednom od najokrutnijih metoda mucenja se smatralo ubijanje zrtve tako sto se na nju stavljala teska ploca na koju se dodavala dodatna tezina, obicno dodavanjem teskog kamenja, dok ne krenu da pucaju kicma, kosti i unutrasnji organi. Na ove nesrecne ljude se odjednom srucila ogromna tezina betona i drugog materijala, povrede od toga su jezive. Ne postoji civilizovana kazna za sve koje su omogucili da se ovaj zlocin desi koja bi bila adekvatna velicini ovog zlocina. 2 Link to comment
pt 2.0 Posted Monday at 12:23 Share Posted Monday at 12:23 Pitanje za pravnike: ako jednom podnesete krivičnu prijavu protiv nekoga za nešto, a prijava bude aljkava i odbačena, da li ste onda zauvek zatvorili mogućnost da krivično gonite tog nekoga za to nešto? Pitam zbog Savoa i ove akcije podnošenja krivične prijave protiv Vučića, Brnabićke i Vučevića: https://nova.rs/vesti/politika/podnete-krivicne-prijave-protiv-vucica-brnabic-vucevica-zbog-pada-nadstresnice/ 5 Link to comment
Mel Posted Monday at 12:24 Share Posted Monday at 12:24 21 minutes ago, radisa said: Za Novi Sad nije problem, opet će pola Bosne doći da glasa... Mimo izmisljenih glasaca iz Bosne ponosne, kako stoji stvar sa lokalnim Bosancima koji su pro SNS? Ovo je ipak onako jedan in your face potez da se prica kako nista mi nismo pipnuli nastresnicu. Maltene svako ko zivi u Novom Sadu moze da se identifikuje sa situacijom da je on ili neko njegov stajao ispod nastresnice tu. To je kao da bi kod nas sta znam pao spomenik kod konja ili tako nesto, i ubio 15 ljudi koji tu nekog cekaju (posto nemam primer iz bus stanice Beograd vise ) Link to comment
morgana Posted Monday at 12:36 Share Posted Monday at 12:36 narodni pokret srbije najavljuje okupljanje u bgd poslije novosadskog Link to comment
Recommended Posts