Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

45 minutes ago, Jesper23 said:

Ne bi me začudilo da pronađu neko žrtveno jagnje u vidu nekog službenika koji je radio poslove nadzora, pa da njega žrtvuju na oltaru kako bi se zadovoljio plebs. Naravno nosiocima javnih funkcija ne pada na pamet da daju ostvake, jedino ako mi pritisnemo svevišnjeg pa on njih pritisne kako njemu glava ne bi odletjela, ali kao i uvijek u Srbalja i ova će se priča zaboraviti za par dana. 

pa sad, to nije izvesno

s obzirom ko je dobio poslove nadzora i sa kime su sve povezani  (dođe se i do Orbana)

Project biro Utiber

ogranak mađarske firme koja je dobila poslove za nacionalni stadion i expo

U linkovanom tekstu se pominje da su dobili poslove na održavanju dva mosta u Novom Sadu i nadzor na održavanju mosta kod Ostružnice. Dakle, dodajte gas kad nemate nikog ispred sebe kad automobilom prelazite preko tih mostova.

• +1 3
  • Tužno 1
6 minutes ago, Ayatollah said:

Kada ćemo više da završimo sa Banetom Ivkovićem??

Jel' vi primećujete da ti ljudi ne umiru i još uvek su svi aktivni, od raznih Drecuna, preko Bojića i Ivkovića, Vučelića, Čanaka i Čeda do Šešelja. Od devedesetih nam umrli svi glumački velikani i dobar deo muzičkih, a ovi svi na broju još uvek. 

Kao da im kanceri, alkohol, droga i svinjetina ništa ne mogu.

• +1 6
7 minutes ago, Ayatollah said:

Jel' vi primećujete da ti ljudi ne umiru i još uvek su svi aktivni, od raznih Drecuna, preko Bojića i Ivkovića, Vučelića, Čanaka i Čeda do Šešelja. Od devedesetih nam umrli svi glumački velikani i dobar deo muzičkih, a ovi svi na broju još uvek. 

Neće ih ni onaj gore

• +1 3
15 minutes ago, Mel said:

Pa i ovako ce mnogi to zakljuciti.

Pa naravno da će zaključiti, naš narod je pametan i dobro zna da je Tito prokleti Srbomrzac koji je namerno za vreme svoje vladavine izgradio više nego što će ovi uspeti da razruše, samo da nam naudi.

• +1 1
6 minutes ago, J-♣ said:

pa sad, to nije izvesno

s obzirom ko je dobio poslove nadzora i sa kime su sve povezani  (dođe se i do Orbana)

Project biro Utiber

ogranak mađarske firme koja je dobila poslove za nacionalni stadion i expo

U linkovanom tekstu se pominje da su dobili poslove na održavanju dva mosta u Novom Sadu i nadzor na održavanju mosta kod Ostružnice. Dakle, dodajte gas kad nemate nikog ispred sebe kad automobilom prelazite preko tih mostova.

Sve poslove sa javnim osvetljenjem po Srbiji radila je ta ekipa oko Orbanovog zeta. Pisali Madjari o tome pre pet i vise godina.  Cuvari hriscanstva u tradicionalnih vrednosti :puke:. Lopuze par excellance.

Edited by Moonwalker
  • +1 7
33 minutes ago, ToniAdams said:

Nadam se da se muž bavi ikebanama ili tako nešto, što se zanimanja tiče.

Kakvo prčkanje, ko je mogao da predvidi prčkanje napamet jebemu leb.

Pa upravo to razdvaja zrela drustva od ovakvih kao sto je nase. Nema bas svuda prčkanja, objedinjavanja soba u stanovima tako sto cemo da napravimo otvor u nosecem zidu i sl. Za sve te ideje opet ima, jelte, procedura. Al kod nas kad krenes da peniš o procedurama kazu ti da si naivan, idealista i sl.

Sistem ove nadstresnice jeste osetljiv, nema previse prostora za improvizaciju. I u tom smislu i nije daleko od istine taj princip ‘radi konzervativnije, jer naci ce se budala koja ce da prčka bez pitanja’.

Ima recimo kod nas u nekim delovima vazecih propisa dodatnih stavki u odnosu na osnovne zahteve Eurocoda koje u nekom smislu obezbedjuju od nesavesnosti i prevelike smelosti projektanata, a kasnije i od gresaka pri izvodjenju.
Btw, mi smo pre par godina konacno uspeli da predjemo na evropske propise. Tu se u krugovima projektanata zapinjalo i rukama i nogama i odlagalo nekoliko puta da se Eurocode propisi uvedu kao obavezni i jedini vazeci u konstrukterstvu. 

Inace, kad bi se danas radila slicna nadstresnica u smislu arhitekture i geometrije, sama nadstresnica bi bila maksimalno olaksana bez ovih silnih betonskih greda. Opet, ne bi moglo da se ide ispod nekog minimuma, jer je recimo, sa ovakvim statickim sistemom je potreban balast jer je osetljiva na odizanje pri vetru koji duva odozdo na gore.

• +1 2

Vučić i Vesić dvaput u poslednjih nekoliko godina otvarali renoviranu stanicu bez upotrebne dozvole.

jer boja kojom su ofarbani gelenderi i ograda nije zadovoljavala protivpožarni standard. Ovi sns kreteni zaslužuju robiju zbog železničke stanice, tužilaštvo neka utvrdi ko je doneo odluku.

Edited by vememah
35 minutes ago, Ayatollah said:

ovo svaki jebeni put pomislim kada vidim nekog relikta na tv-u. ima gadnih i novije proizvodnje, ali ovi matori su posebno gadni, cak i u drugim granama, tipa sport, muzika itd.

svi su na nekim pozicijama, zive manje vise udobno, i dugo. pakao 

• +1 4
15 minutes ago, MeanM@ said:

Pa upravo to razdvaja zrela drustva od ovakvih kao sto je nase. Nema bas svuda prčkanja, objedinjavanja soba u stanovima tako sto cemo da napravimo otvor u nosecem zidu i sl. Za sve te ideje opet ima, jelte, procedura. Al kod nas kad krenes da peniš o procedurama kazu ti da si naivan, idealista i sl.

Upravo ovo je moj suprug rekao, kod nas svi kad udju u stanove krenu da ruse nosece zidove, zato mora da se zida tako da bas ako polomis sve nosece zidove tek onda padne.

Opet, i to lomatanje nosecih zidova je krenulo kad je masa pocela da ulazi u stanove po Beogradima, a to je ipak posle datuma kad je stanica dizajnirana i gradjena.

Mislim ja se ne slazem bas sa suprugom sto se ovog tice, vise sam navela kao neki primer reakcije i rezona.

• +1 2
3 minutes ago, Mel said:

Upravo ovo je moj suprug rekao, kod nas svi kad udju u stanove krenu da ruse nosece zidove, zato mora da se zida tako da bas ako polomis sve nosece zidove tek onda padne.

Opet, i to lomatanje nosecih zidova je krenulo kad je masa pocela da ulazi u stanove po Beogradima, a to je ipak posle datuma kad je stanica dizajnirana i gradjena.

Mislim ja se ne slazem bas sa suprugom sto se ovog tice, vise sam navela kao neki primer reakcije i rezona.

to onaj bivsi muz psihopata ili neki drugi?

• +1 1
  • Haha 2
  • -1 4
42 minutes ago, pt 2.0 said:

Ne razumemo se na značenjskom nivou. Ja ništa ne sporim sve što si ti napisao o konkretnoj manjkavosti Majićevog predloga za konkretnu temu - ovlašćenja tužioca i posledično podizanje efikasnosti i kvaliteta tužilačko-sudskog procesa (posebno jer mi to nije struka), prosto te pitam šta je sistem i koje su realne granice njegovog postavljanja i očuvanja.

Ne pitam te to zato da te drkam i jer mi je dosadno, nego zato što iskreno ne razumem šta ljudi misle kad kažu "sistemski problem".

Da li je to problem u sistemu, ili je to problem koji sistem nosi sobom samom činjenicom da postoji kao takav - tj. da je realan, a ne idealan sistem?

Previše širimo temu i filozofiramo, ali ajde, neću te ostaviti bez odgovora.

Šta drugi ljudi misle kad kažu "sistemski problem" nemam pojma, znam šta ja mislim, a to je da sistem postoji, ali je nakrivo postavljen. Postoji sistem koji promoviše poslušništvo, neznanje, korupciju, kriminal, bahatost. Evidentno je da takav sistem postoji, čim sve nabrojano buja. U takvom sistemu kozmetičke, površinske promene ne donose rezultat, to je i bila poenta mog inicijalnog posta.

Da bi sve nabrojano bilo potisnuto, potrebna je suštinska promena i izgradnja drugačijeg sistema, za koju je u prošlosti bilo prilike, recimo 1989., pa onda 2000. godine, ali te prilike su propuštene i ko zna kada će se ponovo ukazati. Čak i da se danas krene u tom pravcu, taj put je dug decenijama, a mi smo sa njega davno skrenuli u jarak, maltene na samom početku. Treba prvo da izađemo iz jarka, pa polako dalje.

• +1 4
  • Hvala 2