Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

4 minutes ago, Moonwalker said:

Poplave su priroda, uz neodrzavanu obalu i nedozvoljenu gradnju pored reka. Ovo nisu poplave. Ako nastave ovako, a nastavice jer za drugo ne znaju, jednom ce nekoga od njih zveknuti u mraku, bez bilo kakve organizacije.

Ovde izjave po pravilu i hendlovanje situacije daju oni iz SPS skolovani u drugim uslovima.

SPS je za ove Nobelov komitet.

• +1 3
7 minutes ago, Moonwalker said:

Ovde izjave po pravilu i hendlovanje situacije daju oni iz SPS skolovani u drugim uslovima.

Pogotovo gosn Dacic Ivica, fantasticnu izjavu dade

Ma mislila sam da im uvek uvale ovako nesto da hendluju ka javnosti. 
Njihova ekipa je bukvalno nepismena, sto ce resiti kad i vecina javnosti postane nepismena na cemu svesno i temeljno  rade.

Edited by Moonwalker
6 minutes ago, Ratamahatta said:

Pogotovo gosn Dacic Ivica, fantasticnu izjavu dade

Dacic Ivica je lud ko konj u poslednje vreme. Jos onda kad je bio onaj sa samostrelom videlo se da ovog proganjaju neki demoni. Da l alkohol il ko zna sta li je.

30 minutes ago, pt 2.0 said:

ne znam gde je vesara, ne bi me čudilo ni da je evnuh na službenom putu.

Tu je, dao je izjavu u sVoJsTvU gRaĐaNiNa

Treba traziti njegovu ostavku na sva zvona, kakvi Vesici i slicni jer:

1. Zna se ko se ovde za sve pita, ne mozes ti da otvaras i najavljujes izgradnje a kad se desi sranje da nisi kriv ni za sta i da nemas odgovornost.

2. On sad nema spremnog kandidata za predsednicke izbore, pretpostavljam da je planirao da neko ime popularizuje do 2027. (pada mi na pamet Milica Zavetnica ali to trenutno nije ni bitno), sad nema nikog.

3. U ovom zahtevu narod moze da istraje jer postoji nada u neku pobedu, a to je da on vise ne moze biti predsednik.

Velika je verovatnoca da on to ne bi prihvatio, ali nek bar malo ludi nije na odmet, a pritom ga prozivati da je pizda.

• +1 4
1 minute ago, JozoMujica said:

Tu je, dao je izjavu u sVoJsTvU gRaĐaNiNa

Тако је. Није је дао као окривљени, то је врло прецизно речено у ком својству је дао изјаву. 

• +1 3

Nije kao okrivljeni, vest sto je isla jutros kaze da ce biti saslusan, a to prosecnom slusaocu lici na skoro pa hapsenje, u svakom slucaju "drzava reaguje" 

• +1 1
6 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Тако је. Није је дао као окривљени, то је врло прецизно речено у ком својству је дао изјаву. 

Zato sam i naglasio 

5 minutes ago, de Sisti said:

Treba traziti njegovu ostavku na sva zvona, kakvi Vesici i slicni jer:

1. Zna se ko se ovde za sve pita, ne mozes ti da otvaras i najavljujes izgradnje a kad se desi sranje da nisi kriv ni za sta i da nemas odgovornost.

2. On sad nema spremnog kandidata za predsednicke izbore, pretpostavljam da je planirao da neko ime popularizuje do 2027. (pada mi na pamet Milica Zavetnica ali to trenutno nije ni bitno), sad nema nikog.

3. U ovom zahtevu narod moze da istraje jer postoji nada u neku pobedu, a to je da on vise ne moze biti predsednik.

Velika je verovatnoca da on to ne bi prihvatio, ali nek bar malo ludi nije na odmet, a pritom ga prozivati da je pizda.

Tačno tako. Sad i da hoće ne bi ništa mogao da uradi, s obzirom da članom 116, stava 3 Ustava RS, niko ne može po treći put da bude predsednik države. Tadić je išao na mehanizam da se država promenila i da je 2004 izabran po Ustavu države koja je prestala da postoji 2006. godine da bi se kandidovao treći put. 

Upravnik Urgentnog centra KC Vojvodina Dragan Nikolić izjavio je večeras za RTV da su sve tri osobe povređene u padu nadstrešnice železničke stanice u Novom Sadu, a koje su zbrinute u KCV i dalje u teškom odnosno kritičnom opštem zdravstvenom stanju.
"Nažalost, povrede su takve ekstenzivne, to su ozbiljne politraume, tako da su pacijenti još uvek u teškom opštem stanju", rekao je Nikolić.
"Ovako teške povrede se samo susreću u ratnim i retko u mirnodopskim uslovima, tako da zahteva jedan multidisciplinarni pristup, jedan kontinuirani monitoring i jednu kontinuiranu i hirušku i nehirušku terapiju", rekao je Nikolić.
Dodao je da pacijenti nisu pri svesti i da se nalaze na mehaničkom ventilatoru.
Napomenuo je da lekari znaju sve o zdravstvenom stanju pacijenata i da su u pitanju vrlo ekstenzivne povrede, više organskih sistema, stoga zahtevaju vrlo kompleksan način zbrinjavanja.
"Nema nepoznanica oko povrede i nema nepoznanica oko zdravstvenog stanja. Multidisciplinarni tim radi 24 sata i ono što mi možemo - pružamo sve od sebe", rekao je Nikolić.

https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/urgentni-centar-troje-povredjenih-u-teskom-stanju-na-mehanickoj-ventilaciji_1581384.html

• Tužno 4
4 minutes ago, JozoMujica said:

Zato sam i naglasio 

Да га салушају као окривљеног могу само једном. Зато се то не ради док немаш све доказе, или барем најважније, осим када су неке много јасније ствари у питању.

• +1 2
  • Hvala 2

Nego sta je Pajtic hteo reci sa onim od odvojenih 65 miliona na rekonstrukciju stanice nisu potrosili ni 15?

Ima li neke papire sa troskovima Ili je naseo ko mlad majmun na nesto sto je Vesic jos juce objasnio, da je veci deo otisao na prugu I perone a samo 15 na zgradu

39 minutes ago, pt 2.0 said:

Ali ova lakoća života tih hulja. Maja Gojković koja je pred tragediju promovisala vina u Londonu, a posle tragedije izgleda otišla za Rim (?).

Vučević na nekom sajmu u Šangaju...

Imam utisak da njih izravno boli dupe za sve i da su svi svesni da nikakvih posledica biti neće.

Naravno da neće biti posledica. Pa oni su 10 godina pravili svoju ličnu državu, sve institucije zarobili, medije... Svesno, baš zbog ovakvih stvari... Da pravi krivci koji su deo njihovog sistema nikada nizašta ne odgovaraju, a da krivicu preuzimaju neki nebitni likovi, ako i to... Tipa Babićev vozač... Tako će i sad da bude, samo da podele uloge... 

Ovo više nije naša država, mi samo živimo tu. Oteli su nam je i napravili svoju, pa njihovoj meri... Nemamo izbore, nemamo institucije - nemamo ni državu... 

Ja sam iskreno verovao da će se nakon prethodnih pokradenih izbora (a posle Ribnikara i Mladenovca) ljudi aktivirati i na ulici najzad potražiti pravdu i radikalnim protestima pokušati da povrate državu koja im je oteta. Jer je to bio jedini način sa mafijom. Ali je na te proteste izašlo nas nekoliko hiljada, i sve je brzo utihnulo. Mafija se presabrala, dobila podršku spolja, razbila opoziciju, i ćao zdravo... Kad posle ogromnih tragedija i krađe izbora nije cela Srbija stala, pa šta se sad očekuje? Ovo u Novom Sadu je očigledno tragedija gde je korupcija i mafijaška dfžava direktni krivac, ali se neće desiti ništa. Pa i da taj Vesić i podnese ostavku, i par njih popije neke kazne (mada sumnjam), šta mi imamo od toga? Mafija neće prestati sa svojom praksom i poslovima, i dalje će se raditi burazerske "rekonstrukcije", a njihov vođa će nas i dalje vređati i praviti budalama preko njihovih televizija... 

Pitanje da li su ljudi većinski i svesni svega ovoga, gde mi živimo i koliko je sve trulo i neizvesno... Ja mislim da smo mi našu priliku propustili na prethodnim izborima, i da sad samo plaćamo (i tek ćemo) cenu naše neodlučnosti da nešto uradimo onda kada smo morali... 

• +1 4