Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

5 minutes ago, pbg12345 said:

biljana LAVOR stojkovic?

izvini, ali narod jeste blesav

da nije, ne bi posle vise od decenije milosevica i svega sta je to nosilo sebi dozvolili ovo jebeno zlo

To je, ne valja narod. :fantom:

19 minutes ago, Venom said:

Srpska posla 1/1. Nemoj to, to ne valja, pasivna agresija na maks, želja da se nekom nešto saspe u zube. Kad ga pitaju šta treba, ne znam, otkud znam...

U stvari nije toliko bitno šta se radi, već ko to radi. U praksi sve ideje negde omanu, jer da je sve tako jednostavno problem bi već bio rešen. Odlučujuće je da oni koji imaju ideju budu u stanju da reše probleme koji nastaju u hodu. Tako da nema pogrešnih odgovora. Ko hoće da pravi performans, nek pravi performans, ko hoće nasilje neka radi to i tako. Ovaj ne zna šta hoće, ali zna da nešto neće.

Ne mislim da ima loše namere, ali ovakve likove treba ignorisati u svim aspektima života. Kažem srpska posla jer ovakav stav dominira kod nas više nego na drugim mestima, u to sam se lično uverio.

Ja bih isto rekao jer ne znam

Mislim da je malo i do sukoba generacija u nekom smislu, naziva ih klincima jer to i jesu, mozda imaju vremena i ispunjava ih, njima je bitno da urade bar to, ne diraju ih, ako ih uhapse moraju posle nekog vremena da ih puste(uglavnom). On je razocaran i nema njihovo vreme i sl.

Edited by villiem
2 minutes ago, pbg12345 said:

pa ok, ali ona mi nekako prva asocijacija na "performans opozicionara"

i meni je bila, kad sam znala samo lavor epizodu.

onda sam se malo raspitala, i videla kako se ponaša u drugim situacijama...

(stvarno nije tema da širimo ovo, mislim da je naš "razlaz" u tome što je meni za vlast SNS elita najodgovornija, pa tek onda "narod". kada sam rekla "narod nije blesav" mislila sam na opoziciono nastrojene ljude koji redovno izlaze na proteste...)

U pravu je čovek, kakvi više kurčevi performansi.

Ja sam svoje mišljenje o političkim nastupima Dabrice™ više puta iznosio i smatram da je politički diletant, koliko god da joj je srce čisto, ali to ne bi trebalo da bude tema. Može da postane tema ako se opet dođe na imbecilne ideje, kao što je bio pomenuti lavor.

• +1 6
4 minutes ago, pt 2.0 said:

i meni je bila, kad sam znala samo lavor epizodu.

onda sam se malo raspitala, i videla kako se ponaša u drugim situacijama...

(stvarno nije tema da širimo ovo, mislim da je naš "razlaz" u tome što je meni za vlast SNS elita najodgovornija, pa tek onda "narod". kada sam rekla "narod nije blesav" mislila sam na opoziciono nastrojene ljude koji redovno izlaze na proteste...)

naravno da je sns najodgovorniji, samo neko lud ili zlonameran to moze dovoditi u pitanje

a narod, odnosno svi mi propadamo, da smo 1990 bili najbolji narod planete do sad bi debelo zglajznuli

svaka nova godina ovog uzasa, iseljavanja, nakaradnog sistema u svakom smislu, medijske torture, propasti obrazovanja i svih institucija i "stubova drustva" nikako ne moze "narod" uciniti boljim

nije to nikakva kritika, nego tuzna konstatacija stanja

Edited by pbg12345
  • +1 4

Performansi su ispumpali i one najgnevnije proteste 2020. g. Još tada su bili besmisleni, a kamoli danas.

Ali jbg, ti ljudi koji se cimaju su u tom fazonu, oni organizuju proteste tako da oni i biraju način borbe.

Tu opet dolazimo do ultra nesposobne opozicije koja već godinama ne ide ispred naroda, nego se večito krije iza naroda i nekakvih studentskih pokreta koji imaju po 10-15 članova.

• +1 5
Just now, pbg12345 said:

naravno da je sns najodgovorniji, samo neko lud ili zlonameran to moze dovoditi u pitanje

nisi me razumeo, zapravo nisam jasno napisala rečenicu.

mislim da je za dolazak i jačanje SNS vlasti najodgovornija elita u društvu, a ne običan narod.

(i molim te da ne idemo dalje u krugove diskusije, divergiramo od teme.)

• +1 2
  • -1 1
9 minutes ago, duda said:

Čovek u beloj jakni je u pravu 100%.

Prošlo je vreme zviždanja i vickastih protesta, lupanja u šerpe i sl.

Voda ( govna ) su došla do grla.

Ako ovde ne dođe do ozbiljnih demonstracija i ozbiljne građanske neposlušnosti, ovo društvo će propasti definitivno.

To je tacno, ali je tesko to sve i artikulisati, zato smo i ovde gde jesmo. Koliko god da je drustvo podeljeno i veci deo naroda nije za eskalaciju, u BGu ima bar 20-30 k ljudi koji bi dosta daleko terali. Nije toliko bilo ni komunista svojevremeno pa je bila ozbiljna pretnja prethodnoj drzavi.

Ali nemas neke akcije.

Izbori - ne vredi. Kaligula koji nije ni izasao na izbore jer su sprdnja i znao je da ce da kradu, sad kaze treba traziti izbore.

Well...

Kojekakvi protesti i zvizdanje - pa to je nista. to ne obara vlast, ne oduzima nikom sposobmost da sutra ili prekosutra ode u istu kancelariju gde je bio i pre.

Gradjanska neposlusnost - super. A sta je to? Kako ja da budem gradjanski neposlusna? Da ne platim racun u radnji na cosku? Da ne stanem kad me saobracajac zaustavi?

Nazlaost, 50%tno nezadovoljstvo ne vredi moze da rusi samo demokratsku vlast, nedemokratskoj ne moze nista. A vise nikad nece biti, a sa kradenim glasovoma ni tih 50% se ne cita tako na izborima.

1 minute ago, pt 2.0 said:

nisi me razumeo, zapravo nisam jasno napisala rečenicu.

mislim da je za dolazak i jačanje SNS vlasti najodgovornija elita u društvu, a ne običan narod.

(i molim te da ne idemo dalje u krugove diskusije, divergiramo od teme.)

uvek su najodgovrnije elite

sigurno nije najodgovorniji najsiromasniji sloj gradjana sa najmanje uticaja

• +1 2
  • Vojvodo,serdare 1
2 minutes ago, bejzbolka said:

Tu opet dolazimo do ultra nesposobne opozicije koja već godinama ne ide ispred naroda, nego se večito krije iza naroda i nekakvih studentskih pokreta koji imaju po 10-15 članova.

Srpska opozicija je po definiciji proevropska (ove proruske ni ne racunam, oni su u startu prodani raikalima, ne verujem da postoji neka autenticna desnicarska astranka a da nije neka DB kombinacija).

Time sto je srpska opozicija proevropska su u situaciji da kad ih oni sa kojima biraju da saradjuju pozovu i kazu, vi da izadjete na izbore, a mi posle kazemo da su bili elegantni, njima su usta zapusena.

I to je zasad prosto tako.

Just now, Mel said:

Srpska opozicija je po definiciji proevropska (ove proruske ni ne racunam, oni su u startu prodani raikalima, ne verujem da postoji neka autenticna desnicarska astranka a da nije neka DB kombinacija).

Time sto je srpska opozicija proevropska su u situaciji da kad ih oni sa kojima biraju da saradjuju pozovu i kazu, vi da izadjete na izbore, a mi posle kazemo da su bili elegantni, njima su usta zapusena.

I to je zasad prosto tako.

Pa jbg, šta se onda bune kad im kažu da su špijuni? Nego šta si brate ako tebi strani ambasador određuje da li ćeš na izbore ili protest.

• +1 5
  • Haha 2