Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

6 minutes ago, pt 2.0 said:

ne sumnjam da je ovaj čovek iskreno popizdeo. 

Ali kako to da nikad ne pomenu one koje su odgovorni za tu bedu nego vecito ove koji nesto organizuju? Zasto nema takvih kao on da organizuju protest kakav hoce?

Uzgred ni ja ne volim performanse, ali ako si se vec negde pojavio sto je drugi organizovao, budi bar u granicama pristojnosti.

Mozda je i on lici na necijeg stranog spijuna. Da li mu je to palo na pamet? Spijuni obicno utope sebe u okruzenje.

Edited by Moonwalker
  • +1 3
  • Hvala 1
8 minutes ago, pt 2.0 said:
14 minutes ago, Moonwalker said:

izvodiš opšti - I POGREŠAN - zaključak na osnovu jednog čoveka u jednoj situaciji.

taj čovek je jasno rekao protiv koga je izašao na ulicu.

Dobro, neka bude da ja gresim. 

@Filozof manijak Nisam mislila na pristojnost generalno, vec na pristojnost prema ljudima koji su organizovali. Mozes da kazes da je tvoj izbor nesto konkretnije i agresivnije, ali ne moras da vredjas ljude koji su izasli da protestvuju kao i ti. 

Edited by Moonwalker
12 minutes ago, pt 2.0 said:

gomile ljudi ovako misle i dosta im je performansa. pljuje one za koje misle da mu traće energiju, i vrv je u pravu.

mene je na pola protesta blam od pevanja, izjava, idiotija.

možda sam previše stara, previše konzervativna, previše štagod.

ali sigurno nisam ni db, ni pritajeni esenesovac, skriveni desničar.

samo mi je dosta idiota. 

ne sumnjam da je ovaj čovek iskreno popizdeo. 

6 minutes ago, Moonwalker said:

Ali kako to da nikad ne pomenu one koje su odgovorni za tu bedu nego vecito ove koji nesto organizuju? Zasto nema takvih kao on da organizuju protest kakav hoce?

Uzgred ni ja ne volim performanse, ali ako si se vec negde pojavio sto je drugi organizovao, budi bar u granicama pristojnosti.

Mozda je i on lici na necijeg stranog spijuna. Da li mu je to palo na pamet? Spijuni obicno utope sebe u okruzenje.

Obe ste u pravu, odnosno ovo je ona situacija kad bi bilo dobro da imamo jake opozicione stranke da ovo sve organizuju i vode i da ne bude upitno ko je i sta je, makar zvanicno. 

Sto kazu, i devedesetih je db sigurno imao ubacene elemente, ali su ljudi znali gde idu i zbog koga, ide se na skup gde govore Djindjic, Vesna Pesic i Vuk Draskovic, itd.

@pt 2.0

Jbg, ljudima ovo "strani špijun" kao da je po difoltu asocijacija na Miloševićeve optužbe i nikako da pogledaju širu sliku, nego samo instiktivno, po defaultu, asocijacija na Slobu. A ne smeta im da kažu da je neko ruski špijun, to kao da nije teorije zavere. A istina je i da postoje i jedni i drugi, kao što se i jedan i drugi narativ prečesto koristi.

Vesića su juče indirektno osuđivali i mnogi "državni" analitičari, ništa drugačije od ovih organizatora u Nemanjinoj.

@Sludge Factory

Da li je tvoje mišljenje da je Vuk tek pred kraj 90ih "prodao"ili je uvek na neki način uvezan u strukture?

Edited by Milošica
1 hour ago, Milosh76 said:

Srpska posla 1/1. Nemoj to, to ne valja, pasivna agresija na maks, želja da se nekom nešto saspe u zube. Kad ga pitaju šta treba, ne znam, otkud znam...

U stvari nije toliko bitno šta se radi, već ko to radi. U praksi sve ideje negde omanu, jer da je sve tako jednostavno problem bi već bio rešen. Odlučujuće je da oni koji imaju ideju budu u stanju da reše probleme koji nastaju u hodu. Tako da nema pogrešnih odgovora. Ko hoće da pravi performans, nek pravi performans, ko hoće nasilje neka radi to i tako. Ovaj ne zna šta hoće, ali zna da nešto neće.

Ne mislim da ima loše namere, ali ovakve likove treba ignorisati u svim aspektima života. Kažem srpska posla jer ovakav stav dominira kod nas više nego na drugim mestima, u to sam se lično uverio.

• +1 3
  • -1 4
1 minute ago, Venom said:

Ne mislim da ima loše namere, ali ovakve likove treba ignorisati u svim aspektima života. Kažem srpska posla jer ovakav stav dominira kod nas više nego na drugim mestima, u to sam se lično uverio.

na koliko si protesta bio u poslednjih 10 godina?

koliko aktera opozicije lično poznaješ?

iz koje perspektive pričaš?

12 minutes ago, Moonwalker said:

Dobro, neka bude da ja gresim. 

@Filozof manijak Nisam mislila na pristojnost generalno, vec na pristojnost prema ljudima koji su organizovali. Mozes da kazes da je tvoj izbor nesto konkretnije i agresivnije.

Nisam mislio na tebe nego se sto posto slažem  sa onim čovekom sa klipa. Nema performansa, nema šetnji, nema toga "šta će reći kurir  informer iostale bagre".

Kad držva prestane da postoji i ispunjava svoj deo društvenog  ugovora, dobiće svetinu i rulju.

I treba da je dobiju!

Edited by Filozof manijak
  • +1 2
17 minutes ago, pt 2.0 said:

izvodiš opšti - I POGREŠAN - zaključak na osnovu jednog čoveka u jednoj situaciji.

taj čovek je jasno rekao protiv koga je izašao na ulicu.

kažem ti - ljudi su ispizdeli na vodanje i šetanje i razvodnjavanje masovno. kao što su ispizdeli i na kalkulacije opozicije i kojekakvih pokretičića.

narod nije blesav.

govorim o ljudima pored kojih sam šetala, o osobama koje LIČNO ZNAM, koje JESU 100% opozicione... i govorim kao neko ko je bio na 95% svih protesta u poslednjoj deceniji.

ovaj čovek sa snimka, koga ne znam, govori isto što i oni. misli slično meni.

preporučujem emisiju u kojoj je gostovala biljana stojković na KTV Zrenjanin.

biljana LAVOR stojkovic?

izvini, ali narod jeste blesav

da nije, ne bi posle vise od decenije milosevica i svega sta je to nosilo sebi dozvolili ovo jebeno zlo

• +1 3
Just now, pt 2.0 said:

na koliko si protesta bio u poslednjih 10 godina?

koliko aktera opozicije lično poznaješ?

iz koje perspektive pričaš?

U tom boldovanom delu nisam govorio o protestu nego uopšteno. Ne živim u Srbiji već 15 godina i ovakve galamdžije srećem mnogo manje, valjda ih zato u prepoznajem. 

5 minutes ago, pbg12345 said:

biljana LAVOR stojkovic?

biljana sedela je dok policija nije došla sa ljudima iz jadra na nbgd i uvek je aktivna stojković.

i biljana idem za studentima u kretenske lavor akcije stojković takođe.

i biljana svedok svih budalesanja u koaliciji stojković.

nisam imala osećaj da laže u toj emisiji.

naprotiv, poklapa mi se sa ličnim iskustvima u komunikaciji sa opozicionim akterima.

(ovim završavam off od teme)

Edited by pt 2.0
3 minutes ago, pt 2.0 said:

biljana sedela je dok policija nije došla sa ljudima iz jadra na nbgd i uvek je aktivna stojković.

i biljana idem za studentima u kretenske lavor akcije stojković takođe.

i biljana svedok svih budalesanja u koalciji stojković.

nisam imala osećaj da laže u toj emisiji. naprotiv, uklapa mi se sa ličnim iskustvima u komunikaciji sa opozicionim akterima.

(ovim završavam off od teme)

pa ok, ali ona mi nekako prva asocijacija na "performans opozicionara"

taj lavor, ono mesanje sastojaka u serpu i gomila drugih slicnih akcija

ja se generalno slazem sa ovim sto pises, samo sto mi ovaj lik u beloj jakni podjednako sumnjiv kao i organizator protesta

terminologiju "strani spijuni" ne koristi niko ko nije zrtva trovacke propagande poslednjih decenija u srbiji

jedan od onih koji vidi problem u dva ekstrema, sa jedne strane sns, sa druge nevladine organizacije

Edited by pbg12345
  • +1 2
  • Vojvodo,serdare 1