Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

2 minutes ago, yabadaba said:

Ono što je direktna veza izmedju vrha vlasti i ove nesrece je nepostojanje upotrebne dozvole za zgradu zeleznicke stanice. Donesena je politicka odluka da stanica pocne da radi bez upotrebne dozvole zbog sitnih politickih poena  -> izginuli ljudi 

jesi li siguran u ovo?

29 minutes ago, Milosh76 said:

Bio je inzenjer sa odgovarajucom licencom, Naumovic, objavio neko na tviteru

Da, sad nadjoh, inzenjer CIPa, starija generacija. I ovde je neko prokomentarisao, nego nisam pazljivo pratio. Ima i neki intervju povodom zemljotresa u Turskoj onomad gde kritikuje olako pristupanje seizmici. 
Ipak, treba jako obazrivo sa hajkom na konkretne potpisnike projekata. Nije da pravdam, al nezahvalno je to u takvim preduzecima.

• +1 4

sasvim je moguće da je projekat bio 100% ispravan, ali da izvođači nisu baš mnogo obraćali pažnje na projekat, a da je nadzor pustio sve jer zabole ih.

• +1 9
2 hours ago, giuseppe said:

Ovo u milijardu primeraka 

20241103_122305.thumb.jpg.7e89eb31fe95f231f352526c6095c90c.jpg

super je ovo ali nije baš jednostavno, ono sa krvavim rukama je odlično jer svi to možemo relativno jednostavno da radimo, plus celu srbiju bih oblepio plakatima iz novog sada "korupcija ubija", ali prvo i centralno mesto na plakatu bi  imao vrhovni komandant Oskar.

i naravno, kakve vlade, ministarstva, institucije...isključiva mesto okupljanja bilo kojih okupljanja treba da bude predsedništvo. eventualno ima smisla ići pred rts ali samo pod uslovom da to bude blokada bez raziležanja sve dok se ne ispune uslovi (pink treba sačuvati za 6. oktobar kada bi morala da se uradi rekonstrukcija DO temelja).

• +1 4
38 minutes ago, bejzbolka said:

Ne znam što niko ne pominje mutavog debila Tomu Monu. Za njegovog vakta je počela rekonstrukcija, Vesić je dovršio.

Ovo. Mislim da je projekat potpisao Toma. 

Sa druge strane, razumem zašto ga kriju. Vesić je specijalac i on će se već snaći.

Toma je samo debil.

Verovatno i ne shvata šta sve može da ga snađe. U tom smislu je i nepredvidiv i opasan po establišment. 

• +1 2
6 minutes ago, aram said:

sasvim je moguće da je projekat bio 100% ispravan, ali da izvođači nisu baš mnogo obraćali pažnje na projekat, a da je nadzor pustio sve jer zabole ih.

To je sustina... projekat su radili inzenjeri CIP koji jos uvek ima kvalitetne inzenjere, a kontrola, nadzor...tu je prostor za korupciju neogranicen.

ma priča mi drugarica, promašili nešto oko armature na mostu koji je projektovala, ona rekla obustavljaj, sračunaćemo ponovo. došla sutra oni zabetonirali sve. "stavili smo mi neku armaturu" kaže kinez. ko je to dozvolio, kaže nadzor. nadzor ista ova mađarska firma.

• +1 7
  • Tužno 2
1 minute ago, aram said:

ma priča mi drugarica, promašili nešto oko armature na mostu koji je projektovala, ona rekla obustavljaj, sračunaćemo ponovo. došla sutra oni zabetonirali sve. "stavili smo mi neku armaturu" kaže kinez. koje to dozvolio, kaže nadzor. nadzor ista ova mađarska firma.

Aj, kad već deliš ovakve informacije, reci i koji most je u pitanju, čisto da ga izbegavamo, da ne izginemo mi i bližnji. Ja nisam u fazonu "neće valjda".

• +1 8
6 minutes ago, aram said:

koje to dozvolio, kaže nadzor. nadzor ista ova mađarska firma.

Pa to je ta internacionalna regionalna udruga profitera Orban-Erdogan-Vucic. Ne znam koji scenario bih im pre pozeleo. 

Edited by Sludge Factory
  • +1 4
9 minutes ago, aram said:

ma priča mi drugarica, promašili nešto oko armature na mostu koji je projektovala, ona rekla obustavljaj, sračunaćemo ponovo. došla sutra oni zabetonirali sve. "stavili smo mi neku armaturu" kaže kinez. ko je to dozvolio, kaže nadzor. nadzor ista ova mađarska firma.

Ako to ima napismeno kroz mailove ili overene dopise... to je bas jak dokaz. AKo je to bilo usmeno, dzaba sve.

• +1 1