Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

1 minute ago, le petit nicolas said:

trgovac robljem.

poz

gledala sam ga jutros kako daje izjavu, ne znam gde...

rekao je da odgovornost mora da se utvrdi radi zakona, a ne radi svetine koja to traži jer je to onda hajka...

dakle, nazvao nas je svetinom

meni se otac zvao sveta pa ja jesam svetina, meni to ok, ali kako je vama od očeva milana zorana gorana

• +1 8

Ponovo se prave tik tok performansi like american style.. Prica sedi, ne nasedaj se bas primila ozbiljno i cini mi se da ce biti duboko ukornjena u nove vejp generacije. Ovakav narod upravo i zasluzuje vlast kakva je danas. Cekamo sledeci "nesrecni dogadjaj".. 

• +1 3

Gledam i ja prenos protesta, onako mi je u prenosnom značenju jedna stvar interesantna - policija oko vlade ali oko apelacionog suda nista ispred.

Još jedan opis kako se čuvaju dupeta njih, a sud i pravosuđe ko jebe....

11 minutes ago, Niveamen said:

Ponovo se prave tik tok performansi like american style.. Prica sedi, ne nasedaj se bas primila ozbiljno i cini mi se da ce biti duboko ukornjena u nove vejp generacije. Ovakav narod upravo i zasluzuje vlast kakva je danas. Cekamo sledeci "nesrecni dogadjaj".. 

I to je problem. Jednostavno se rasipa energija non-stop. Društvene mreže su dovele do maksimalne pasivizacije, na proteste se ide zato što je to u trendu i da se obeleži umesto zbog suštinskih promena i muke od ovoga gde živimo. Mnogima od njih je materijalno stanje koliko toliko bolje od većine ljudi u ovoj zemlji, neki će otići a neki ostati i ovde raditi za neku firmu. To je neki rezon ljudi manje više koji gledaju ili učestvuju na ovim protestima i razočaraju se svaki put kad se energija izgubi. Suštinski koliko god se trudili da razumemo ovaj narod sve se svodi na dve stvari: materijalna briga i potreba za vođom. Radoje Domanović je dobro opisao ovaj narod, samo se neke stvari modernizuju u skladu sa vremenom.

U vreme hiperinflacije ljudi su i dalje verovali Slobi iako nisu imali išta. 

• +1 4
1 hour ago, giuseppe said:

Iskreno: ide se na to da je Vesić kriv. I to kanališe i vlast. Pustiće ga niz vodu, ako bude potrebno.

Samo da se ne pomene glavni radikal.

Ne znam što niko ne pominje mutavog debila Tomu Monu. Za njegovog vakta je počela rekonstrukcija, Vesić je dovršio.

2 hours ago, yabadaba said:

Vidim da se dosta šeruje ono moje objašnjenje moguceg razloga pada. Ja sam i dalje ubeđen da su te kotve prve popustile a da su razlog popuštanja radovi koji su oko njih izvođeni i oštećenje kotvi, nelogično mi je da je to korodiralo 60 godina i onda se baš raspalo 3 meseca nakon rekonstrukcije. Na osnovu slika koje sam naknadno gledao, one kocke koje sam pominjao u prethodnom postu se ne nalaze gde zatege ulaze u krov i verovatno nemaju veze sa nadstrešnicom. Zatege ulaze uz samu nazubljenu gredu na vencu i tu su uz gredu sidrene. Zatege su prednapregnute, u cevima se nalaze zice koje su presama nategnute i onda zaglavljene caurom i klinom. Cela ta "glava" je posebno osetljivo mesto i tu je najverovatnije doslo do ostecenja.

Kocke su izgleda bile stope za ona velika slova na krovu, natpis za zeleznicku stanicu, koja su sklonjena posle rekonstrukcije.

• +1 1