Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

6 minutes ago, jms_uk said:

zar nisu uklonili deo spoja grede sa glavnom fasadom - vidi se razlika na slikama pre i posle, pogotovo u sredini da su posle bili veci otvori (prekriveni staklom). 

A nesto su izvesno menjali u tom delu. Bio je otvoren taj deo sem par polja nad samim ulazima u salter salu. 

Ponavljam, nisam video nikad originalni projekat sem par preseka iz arhive sa sajta Zeleznica mislim, ali mislim da su ove betonske grede rekao bih nekog preseka 50x50cm, bile te koje su premoscavale raspon od ulaza i fasade pa ka spolja. Te grede su bile oslonjene/ vesale se o zatege, gde je cini mi se padalo 80% reakcije, a jedan manji deo, 20% jelte na drugi kraj grede tj na stubove u rwvni ove staklene fasade. Ti stubovi u stvari predstavljaju jedan znacajan oslonac velikog krova i ova reakcija sa donje nadstresnice je u principu jako mala.
To sto su ukinuli taj neprozracni deo iz dva polja nad samim ulazom ne bi trebalo da ima veze sa nosenjem nadstr (ako na isti element mislimo), vec je to bio jednostwvno pokrivac. Al opet, sa rezervom, pricam iskljucivo na osnovu ovih slika.

Time su cak i skinuli deo tereta, mada ne znam sta je to bilo i koliko tesko. Ali su zato dodali kasnije taj stakleni prekrivac sa celicnom ili alu podkonstrukcijom koji se izvesno oslonio na osnovnu nadstresnicu. 

Kako god, bice ovo jedno mukotrpno vestacenje. 
Po defaultu trebaju mnogi da odgovaraju cisto zbog nepostovanja procedura i struke. A onda dalje za sve sto se izgresilo iz bahatosti i neznanja.

• +1 3
1 minute ago, MeanM@ said:

Kako god, bice ovo jedno mukotrpno vestacenje. 
Po defaultu trebaju mnogi da odgovaraju cisto zbog nepostovanja procedura i struke. A onda dalje za sve sto se izgresilo iz bahatosti i neznanja.

Odfikarili su anker kocke sa vrha krova, i time su metalni nosaci ostali da se drze onako koliko su ih beton i malter drzali u strukturi krova dok je nastresnica vukla nadole. Nema tu niceg za mukotrpno vestacenje, pogotovo sto vestacenja u pravom smislu reci nece ni biti, jer treba da se navestaci na los dizajn od pre 60 godina, i na krivicu Tita, trulih nepostojecih zavrtanja i prokletu sudbinu.

• +1 5
15 minutes ago, Aleksija said:

apsolutno nema veze sa mnom, ja sam svoj deo aktivizma vise puta odradila.

i nazalost, nisi u pravu, svi mi koji smo za nesto ustali, smo pre ili kasnije ostali sami - ili u zanemarljivom broju.

nesto ne radi.

ovo je tacno,raspad sistema je odavno u toku,ne funkcionise ni zdravstvo ni prosveta a ma nista. 

5 minutes ago, gsb said:

Cuvate ubice! Gledajte N1. Idite ako mozete u Namanjinu,  ja ne mogu.

Ja ovo nikad nisam video. Pojedinacno po prezimenu proziva svakog policajca i drzi govor. 

Ko je ovaj bradonja? 

Just now, radnik said:

Ja ovo nikad nisam video. Pojedinacno po prezimenu proziva svakog policajca i drzi govor. 

Ko je ovaj bradonja? 

student

• +1 1
  • Hvala 1
6 minutes ago, Mel said:

Odfikarili su anker kocke sa vrha krova, i time su metalni nosaci ostali da se drze onako koliko su ih beton i malter drzali u strukturi krova dok je nastresnica vukla nadole. Nema tu niceg za mukotrpno vestacenje, pogotovo sto vestacenja u pravom smislu reci nece ni biti, jer treba da se navestaci na los dizajn od pre 60 godina, i na krivicu Tita, trulih nepostojecih zavrtanja i prokletu sudbinu.

Ukratko, da. Ovo je jedna od osnovnih sumnji u ovom trenutku. Iskliznuo je anker jer je ostao bez ‘anker plocice’ s gornje strane i kad je popustila adhezija celik beton izleteo. Al sacekajmo misljenja vestaka. Tehnicki ce razjasniti sve do detalja.
Mukotrpno ce biti to sto ce gamad da oblikuje zvanicne izvestaje prema tome sta ih moze teretiti za krsenje procedura zakona o izgradnji i ostalih propisa

• +1 4
3 minutes ago, giuseppe said:

Iskreno: ide se na to da je Vesić kriv. I to kanališe i vlast. Pustiće ga niz vodu, ako bude potrebno.

Samo da se ne pomene glavni radikal.

Da! Ali, barem jedan da potone, barem jedan! Mozda oni ostali pocnu kao pravi pacovi da napustaju brod.

Ed: I Zvaljo ostane sam, sa Bratom I njih 5 sam na ledini.

Edited by gsb
6 minutes ago, giuseppe said:

Iskreno: ide se na to da je Vesić kriv. I to kanališe i vlast. Pustiće ga niz vodu, ako bude potrebno.

Samo da se ne pomene glavni radikal.

naravno.

(ljudi koji su se odazvali pozivu na protest su tu cista srca, nema spora, i svaka im cast. organizacija je upitna)

Edited by morgana
  • +1 4