Popular Post Ayatollah Posted Saturday at 17:35 Popular Post Share Posted Saturday at 17:35 4 minutes ago, Filozof manijak said: https://www.dnevnik.rs/novi-sad/pro-gla-sen-po-bed-nik-kon-kur-sa-naj-lep-sa-ba-sta-no-vog-sa-da-po-be-du-od-ne-la-sa-na Jbt, ja sam poznavao ovu ženu i znam gde joj je kuća Nisam ni sumnjao da je u ovoj tragediji zbog polupismenih čobana i gangstera nastradao neko ko zaista nešto vredi. Vidim da je i ovaj Makedonac koji je poginuo bio naučnik, koji je radio u Novom Sadu, i išao kući u Makedoniju za vikend. Takva je karma ove zemlje. 9 6 Link to comment
Popular Post cedo Posted Saturday at 17:36 Popular Post Share Posted Saturday at 17:36 (edited) 22 minutes ago, Svemir Zeka said: Po mrežama ide priča o Sanji iz Kaća (35), da je dobila neku nagradu za najlepšu baštu, nasmejana, lepa....duša me boli makedonac sto je nastradao, 45 godina, prvenac generacije, predavao na fakultetima po makedoniji, poslednju godinu radio u biosensu na robotizaciji u poljoprivredi skoro svake nedelje putovao kuci zeni i dvojici decaka i juce krenuo, nazalost edit: deca Edited Saturday at 17:46 by cedo 15 Link to comment
Mel Posted Saturday at 17:41 Share Posted Saturday at 17:41 3 minutes ago, Ayatollah said: Nisam ni sumnjao da je u ovoj tragediji zbog polupismenih čobana i gangstera nastradao neko ko zaista nešto vredi. Vidim da je i ovaj Makedonac koji je poginuo bio naučnik, koji je radio u Novom Sadu, i išao kući u Makedoniju za vikend. Takva je karma ove zemlje. I to a i ko putuje ovim prevozom? Ova sirotinja ovde u kraju gde sam sad, ti nemaju ni za kartu za GSB niti potrebu da negde idu. Ovi opet imbecili iz vlasti i pri vlasti, putuju svojim BMWovima i meckama. Znaci tu su deca, majke, studenti, poneki penzioner - to i vidimo na onom nesrecnom spisku. Deluje da je sve bio neki najregularniji svet koji zivi u ovoj zemlji. 1 1 Link to comment
Filozof manijak Posted Saturday at 17:43 Share Posted Saturday at 17:43 Gledam sad ovaj novi snimak, ogromna sreća u nesreći je što gradski autobus (ovaj žuti) bio na stanici, verovatno su ljudi ušli u njega, inače bi bilo još viśe desetina mrtvih. Zato što ljudi sede na na klupama ispod nadstrešnice dok čekaju da dođe bus. 1 Link to comment
Halvard Posted Saturday at 17:46 Share Posted Saturday at 17:46 1 minute ago, Filozof manijak said: Gledam sad ovaj novi snimak, ogromna sreća u nesreći je što gradski autobus (ovaj žuti) bio na stanici, verovatno su ljudi ušli u njega, inače bi bilo još viśe desetina mrtvih. Zato što ljudi sede na na klupama ispod nadstrešnice dok čekaju da dođe bus. Pročitao sam da je onaj čovek sa snimka koji ustaje sa klupe 2 sekunde pre pada nadstrešnice to uradio jer mu je naišao autobus. Čovek još uvek nije pri sebi. Dve sekunde. Dve jebene sekunde odluče hoćeš li nastaviti da živiš ili ne. 2 4 Link to comment
zmanic Posted Saturday at 17:48 Share Posted Saturday at 17:48 (edited) Stvarna sreća je što nije padala kiša. Brojke bi bile ....... j e z i v e. Edited Saturday at 17:54 by zmanic 7 Link to comment
Popular Post Ayatollah Posted Saturday at 17:56 Popular Post Share Posted Saturday at 17:56 6 minutes ago, zmanic said: Stvarna sreća je što nije padala kiša. Brojke bi bile ....... j e z i v e. Sa druge strane je sranje što nije pala u 3 ujutro recimo, jer bi ljudi bili živi, a mi ne bismo uopšte pisali na ovom topiku. 14 Link to comment
harper lee Posted Saturday at 17:58 Share Posted Saturday at 17:58 Ljudi, znam da niko ne misli nista lose ali nemojte koristiti rec sreca u kontekstu toga kolika je tragedija mogla da bude u nekim drugim okolnostima. Mogla je da se srusi i u 4 ujutru pa niko ne bi stradao. Link to comment
Sludge Factory Posted Saturday at 18:00 Share Posted Saturday at 18:00 (edited) U Kragujevcu smo se skupili na trgu kod gimnazije, ljudi palili svece, do 50 ljudi max. Edited Saturday at 18:14 by Sludge Factory 4 Link to comment
Svemir Zeka Posted Saturday at 18:01 Share Posted Saturday at 18:01 12 minutes ago, zmanic said: Stvarna sreća je što nije padala kiša. Brojke bi bile ....... j e z i v e. Ja sam tu stajala uvek kad pada kiša. I ovih meseci. 1 Link to comment
Mel Posted Saturday at 18:05 Share Posted Saturday at 18:05 3 minutes ago, harper lee said: Ljudi, znam da niko ne misli nista lose ali nemojte koristiti rec sreca u kontekstu toga kolika je tragedija mogla da bude u nekim drugim okolnostima. Mogla je da se srusi i u 4 ujutru pa niko ne bi stradao. I ja samo pomislila, sto ne pade usred noci. znam za relativno slican slucaj gde se iznad radnje ceo dan renovirao sprat iznad, razbili su neke nosece zidove, sve se srusilo u hrpu prasine nakon kraja radnog vremena i niko nije stradao. Sto nije ovde moglo tako... Link to comment
morgana Posted Saturday at 18:11 Share Posted Saturday at 18:11 ma prirodjeno je ljudskom mozgu da rezonuje u tim relativnim kategorijama, sto nije nocu/dobro je da nije po kisi itd od zemljotresa na cg primorju proslo je 45 godina pa ljudi jos pricaju sto je rano ujutru, dok su ljudi jos u krevetu, a s druge strane hvala bogu sto nije na radni dan nego u nedelju, popadali su plafoni u jednoj od skola 2 Link to comment
cedo Posted Saturday at 18:18 Share Posted Saturday at 18:18 sreca ... pamtim petre prlicko, uvek simpatican Spoiler sami smo kovaci svoje srece na kraju to izadje, kao i mnogo sta drugo, verovatnoca / matematika a kako se kuje u srbiji, nema tu mnogo prostora za srecu Link to comment
Haklberi Posted Saturday at 18:21 Share Posted Saturday at 18:21 Tragedija koja se dogodila u Novom Sadu duboko me potresla. Nadstrešnica koja je trebala da pruži zaštitu od vremenskih nepogoda pretvorila se u smrtonosnu zamku, a 14 ljudi izgubilo je život. Ovaj incident nije samo tragedija za one koji su poginuli, već i za njihove porodice i prijatelje, kao i za sve nas koji smo bili svedoci ili čuli za ovu strašnu vest. Kao građanin, pitam se kako je moguće da nadstrešnica, koja bi trebala biti bezbedna infrastruktura, postane uzrok gubitka ljudskih života. Kako su nadležni mogli da dozvole da se ovako nešto dogodi? Da li su u pitanju nedovoljni resursi, loša procena ili jednostavno neodgovornost? Sve to postavlja ozbiljna pitanja o tome kako se upravlja javnim prostorima i infrastrukturom. Izgubiti 14 života zbog ljudske greške ili propusta u sistemu je nešto što je teško prihvatiti. Dok su ljudi čekali na autobuse, njihovo poverenje u institucije i javne servise je dodatno poljuljano. I kao da to nije dovoljno, vlast u Srbiji, umesto da preuzme odgovornost i prizna svoj poraz, brani se time da nisu oni izvodili radove. Međutim, postoje jasni dokazi da su nadležni bili uključeni u izgradnju i održavanje te nadstrešnice. Ova negacija istine je još jedan udarac porodicama žrtava i svima nama koji očekujemo odgovornost i transparentnost od onih koji nas vode, ali to ne može promeniti činjenicu da su ljudi umrli zbog nečega što je moglo biti sprečeno, ma šta sprečeno to nije smelo da se desi! Neko je procenio da je sve u redu, i sada imamo 14 mrtvih kao posledicu te procene. Ovaj incident bi trebao da bude snažan poziv na buđenje za sve nas, od donosioca odluka do običnih građana, da više pažnje posvetimo sigurnosti i dobrobiti naše zajednice. Ne smemo zaboraviti da iza svake statistike stoje ljudski životi. Nastradala deco, ljudi... Izvinite što vas nismo sačuvali. 4 1 Link to comment
Time Crisis Posted Saturday at 18:22 Share Posted Saturday at 18:22 Quote Gradonačelnik je imao poruku za uplašene i ljute građane: "Nema šta, moraju da veruju u državu i u sistem." 2 1 3 Link to comment
Recommended Posts