Jump to content
IGNORED

Trazimo odgovornost za tragediju u Novom Sadu

Godfrey

Recommended Posts

Koja tragedija.

Stvarno ne zna čovek odakle da počne sa psovanjem. Stigli smo mnogo brže u onaj svet koji nas je brinuo gde idiotizam vlasti postaje životna opasnost za sve. Tragedije i greške se dešavaju svuda, ali ovi su multiplikatori svega, bukvalno ne mogu ništa da pipnu i da urade normalno. Kukam što ne mogu da završe onu prugu do Budimpešte već godinama, sad kontam koliko sam sreće imao što nisam morao da idem kroz Prokop. 

I na kraju po koji put mrtva deca.

Edited by Venom
  • +1 6
6 hours ago, yabadaba said:

Iststeklo mo vreme za edit. Hteo sam i da napisem zasto su te zatege važne. Govorim o crnim tankim VVV čeličnim šipkama. Nadstrešnica je u stvari bila obešena njima o krov. Na zgradu je samo bila "naslonjena". Krov je sa druge strane jako tanak. Svoju krutost dobija oblikom harmonike od papira. Ova nastresnica svojom tezinom vuce sredinu velikog raspona salter sale na gore. Jako lepo zamišljeno al eto đavo se krije u detaljima.

ako je ovo tačno, a verujem da jeste, jer konstrukcija je računata kao celina, ja bih se sada jako zabrinula i za glavnu rešetku, tj za krov objekta 

slažem se sa time da prvo treba gledati šta je rađeno na krovu, to sam pisala od samog početka

slušam gluposti o dotrajalosti konstrukcije  ( sad na Tita da se svali krivica :isuse: ), ali to tek nema logike

jer, da je samo do trajanja, logično je pretpostaviti da bi donji oslonac (koji probija konstrukciju  ) bio osetljiviji, meni je to nekako logično, mislila sam da je to popustilo, sve dok nisam videla slike

ko zna šta su diletanti radili na krovu, a krov je rađen. tu će odgovarati (ako iko bude uopšte odgovarao) izvođač  i nadzorni organ

• +1 4
  • Hvala 1

Svi ovi snimci i dokazi zašto se desilo ovo ubistvo će oduvati vojvođanska košava - siguran sam da su već sada angažovani AI timovi da naprave dokazni materijal o tome da crva nije ni bilo. I u Beogradu a i u Kini.

Neće se ovo rešiti bez metoda koje bar mi dobro poznajemo iz juna 1914 ili marta 2003. Ne mere.

• +1 4
3 minutes ago, gsb said:

Ja sam u emotivon haosu. Trudim se ovde da samo copy/paste ujem a najradije bih isla da se bijem na nekom protestu. Razumem ja , zrtve, pijetet... Ali, in the long run, to nije resenje. Moraju zubi da se pokazu.

pa da. pijetet je i kazniti vlast zbog zrtava koje je direktno skrivila. ja bar tako dozivljavam pijetet.

za ribnikar smo mogli da pricamo o opstoj atmosferi koja je podtekst ubistva ali ubistvo jeste licni cin, a ovdje jasno imamo odgovornost vlasti.

onaj ko nam je podmetnuo pasivni pijetet je zna se ciji.

Edited by morgana
  • +1 7
2 minutes ago, Eleniko said:

Svi ovi snimci i dokazi zašto se desilo ovo ubistvo će oduvati vojvođanska košava - siguran sam da su već sada angažovani AI timovi da naprave dokazni materijal o tome da crva nije ni bilo. I u Beogradu a i u Kini.

Neće se ovo rešiti bez metoda koje bar mi dobro poznajemo iz juna 1914 ili marta 2003. Ne mere.

Mere iz Marta 2003 nisu zavrsene do kraja. Nas veciti problem: zahuktamo se i onda stanemo. Sustina je da mere, ajde da uprostimo zakonitost+odgovornost, vaze od sad pa do kraja sveta.

• +1 2
32 minutes ago, morgana said:

evo novog spina, novosti

kriv je zavod za zastitu spomenika ns jer nije dopustio rekonstrukciju nadstresnice

naravno, projekat se nije mogao prilagoditi toj zabrani... pad je bio nuzan, jel.

ok, njih iz zavoda sazezemo ognjem u direktnom prenosu na pinku, ulaz na ns stanicu se prebaci bocno i idemo dalje

dok se citava zgrada ne slegne, skupa s vozovima u stanici.

Kriv je zavod jer je Dubravka Djukanovic Vapa rekla Malom da odjebe za hotel Trampovog zeta umesto Generalstaba... I to sam vam resio...

Edited by radisa
  • +1 7
2 minutes ago, radisa said:

Kriv je zavid jer je Dubravka Djukanovic Vapa rekla Malom da odjebe za hotel Trampovog zeta umesto Generalstaba... I to sam vam resio...

bas sam i mislila da je nesto tog tipa

(ne znam ko je ta zena ali pomislila sam, mora da je zavod sps-ov ili slicno, zgodan zrtveni jarac)

• +1 2
20 minutes ago, duda said:
7 hours ago, yabadaba said:

ako je ovo tačno, a verujem da jeste, jer konstrukcija je računata kao celina, ja bih se sada jako zabrinula i za glavnu rešetku, tj za krov objekta

Ovo sam i ja juče rekla, ne iz nekog znanja, nego od straha, jer su i tu nešto menjali

1 minute ago, Nevernik said:

Ja sam juče uveče šetajući gradom primetio da je svaka kladionica bila dupke puna, navijanje i sve to. Valjda je jedan od omiljenih klubova igrao milionitu utakmicu u Evroligi. Kao da se ništa nije dogodilo, običan petak.

Čisto ako naivni misle da je ovo to što će pokrenuti narod/grad/državu...neće. Većina ljudi u gradu/državi je po mentalnom sklopu bliža ovom liku što se kliberi na snimku nego ovima što su juče dobrovoljno dali krv.

O da..

Cini mi se da si u pravu.

• +1 1

cisto sumnjam da ce se ista isterati do kraja. Objektivno gledano i u doba pre ovih,niko ni zasta kod nas nije odgovoran! Ne postoji zelja da se rese problemi.

• +1 2