Mel Posted Saturday at 07:45 Share Posted Saturday at 07:45 Ovaj talog koji se uzdiao sa SNSom nece se povuci sa vlasti i tokova novca do samog kraja. A mi nismo vojska, Tako da to je sto je. 2 1 Link to comment
Popular Post Uskebasi Posted Saturday at 07:46 Popular Post Share Posted Saturday at 07:46 Apsolutno je nebitno da li je nadstrešnica rekonstruisana, dogradjena, ili samo okrečena, to ne oslobadja odgovornosti one koji su projektovali i izvodili radove, koji su primili radove i izdali dozvole. Odgovara se i za neadekvatno odrzavanje, a ne samo za greske u projektima. Neko pametniji od mene je davno primetio da ova vlast samo gradi i zida, a ne ulaze u odrzavanje, jer se tako najlakse izvlače pare. Gradi se da bi se izvukle ili oprale pare, bez ikakvog normalnog plana. Ali nije u potpunosti kriva samo ova vlast. Oni su samo usavršili metod i učinili ga transparentnim usled čvrstog uverenja o sopstvenoj neodgovornosti. Godinama se na građevinskom fakultetu na predavanjima pričala šala kako bi Pančevački most odavno pao kada bi znao principe statike. Bahata vlast i neće valjda mentalitet naroda su zajebana kombinacija koja svakako vodi u tragedije i katastrofe 22 Link to comment
Mel Posted Saturday at 07:48 Share Posted Saturday at 07:48 2 minutes ago, vememah said: Režim ozbiljno radi kontrolu štete svim kanalima: Hide contents Mogu da peru sta hoce i koliko hoce, na svim portalima botovski komentari po 500 minuseva i po 20 pluseva. Svima je jasno, druga je stvar sto oni kojima je to jasno a ima ih ohoho u Srbiji nemaju mehanizme da oteraju ovu demokratski izabranu vlast potvrdjenu i od zapada, istok se podrazumeva. Tako da gej siptar i njegova ekipa samo rade biznis es jusual. Onako jedno novo dno je sto ni porodice ranjenih nisu obavestene i dat im pristup clanovima porodice ango ih drze ko neke taoce, i tako... Link to comment
vememah Posted Saturday at 07:48 Share Posted Saturday at 07:48 15 hours ago, Vapad said: Kažu ljudi da je ranije bilo samo šuplje ovo iznad ulaza, kao svetlarnici a da su oni stavili, ma šta tvrdili sada, neki mozaik i neko staklo sa konstrukcijom i to je ono što se vidi na paloj nastrešnici neki tamo procenjuju da je to drastično povećalo težinu i sve poremetilo. Nemam pojma. Šta mislite??? Nadam se da će svi odgovorni platiti, ne zatvorom, nego onako kako treba Staklo i metalni okviri nisu dodavani samo tamo gde je bio svetlarnik, već i tamo gde su pre rekonstrukcije bila dva široka betonska nosača - mosta koji su dodatno pridržavali nadstrešnicu, a rekonstrukcijom su uklonjeni, tako da je time po svoj prilici urušena stabilnost nadstrešnice. 4 Link to comment
gsb Posted Saturday at 07:53 Share Posted Saturday at 07:53 Ono sto me buni 1/1 2 na pocetku ovog dokumenta u tabeli gde sve nabraja spiminje podhodnike i nadstresnicu, a ovde je projektant samo podhodnika. Kao da se ne mislim na istu nafstresnicu. 1/1 1 je rekonstrukcija cele zgrade (kako moze ova spoljna nadstresnicu da se odvoji od zgrade) Deluje mi laicki da je Ono sto se srusilo deo zgrade (zvali ga kako god), a ne necega sto bi nazvali peronska infrastructura (sa nadstresnicama). 1 Link to comment
Popular Post villiem Posted Saturday at 07:53 Popular Post Share Posted Saturday at 07:53 Tacno znaju da su krivi od prve sekunde 18 Link to comment
Mel Posted Saturday at 07:54 Share Posted Saturday at 07:54 8 minutes ago, Uskebasi said: Apsolutno je nebitno da li je nadstrešnica rekonstruisana, dogradjena, ili samo okrečena, to ne oslobadja odgovornosti one koji su projektovali i izvodili radove, koji su primili radove i izdali dozvole. Odgovara se i za neadekvatno odrzavanje, a ne samo za greske u projektima. Neko pametniji od mene je davno primetio da ova vlast samo gradi i zida, a ne ulaze u odrzavanje, jer se tako najlakse izvlače pare. Gradi se da bi se izvukle ili oprale pare, bez ikakvog normalnog plana. Ali nije u potpunosti kriva samo ova vlast. Oni su samo usavršili metod i učinili ga transparentnim usled čvrstog uverenja o sopstvenoj neodgovornosti. Godinama se na građevinskom fakultetu na predavanjima pričala šala kako bi Pančevački most odavno pao kada bi znao principe statike. Bahata vlast i neće valjda mentalitet naroda su zajebana kombinacija koja svakako vodi u tragedije i katastrofe Narod je imao mentalitet kakav je imao zadnjih x stotina godina, pa su nastresnice stajale. 6 Link to comment
Popular Post yabadaba Posted Saturday at 07:55 Popular Post Share Posted Saturday at 07:55 Sad sam zvao ćaleta, 40 godina jedan od glavnih ing trudbenika. Samo je rekao jebotebog i poceo da se smeje. Znači ove zatege su se na krovu drzale u ovim betonskim kockama. Kaze to smo mi zvali sise (a kako drugacije). Zatega se napregne nekim srafom ili sajlom da pocne da "radi" i onda se oko nje napravi kocka od jakog betona koja sluzi kao sidro i prenosi opterecenje na ostatak konstrukcije ( krov). Oni su prilikom izrade hidroizolacije srusili te kocke jer su im smetale za odvod vode sa krova (dodatni detalj za opsivanje stagod). Oni su fakticki otkacili nadstresnicu. Ono sto mi jos nije jasno kako odmah nije pala, verovatno se zatega zaglavila u betonu. I zasto nema nicega na zatezi sto bi sluzilo za sidrenje neka plocica brkovi ili sl. 5 20 Link to comment
yabadaba Posted Saturday at 07:56 Share Posted Saturday at 07:56 Nije palo od prozora na nadstresnici 1 1 Link to comment
SNARC Posted Saturday at 08:02 Share Posted Saturday at 08:02 13 minutes ago, Uskebasi said: Apsolutno je nebitno da li je nadstrešnica rekonstruisana, dogradjena, ili samo okrečena, to ne oslobadja odgovornosti one koji su projektovali i izvodili radove, koji su primili radove i izdali dozvole. Odgovara se i za neadekvatno odrzavanje, a ne samo za greske u projektima. Neko pametniji od mene je davno primetio da ova vlast samo gradi i zida, a ne ulaze u odrzavanje, jer se tako najlakse izvlače pare. Gradi se da bi se izvukle ili oprale pare, bez ikakvog normalnog plana. Ali nije u potpunosti kriva samo ova vlast. Oni su samo usavršili metod i učinili ga transparentnim usled čvrstog uverenja o sopstvenoj neodgovornosti. Godinama se na građevinskom fakultetu na predavanjima pričala šala kako bi Pančevački most odavno pao kada bi znao principe statike. Bahata vlast i neće valjda mentalitet naroda su zajebana kombinacija koja svakako vodi u tragedije i katastrofe Da jbt, Pancevac..da je trebalo da stavim pare na to sta ce da me ubije, taj most bi bio jedan od favorita. Sad ga redje prelazim pa mi je ispao iz fokusa. On ce verovatno da rokne kad ovi rese da ga nekako omalterisu, stave mu fensi svetla sa muzikom i jarbol. Link to comment
MeanM@ Posted Saturday at 08:04 Share Posted Saturday at 08:04 17 minutes ago, gsb said: Ovo Sam uspela da nadjem ja: ovo je valjda prilozrno Fali nastavak spiska. https://www.paragraf.rs/propisi/pravilnik-o-sadrzini-nacinu-i-postupku-izrade-i-nacinu-vrsenja-kontrole-tehnicke-dokumentacije-prema-klasi-i-nameni-objekata.html Evo ovde, clanovi 25 i 26 jasno i striktno to definisu. Sveska 2 je uvek konstrukcija i nju potpisuje odgovorni projektant, tzv staticar. U smislu projekta i zakona ovde najodgovorniji. 1 Link to comment
Popular Post Sammael Posted Saturday at 08:10 Popular Post Share Posted Saturday at 08:10 10 minutes ago, yabadaba said: Nije palo od prozora na nadstresnici Potpuno je nebitno koja je od 6 stvari koje se pominju konkretno kriva, možda je jedna, možda su svih 6. Palo je jer niko nije radio svoj posao i uradio statiku nakon svih izmena, napravio ojačanja ili ukrućenja ili kako vam se to već zove, a očito ni nadzor nije sproveo test opterećenja. A krivi su ovi što od prvog sekunda tvrde da ništa nije rađeno. Kurac nije rađeno, imamo STOTINE fotografija i videa koji pokazuju SVE što je rađeno. 20 Link to comment
Nikodije Posted Saturday at 08:10 Share Posted Saturday at 08:10 Čemu tačno služi galerija koju su dodali posle rekonstrukcije™? Popneš se na nju i šta? Link to comment
Sammael Posted Saturday at 08:12 Share Posted Saturday at 08:12 1 minute ago, Nikodije said: Čemu tačno služi galerija koju su dodali posle rekonstrukcije™? Popneš se na nju i šta? Služi da se uzmu pare za ugradnju galerije koja ne služi ničemu. 5 Link to comment
morgana Posted Saturday at 08:13 Share Posted Saturday at 08:13 gledas kako pada nadstresnica, kao onaj klinac na snimku rusenja Link to comment
Recommended Posts