yabadaba Posted Saturday at 01:27 Share Posted Saturday at 01:27 Samo jos jednom da razjasnim posto verovatno nisam bio jasan. Danijel u svom tvitu, a koji si se nadovezao, ne govori o galeriji, on govori o zastakljenim otvorima nadstesnice koja je pala. Tu pominje bogzna kakvo opterecenje ab konzole celikom i teskim staklom. Tu je omasio sta da mu radim Ovo za celik govorim o galeriji, ona definitivno nije od aluminijuma o tome nisam video nista u tom tvitu nego je to druga aktuelna teorija sa kojim se isto ne slazem. .Sto se opterecenja na stub tice, ne kazem da ga galerija, da je oslonjena na njega, ne bi vertikalno opteretila, nego da na nadstresnicu to vertikalno opterecenje ne moze da se prenese. Stub se nije srusio nego nadatresnica, od stuba na dalje.Moment bi mozda mogao da utice ali sam napisao zaszo mislim da ga nema. Ono na šta bi se ja koncentrisao je šta se dešavalo na krovu i zašto su zatege popustile, mozda od nekog velikog dodatnog opterecenja ali ja to niaam video. Ono sto sam video na mrljavim dron snimcima meni govori da je neko otkacio te zatege ne krovu, odnosno porusio betonske kocke za koje su one bile vezane. Ostavljam veliki prostor da gresim al mi trenutno to deluje kao mnogo verovatniji scenario. 4 4 Link to comment
yabadaba Posted Saturday at 01:50 Share Posted Saturday at 01:50 Iststeklo mo vreme za edit. Hteo sam i da napisem zasto su te zatege važne. Govorim o crnim tankim VVV čeličnim šipkama. Nadstrešnica je u stvari bila obešena njima o krov. Na zgradu je samo bila "naslonjena". Krov je sa druge strane jako tanak. Svoju krutost dobija oblikom harmonike od papira. Ova nastresnica svojom tezinom vuce sredinu velikog raspona salter sale na gore. Jako lepo zamišljeno al eto đavo se krije u detaljima. 3 2 Link to comment
mlatko Posted Saturday at 02:21 Share Posted Saturday at 02:21 (edited) https://x.com/Ljubia391879/status/1852415412388110551 @yabadabagde su snimci drona? Edited Saturday at 02:26 by mlatko 3 Link to comment
FOX river Posted Saturday at 05:48 Share Posted Saturday at 05:48 Nemoć i očaj… ako se narod sada ne pokrene, nema nam pomoći… 2 Link to comment
Paul Gompitz Posted Saturday at 06:15 Share Posted Saturday at 06:15 (edited) 7 hours ago, yabadaba said: Nije se proslavio Danijel analizom. Nije teška čelična konstrukcija nego aluminijumska. Staklo je svakako tesko jer su dva sloja pa izmedju folija (bar se nadam). Osim toga kad su zatvorene te rupe na nadstresnici povecana je povrsina na koju su djelovali snijeg i vjetar sve ovo vrijeme. Vjetar kad udje odozdo bez tih rupa na nadstresnici nema izlaz na gore nego nastane kovitlac. A i nadstresnica nije bila samo objesena zategama o krov. Onolika betonska rebra su svakako sposobna nositi ozbiljan teret. Edited Saturday at 06:20 by Paul Gompitz 2 Link to comment
bradilko Posted Saturday at 06:17 Share Posted Saturday at 06:17 1 minute ago, FOX river said: Nemoć i očaj… ako se narod sada ne pokrene, nema nam pomoći… to narod je mnogo sirok skup. slobodoumni ljudi srbije su stalno u pokretu. ne staju sa protestima.( i sam umem da budem nepravedan prema njima u trenucima nemoci i besa) no to je nedovoljno u vladavini nistarija koji ne prezaju od bilo kakvog zlocina, tesko da je u modernom dobu bilo ovakvog rezima. nas su prvo zadesili milosevici sa najcrnjim dijagnozama ljudi. takvi rusitelji svega ljudskog.. oni su podigli lestvicu kao nikad nigde pre. ostala nam je krvava kasa od nekakve levice, crkve, nacionalista, nasilnika.. pritajeno zlo koje je cekalo kix drustva da dodje do ovoga danas, potpunog nasilja, ogoljenog od bilo kakve ideologije. razulareno nasilje onih sto su uvek bili sa strane,skoro nevidljivi, niko ih nije ni. uzimao za ozbiljno, bezmudi i tupav bednici koji su se nekad bojali svakovrsne kazne i osude. oni bi sve kao ne znam zlocinci ali ne smeju. dolaskom vucica im je najzad dozvoljeno da se pokazu u punoj snazi. jebene nakaze. nekad sam mislio da si to klijenti, uhljebi koji ce se lako ukloniti ali sad mislim da ce tu morati sve radikalnije. previse su te bitange uzletele da bi se tako lako predale i vratili u prethodna stanja svojih bednih zivota. (ocaj i nemoc kao nikad pre. bukvalno mi je nadu unistio dolazak onog smrdljivog solca) 6 1 Link to comment
MeanM@ Posted Saturday at 06:18 Share Posted Saturday at 06:18 6 hours ago, gsb said: Citajte ceo thread. Zna se ko je projektant. Prof sa BL univerziteta. Ovde nije navedena strana sa imenom odgovornog projektanta konstrukcije, tj sveske pod brojem 2.1. Koliko vidim sa slika, ova iz BL potpisuje 0 - Glavnu Svesku projekta, licencom 315 - odgovorni projektant saobracajnica. Link to comment
FOX river Posted Saturday at 06:28 Share Posted Saturday at 06:28 (edited) Nažalost je u mom okruženju dobar deo ljudi koji odmahuje na sve to sa “očekivano, Srbija” i čini se da smatraju da ne mogu ništa da promene. Ljudi koji se informišu preko RTS-a i nacionalnih frekvencija dugo nisu čuli informacije, a RTS i Pink su najgledaniji, mnogo ljudi ih prati po inerciji. Mi smo anestezirano društvo. Edited Saturday at 06:30 by FOX river 1 Link to comment
igoraki Posted Saturday at 07:20 Share Posted Saturday at 07:20 Ovde se vidi pri kraju videa da rade baš na toj nastrešnici radnici, negde oko 19tog minuta 1 Link to comment
vememah Posted Saturday at 07:36 Share Posted Saturday at 07:36 (edited) https://www.reddit.com/r/serbia/comments/1gheo97/i_šta_kaže_nije_renovirana/ https://www.reddit.com/r/serbia/comments/1ghallg/projektantska_dokumentacija_renoviranja_železnice Edited Saturday at 07:47 by vememah 1 Link to comment
Popular Post SNARC Posted Saturday at 07:36 Popular Post Share Posted Saturday at 07:36 Negde za 20-30 godina, topic na forumu "Expo - trazimo odgovornost" . Jednom mesecno otprilike prodjem sa klincem kroz zeleznicku stanicu NS, odem da vidim majku i brata koji zive tamo. Mi smo samo imali srece, nista drugo. Svaka zgrada..put..tunel..pruga..sve sto su ovi gradili ili su umesali prste u "renoviranje" necega izgrarjenog...sve to ubija. I prosao sam faze od tuge..besa..ljutnje..cega vec..Sada se samo plasim. Gledam kroz prozor i pitam se sta je sledece. 17 Link to comment
vememah Posted Saturday at 07:42 Share Posted Saturday at 07:42 Režim ozbiljno radi kontrolu štete svim kanalima: Spoiler 3 Link to comment
gsb Posted Saturday at 07:44 Share Posted Saturday at 07:44 Ovo Sam uspela da nadjem ja: ovo je valjda prilozrno Link to comment
vememah Posted Saturday at 07:45 Share Posted Saturday at 07:45 (edited) Da bude i ovde (pt je već okačila na Vučićevoj temi) pošto je vrlo relevantno: Edited Saturday at 07:45 by vememah 1 Link to comment
Recommended Posts