yabadaba Posted Friday at 23:16 Share Posted Friday at 23:16 (edited) Nije se proslavio Danijel analizom. Nije teška čelična konstrukcija nego aluminijumska. I prelako koristi termin AB konzola za nešto što to nije. Što se tiče galerije kolko god ona bila sranje kao arh rešenje, po onome što sam video ona nije oslonjena na taj deo konstrukcije već je potpuno nezavisna (na novim čelicnim stubovima). Ono gde bi ja gledao su kotve zatega na krovu koje su bile u jako lošem stanju. Na krovi je rađena hidroizolacija, neke stare konstrukcije reklama su skidane, ne bi me začudilo da je neko tu dirao nešto što nije smeo da dira Edited Friday at 23:20 by yabadaba 2 2 Link to comment
gsb Posted Friday at 23:17 Share Posted Friday at 23:17 16 minutes ago, gsb said: Citajte ceo thread. Zna se ko je projektant. Prof sa BL univerziteta. prenela i ovde... 1 Link to comment
ToniAdams Posted Friday at 23:18 Share Posted Friday at 23:18 Da, def nisu ništa čačkali Link to comment
Valk Posted Friday at 23:18 Share Posted Friday at 23:18 9 minutes ago, ToniAdams said: nema tog Dunava koji može od ovog da ih opere Pa ne treba ni da ih pere. Spoiler Link to comment
cedo Posted Friday at 23:21 Share Posted Friday at 23:21 (edited) 6 minutes ago, ragasto said: BL? Sve bolje od boljeg. Ta profesorka navodno predaje samo 12 predmeta. a radi i druge stvari po srbiji nemojte tamo kupovati stanove Edited Friday at 23:23 by cedo 1 Link to comment
ToniAdams Posted Friday at 23:23 Share Posted Friday at 23:23 (edited) 10 minutes ago, yabadaba said: Nije se proslavio Danijel analizom. Nije teška čelična konstrukcija nego aluminijumska. I prelako koristi termin AB konzola za nešto što to nije. Što se tiče galerije kolko god ona bila sranje kao arh rešenje, po onome što sam video ona nije oslonjena na taj deo konstrukcije već je potpuno nezavisna (na novim čelicnim stubovima). Ono gde bi ja gledao su kotve zatega na krovu koje su bile u jako lošem stanju. Na krovi je rađena hidroizolacija, neke stare konstrukcije reklama su skidane, ne bi me začudilo da je neko tu dirao nešto što nije smeo da dira Izvini sad gledam fotku i ne želim da se pravim pametan i možda grešim, ali deluje da je galerija oslonjena na taj deo konstrukcije. Edit fotka: Edited Friday at 23:27 by ToniAdams Link to comment
cedo Posted Friday at 23:26 Share Posted Friday at 23:26 posebno bih izdvojio etiku i moral Link to comment
yabadaba Posted Friday at 23:34 Share Posted Friday at 23:34 8 minutes ago, ToniAdams said: Izvini sad gledam fotku i ne želim da se pravim pametan i možda grešim, ali deluje da je galerija oslonjena na taj deo konstrukcije. Edit fotka: Evo fotka sa beobuilda gde su zaokruženi stubovi. Link to comment
yabadaba Posted Friday at 23:38 Share Posted Friday at 23:38 Evo sad je neko okačio i slike posle urađene hidroizolacije na krovu. Nema više kotvi. :o verovatno je neko došao na genijalnu ideju da popravi stanje jer te kocketine smetaju odvodu vode. Ovo su slike posle izrade hidroizolacije. Slike pre su proslom postu 2 1 Link to comment
ToniAdams Posted Friday at 23:45 Share Posted Friday at 23:45 7 minutes ago, yabadaba said: Evo fotka sa beobuilda gde su zaokruženi stubovi. Ali aluminijum je elastičan, nisam siguran da su ova dva stuba (i kapiram još 2) dovoljna da nose samostalno konstrukciju, mislim da mora postojati veza sa starom konstrukcijom. Štagod, neću više mudrovati, nije vreme za to. Link to comment
yabadaba Posted Saturday at 00:20 Share Posted Saturday at 00:20 Samo da razjasnim, galerija jeste čelična konstrukcija. ali ne mislim da je oslonjena na stare stubove. Projektantu je mnogo lakše da nacrta još jednu kvadrat 15x15cm nego da radi proračun cele zgrade ponovo. Po okamu nije projektovano da se oslanja na staru konstrukciju. Morao bi da postoji mnogo jak razlog da se to uradi kao neka konzola na postojećem stubu, i to bi se videlo, i u arhitekturi prostora, i u izgledu galerije. U svakom drugom slučaju, čak i da je oslonjena na stub mimo projekta, kao prosta greda ne unosi momente u stub, i ne vidim kako može da utiče na nadstrešnicu. Eventualno neka oštećenja prilikom izvođenja (bušenje i sl) al nešto ne bih rekao. Što se tiče zastakljenih otvora nadstrešnice, to je klasična aluminijumska stolarija, slična strukturalnim fasadama na posl. zgradama. To dodatno opterećenje i njegova pozicija u odnosu na ostala opterećenja za koja je nadstrešnica predviđena je smešno. Ako je zbog toga pala, pala bi i bez toga pri prvom većem snegu, manjem zemljotresu ili npr zapušenom slivniku. 2 Link to comment
ToniAdams Posted Saturday at 00:58 Share Posted Saturday at 00:58 Bukvalno si dva posta iza napisao da nije čelična konstrukcija nego aluminijumska a sad kažeš da nije aluminijumska nego čelična, pritom uzimaš za pretpostavku da je postojeća konstrukcija u savršenom stanju i tvrdiš da samo momenat a ne i vertikalno opterećenje mogu da je dodatno opterete. Povlačim se, nek bude da si u pravu, iako se ne slažem. 1 Link to comment
Ratamahatta Posted Saturday at 01:22 Share Posted Saturday at 01:22 Je l' iso neko u zatvor zbog onih rudara? Pitam samo 4 1 Link to comment
Recommended Posts