April 24Apr 24 Ovo je cela stručna analiza dr Dobrić i dr Fric sa Građevinskog fakulteta o padu nadstrešnice u Novom Sadu (EKSKLUZIVNO)Neodržavanje objekta, ubrzavanje procedura u građevinarstvu, nestručno upravljanje projektom, i na kraju i sama korozija čeličnih žica, doprineli su tragičnom urušavanju nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu u kojoj je stradalo 16 osoba.Ovaj zaključak se nameće nakon pregleda rada koji su napisale prof. dr Jelena Dobrić i doc. dr Sanja Fric sa Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.Analiza je ustupljena Nedeljniku, a mi je u potpunosti objavljujemo u PDF formatu na linku.Nadstrešnica zgrade železničke stanice u Novom Sadu – stručne iproceduralne činjenice od tragedije do danas****************************U link je pdf dokument sa preciznim tehničkim relevantnim podacima, recimo tačne dimenzije nastrešnice i zatega... itdstavke izveštaja:Geometrijske i materijalne karakteristikeKorozijaMehanička dejstva i dejstva sredineStudija slučaja4.1 Preliminarna analiza4.2 ProcedureZaključak
April 27Apr 27 Od temelja do pada.Dobro posloženo, laicima razumljivo. Đajić kod studenata pre 12+ dana (objavili ETF blokade).
April 27Apr 27 Kad je počela obnova žel.stanice i nadstrešnice? Našla sam sliku ispred nje iz oktobra '23. U toku su radovi, ali je ona crvena
Wednesday at 09:525 days Televizijski dokumentarac „Pod teretom“, koji se bavi životima stradalih u strašnoj tragediji, učestvujući u čuvanju uspomene na njih, biće emitovan 1. maja u emisiji „Među nama“ od 17.30 na TV Nova. Autorka filma i novinarka je Jovana Maletić, snimatelj Marko Ćopić, a montažer Aleksandar Korićanac.Gledajte „Pod teretom“ – jer njihovi životi zaslužuju da budu ispričani.
Wednesday at 11:035 days Treba provesti pola sata na ovom sajtu da se vidi uzaludnost studentskih protesta.Tu treba sila, kao oni koji su (nedavno upokojenog Komrakova), upali u RTS, koji je na kolenima klecao i molio "Nemojte da me bijete, nemojte da Srbin na Srbina udari).Vase Instagrame , FaceBook, selfije, sviranje raciki.Zato od toga nema nista.Da su Instagram i FaceBook bili u ovom obimu 5. oktobra 2000 te, Slobodan Milosevic bi i dalje bio na vlasti, kao Lukashenko u Belorusiji.
Wednesday at 16:175 days 5 hours ago, Yoyogi said:Treba provesti pola sata na ovom sajtu da se vidi uzaludnost studentskih protesta.Tu treba sila, kao oni koji su (nedavno upokojenog Komrakova), upali u RTS, koji je na kolenima klecao i molio "Nemojte da me bijete, nemojte da Srbin na Srbina udari).Vase Instagrame , FaceBook, selfije, sviranje raciki.Zato od toga nema nista.Da su Instagram i FaceBook bili u ovom obimu 5. oktobra 2000 te, Slobodan Milosevic bi i dalje bio na vlasti, kao Lukashenko u Belorusiji.Nisi u pravu.
Thursday at 08:234 days 15 hours ago, glibav said:Nisi u pravu.Pa mozda i nisam u pravu. Tako su nazivali i disidente 1980-ih i do kraja 1990-ih.Tita su zvali diktatorom, oni, slikar Mica Popovic, Mihiz, cak i Ljubomir Tadic (Akademik, otac Borisa Tadica), Dragoljub Micunovic, Kosta Cavoski. Da pomenem samo neke.Da je ikoga od njih Tito pozvao na veceru, ko bi odbio sa obrazlozenjem da ne obeduje sa diktatorima? Odbili bi, i da ih je Slobodan Milosevic pozvao na veceru.Danas, odbijaju i sastanke a kamoli vecere sa Predsednikom vlade Srbije, dekani im daju korpe. Ko bi prihvatio da bude slikan u drustvu Ane Brnabic, na veceri? Pa i uz samog Aleksandra Vucica.Eto, bar to, se unapredilo. Edited Thursday at 08:314 days by Yoyogi
Thursday at 08:334 days Sila bi rezultirala krvoprolićem, Vučić bi jedva dočekao da se iživljava na protestantima, pa za to mu i služi onaj Ćacilend da nekom pukne film da se potuče s nekom od tih njegovih protuva i da onda on navali da se sveti…tako da taman da to i smatram nekakvim boljim i efikasnijim rešenjem s obzirom da u Srbiji ne živim 25 godina ne bih mislila da imam moralno pravo da bilo kome ko tamo živi takvo nešto preporučujem, s obzirom na to da ja lično ne bih platila tu cenu….
Thursday at 08:404 days 6 minutes ago, Leia said:Sila bi rezultirala krvoprolićem, Vučić bi jedva dočekao da se iživljava na protestantima, pa za to mu i služi onaj Ćacilend da nekom pukne film da se potuče s nekom od tih njegovih protuva i da onda on navali da se sveti…tako da taman da to i smatram nekakvim boljim i efikasnijim rešenjem s obzirom da u Srbiji ne živim 25 godina ne bih mislila da imam moralno pravo da bilo kome ko tamo živi takvo nešto preporučujem, s obzirom na to da ja lično ne bih platila tu cenu….Hej ali mogla bi makar da jedes kokice i gledas snimke prebijanja dok sedis na svom ostr.. kaucu
Thursday at 08:454 days Naravno da ne volim Vucica. Da su ovi protesti bili u Belorusiji, ili u samoj Rusiji ili u Kini, njihova vlast bi to zavrsila za 6 sati a ne da traju bez kraja, skoro 6 meseci.
Thursday at 11:034 days Zar mislis da Vucic ne “zavrsava” silom zato sto je veci demokrata od ovih koje si pobrojao? Pa naravno da ne, razlog je to sto je primoran da odrzava bar neki privid demokratije za ljubav podrske od strane EU. Njemu lepo da bude diktator sa Aliexpressa, EU lepo da njega takvog munta da prodaje budzasto prirodne resurse i izdaje stanovnistvo kao roblje jeftinu radnu snagu stranim “investitorima”, i sad se pojavili neki studenti da im kvare tu idilu.
Thursday at 13:154 days 2 hours ago, Leia said:Zar mislis da Vucic ne “zavrsava” silom zato sto je veci demokrata od ovih koje si pobrojao? Pa naravno da ne, razlog je to sto je primoran da odrzava bar neki privid demokratije za ljubav podrske od strane EU. Njemu lepo da bude diktator sa Aliexpressa, EU lepo da njega takvog munta da prodaje budzasto prirodne resurse i izdaje stanovnistvo kao roblje jeftinu radnu snagu stranim “investitorima”, i sad se pojavili neki studenti da im kvare tu idilu.Slazem se sa time sto si rekla. Opet, necime (time sto si rekla) je prikovan da ne izvede tenkove na ulice.