Klara Posted February 6 Posted February 6 "Bivša ministarka poljoprivrede Jelena Tansković trenutno se nalazi u kućnom pritvoru jer je nedavno optužena u slučaju pada nadstrešnice u Novom Sadu kada je poginulo 15 ljudi. Odatle redovno podnosi tužbe protiv KRIK-a. Sve je počelo kada je KRIK u decembru prošle godine otkrio da je firma u kojoj je Tanasković ranije bila direktorka protiv nje podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila finansijske malverzacije. Ova prijava je nekoliko godina stajala u policiji, a na kraju je odbačena nakon što je policijsko odeljenje koje je radilo na ovom slučaju preuzeo Ninoslav Cmolić, suprug Tanaskovićkine prijateljice ministarke Irene Vujović. Tada je policija obavestila tužilaštvo da nema dokaza da je Tanasković počinila kriminal." 1
pt 2.0 Posted February 6 Posted February 6 2 minutes ago, spettacollo said: Republika Srbija obaveštava Evropsku komisiju o svim međunarodnim ugovorima ili drugim aktima iz stava 1. tačka 1) ovog člana. Je l ovo znači da EK ima Sporazum o saradnji NR Kine i Srbije u oblasti infrastrukture, i sve podugovore, ili samo ima notu "E, ćao, mi potpisali nešto što se zove ovako"?
spettacollo Posted February 6 Posted February 6 1 minute ago, pt 2.0 said: Je l ovo znači da EK ima Sporazum o saradnji NR Kine i Srbije u oblasti infrastrukture, i sve podugovore, ili samo ima notu "E, ćao, mi potpisali nešto što se zove ovako"? Malo sam ispao iz javnih nabavki, ne radim pravni deo jedno 6-7 godina, ali ako uzmemo u obzir da u pasusu (alineji ) iznad ove koju si navela stoji Quote Međunarodni ugovori ili drugi akti iz stava 1. tačka 1) ovog člana zaključuju se u skladu sa Ugovorom o funkcionisanju Evropske unije. pre da je ona druga varijanta. 1
Dsnake Posted February 6 Posted February 6 bem ti random radoznalost... dinkic je potpisao 2009 sporazum sa kinom, a neki ivan mrkic je potpisao aneks 2 sporazuma koji dozvoljava to jos 2013. Quote Споразуми, уговори, програми и пројекти сачињени у складу са чланом 4. Споразума на територији Републике Србије не подлежу обавези расписивања јавног надметања за обављање послова инвестиционих радова и испоруку роба и услуга, осим ако није другачије одређено у комерцијалном уговору из става 4. овог члана. a zorana mihajlovic u aneksu 3 2020. sklonila carine i pdv: Quote На увоз и/или куповину робa и услуга од стране извођача радова, ради спровођења инфраструктурних пројеката и пројеката који се односе на локомотиве и шинска возила (укључујући електомоторни воз) у циљу извршења споразума, уговора и програмa сачињених у складу са чланом 4. Споразума, не плаћа се царина и порез на додату вредности (ПДВ) на територији Републике Србије.”.
Dsnake Posted February 6 Posted February 6 opet, nadam se da ne lupam gluposti, ispravite me slobodno. po ovome, od 2020. kineski izvodjac moze da izabere podizvodjace bez neke kontrole cena radova, koji onda ne placaju pdv i carinu, i tako sav novac iz budzeta predje u privatne firme bliske sa snsom? 1 1
glibav Posted February 6 Posted February 6 4 hours ago, gsb said: https://radar.nova.rs/ekonomija/vladan-kuzmanovic-vucic-vucevic-rekonstrukcij/ Moj skolski drug.... Odlican intervju, direktno, precizno. Svaka cast coveku.
pt 2.0 Posted February 7 Posted February 7 Ko je inicijalno nameravao da izvodi radove na / rekonstruiše nadstrešnicu? Gle čuda - NIKO. @Klara Ako me pitaš čemu thumbs down - tome što tvoj post nema veze sa ovom temom, već ima sa SNS ili organizovanim kriminalom ili stanjem u medijima. Odlučila sam da ubuduće tako reagujem na svaki offtopik na par tema od vitalnog interesa (ti si svakako poslednja osoba koja ima taj manir, ali sad ti se zalomilo). 1
pt 2.0 Posted February 7 Posted February 7 Činjenice o angažmanu uhapšenog profesora Milana Spremića, koji je u pritvoru već ne znam koliko dana. 2 1
cedo Posted February 7 Posted February 7 7 hours ago, pt 2.0 said: Ko je inicijalno nameravao da izvodi radove na / rekonstruiše nadstrešnicu? Gle čuda - NIKO. @Klara Ako me pitaš čemu thumbs down - tome što tvoj post nema veze sa ovom temom, već ima sa SNS ili organizovanim kriminalom ili stanjem u medijima. Odlučila sam da ubuduće tako reagujem na svaki offtopik na par tema od vitalnog interesa (ti si svakako poslednja osoba koja ima taj manir, ali sad ti se zalomilo). pa ovde nema ni one platforme u unutrasnjosti zgrade
Mindaugas Žukauskas Posted February 7 Posted February 7 4 hours ago, pt 2.0 said: Činjenice o angažmanu uhapšenog profesora Milana Spremića, koji je u pritvoru već ne znam koliko dana. Trebaju građevinci da poteraju da se oslobađanje ovog čoveka doda među zahteve, ovo je bizarno 6
Klara Posted February 7 Posted February 7 (edited) 4 hours ago, cedo said: Ako me pitaš čemu thumbs down - tome što tvoj post nema veze sa ovom temom, već ima sa SNS ili organizovanim kriminalom ili stanjem u medijima. Odlučila sam da ubuduće tako reagujem na svaki offtopik na par tema od vitalnog interesa (ti si svakako poslednja osoba koja ima taj manir, ali sad ti se zalomilo). Ne slažem se da spomenuti (preciznije, Jelena Tanasković, u to vreme direktorka "Infrastrukture") nemaju veze sa ovom temom i tragedijom. edit: Zabrljah, citirah cedino citirano Edited February 7 by Klara 1
Lena Posted February 10 Posted February 10 https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/401214/Porodice-zrtava-nesrece-na-Zeleznickoj-stanici-zainteresovane-za-krivicno-gonjenje-odgovornih.html Porodice žrtava nesreće u Novom Sadu zainteresovane su da se pridruže krivičnom gonjenju lica koja su odgovorna za smrt njihovih najbližih. 1
morgana Posted February 11 Posted February 11 (edited) Nova ekonomija objavljuje Vesićevu instrukciju Jeleni Tanasković kojom on uzima kontrolu nad projektima železnice (tumacenje u tekstu se donekle konfrontira naslovu, vesic od infrastrukture zeljeznice trazi da ministarstvo arbitrira oko svih projekata koje finansira eu ali zeljeznica i stanica su finansirane iz kineskih kredita. sagovornici kazu, mozda to koristi kao odstupnicu da bi uopste mogao da uputi zahtjev ali to tankosic ne oslobadja od odgovornosti) Edited February 11 by morgana
Recommended Posts